Ce este svchost.exe? Ar trebui să îl elimin?

de Jake Doevan - -
svchost.exe

Ce este fişierul svchost.exe?

Svchost.exe este unul dintre cele mai cunoscute procese, legitim şi sigur. Acesta aparţine lui Microsoft Windows şi este responsabil pentru controlarea proceselor executate din DLL. Puteţi găsi mai multe exemple ale acestui proces în secţiunea Control Panel -> Services, deci să nu fiţi şocat dacă veţi descoperi 10 sau 14 procese identice rulând în Control Panel. Totuşi, un exemplu de svchost poate suporta mai multe servicii Windows pentru a încerca să diminueze consumul resurselor sistemului. 

Chiar şi aşa, este posibil să observaţi că svchost.exe foloseşte foarte mult CPU-ul calculatorului. În acest caz, puteţi dezactiva serviciul asociat acestui proces ce consumă mult. Pentru acest lucru, urmaţi aceşti paşi.

  1. Deschideţi Task Manager apăsând în acelaşi timp Ctlr+Alt+Del.
  2. Mergeţi la fila „Processes” şi selectaţi „Show processes from all users”.
  3. Apăsaţi dreapta pe procesul svchost.exe care creează consumul mare de resurse şi selectaţi „Go to Service(s)”.
  4. Aici, ar trebui să acordaţi atenţie serviciilor evidenţiate. Acestea sunt cele care rulează sub procesul svchost.exe.
  5. Pentru a opri un serviciu, apăsaţi dreapta pe el şi selectaţi „Stop Service”.

Reţineţi că nu ar trebui să eliminaţi vreodată din calculatorul dumneavoastră acest proces de sistem esenţial. Este important pentru siguranţa şi stabilitatea sistemului calculatorului dumneavoastră.

Care sunt pericolele asociate lui svchost.exe?

Trebuie să vă avertizăm de faptul că diverşi paraziţi încearcă să se ascundă sub numele unor fişiere de sistem legitime. Svchost.exe nu este o excepţie. Dacă aţi observat o problemă cu utilizarea crescută a lui svchost.exe în calculatorul dumneavoastră, ar trebui să vă uitaţi cu atenţie la numele acestuia. În majoritatea cazurilor, exemplele maliţioase ale acestui fişier au greşeli de scriere în numele lor, precum svchosts.exe, scvhost.exe, scvhosts.exe, svchostc.exe, xsvchost.exe şi altele. În plus, puteţi observa o versiune maliţioasă a lui svchost.exe, scanându-vă calculatorul cu un software anti-spyware demn de încredere. Pentru a descoperi un virus, puteţi utiliza Reimage sau Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus.

verdict- statutul acestui fişier
a fost cerută diagnosticarea
Sfat În cazul în care calculatorul dumneavoastră pare încet, sau dacă suferiţi datorită reclamelor nedorite şi sunteţi redirecţionaţi înspre site-uri necunoscute, vă recomandăm scanarea cu un program anti program spion respectabil. Puteţi efectua câteva teste GRATUITE şi să verificaţi sistemul de aplicaţii nedorite ce pot fi responsabile pentru aceste probleme
Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator
faceţi acum!
Descărcare
Program de diagnosticare a problemei Fericirea
Garantată
Descărcare
Program de diagnosticare a problemei Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu OS X
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi infecţia utilizând Reimage, Întrebaţi, contactaţi echipa noastră de suport şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este o unealtă recomandată pentru scanarea sistemului de posibile ameninţări şi software-uri rele. Această versiune de probă a produsului va descoperi aplicaţiile dăunătoare din sistemul dumneavoastră

Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia Reimage.

Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia Reimage.
Menţiunile presei asupra produsului Reimage
Menţiunile presei asupra produsului Reimage

Despre autor

Jake Doevan
Jake Doevan - Viaţa este prea scurtă pentru a-ţi pierde timpul cu viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Sursa: https://www.2-spyware.com/file-svchost-exe.html

Ghiduri de înlăturare în alte limbi


Fişiere
Software
Comparaţi