Elimină virusul WhatsApp (Instrucţiuni de înlăturare) - actualizare mai 2019

Ghid de înlăturare a viruşilor WhatsApp

Ce este Virusul WhatsApp?

Multiplicitatea viruşilor şi escrocheriilor WhatsApp

WhatsApp virus

Virusul WhatsApp este un tip de software creat pentru a profita de utilizatorii aplicaţiei WhatsApp. Aplicaţia originală NU este un virus, însă numele sau platforma acesteia pot fi utilizate de către terţe maliţioase pentru a manipula victimele nesuspicioase în a descărca un troian sau să ofere informaţii confidenţiale.

În mod normal, aceste programe instalează componente adiţionale în dispozitivul infectat; prin urmare nu este suficient să eliminaţi WhatsApp din calculator pentru a rezolva problema.

WhatsApp este o aplicaţie gratuită şi populară de mesagerie, compatibilă cu „iPhone,” „Android,” „BlackBerry,” „Windows” şi alte sisteme de operare pentru mobile. Momentan, baza de date cu utilizatori a ajuns la peste 1.2 miliarde de utilizatori , deci nu este surprinzător faptul că escrocii şi creatorii de malware inventează moduri prin care să beneficieze de pe urma acesteia.

Iar golurile de securitate din codul programului nu ajută în această situaţie

La începutul acestui an, un cercetător al universităţii din California, Tobias Boalter, a detectat un backdoor care permitea accesul neautorizat şi nemonitorizat la aplicaţie. Această vulnerabilitate permitea decriptarea mesajului criptat de la un capăt la altul, oferind hackerilor posibilitatea de a trece prin conversaţiile victimelor .

Desigur, această problemă a fost rapid rezolvată, însă există vreo garanţie precum că o astfel de zi nu va apărea în viitor?

Chiar dacă WhatsApp se ocupă de problemele de securitate, există numeroase alte metode de a utiliza această aplicaţie în scopuri maliţioase.
În acest articol vom introduce unele dintre ameninţările curente ce sunt active, vom încerca să determinăm cum ajung acestea în dispozitive şi, în final, vom discuta despre opţiunile de eliminare a virusului WhatsApp. Dacă sunteţi un utilizator de Android, ar trebui să reuşiţi să găsiţi informaţii utile în ghidul de eliminare al virusului din Android.

Ilustrarea virusului WhatsAppVirusul WhatsApp vine în diverse forme şi mărimi. În imaginea de mai sus puteţi vedea două exemple a versiunilor acestui virus.

Versiuni ale virusului WhatsApp

Virusul WhatsApp GhostCtrl

GhostCtrl este un troian care se poate deghiza sub forma altor programe diferite, inclusiv sub cea a lui WhatsApp. Odată instalat, aplicaţia WhatsApp falsă poate prelua controlul asupra dispozitivului. Hackerii pot începe să colecţioneze informaţiile pe care le doresc, fie ele istoricul de apeluri, mesajele text, numerele din lista de contacte, locaţia GPS a telefonului sau istoricul de navigare pe web.

În plus, GhostCtrl are abilitatea de a activa / dezactiva microfonul şi camera telefonului, ceea ce înseamnă că puteţi fi spionat atât online cât şi în viaţa reală.

Această aplicaţie falsă pare a fi aplicaţia WhatsApp normală. Deci, poate fi dificil de detectat. Prin urmare, tot timpul ar trebui să descărcaţi aplicaţiile doar de pe surse reputabile.

Virusul troian WhatsApp voice message

Dacă aţi primit un mesaj vocal de la WhatsApp în email-ul dumneavoastră, cel mai probabil aţi fost luat în vizor de către escroci. Subiectul unui astfel de email spam poate spune „Missed voicemail” în timp ce scrisoarea în sine conţine un text fabricat despre când a fost primit mesajul şi un link pentru a-l rula.

Din nefericire, apăsarea pe butonul „Play” nu vă va duce nicăieri decât pe un website maliţios, unde hackerii vor încerca să vă înşele în a instala programe maliţioase, precum Browser 6.5.

Cel mai probabil, astfel de programe sunt infectate cu ransomware sau alţi viruşi similari, deci ar trebui să fiţi extrem de atent!

Escrocheria WhatsApp Gold

WhatsApp virus

Este o altă schemă frauduloasă proiectată pentru a înşela utilizatorii creduli să descarce un software maliţios deghizat ca şi o nouă funcţie a lui WhatsApp.

În particular, escrocii au răspândit mesaje care îndemnau victimele să îşi treacă conturile la versiunea premium a lui WhatsApp. Problema este că o astfel de versiune nu există.

Atunci când utilizatorii apasă pe link-ul indicat în mesaj, îi trimite imediat pe site-uri purtătoare de malware, şi expune utilizatorii la un risc mare de a-şi infecta dispozitivele.

Escrocheria WhatsApp trial service

Similară cu escrocheria anterior menţionată, frauda WhatsApp trial service este bazată pe trimiterea victimelor a unui mesaj fals care pretinde că testarea pe un an a lui WhatsApp a expirat şi că utilizatorul trebuie să se aboneze pentru a o prelungi.

Pentru a convinge victimele de această ofertă falsă, escrocii îşi încurajează victimele să se conecteze la un „portal de client” şi să se autentifice cu credenţialele de WhatsApp.

După, victimelor li se cere să ofere detaliile bancare pentru a achiziţiona un abonament lunar sau anual al serviciului.

Desigur, informaţia transmisă ajunge pe mâinile hackerilor care vă pot lua sume imense de bani în schimbul unui serviciu care nu există.

WhatsApp virus

Distribuirea virusului pe smartphone-uri

Există mai multe moduri prin care puteţi fi infectat cu virusul WhatsApp:

 • Puteţi apăsa pe reclame sau link-uri infecţioase în timp ce navigaţi pe web
 • Prin descărcarea unor aplicaţii maliţioase de pe surse din afara magazinelor oficiale de aplicaţii
 • Prin primirea unui link maliţios în aplicaţia WhatsApp însuşi
 • Prin primirea unui email de tip spam ce conţine un link maliţios

Pentru a fi în siguranţă, trebuie să învăţaţi să fiţi mai sceptic în privinţa unor lucruri. Nu vă grăbiţi să apăsaţi pe link-uri suspicioase, staţi departe de reclamele dubioase, atenţie atunci când deschideţi ataşamentele email-urilor, şi reţineţi că WhatsApp nu vă va contacta în afara aplicaţiei. Dacă o fac, probabil este o escrocherie.

Eliminarea virusului WhatsApp

În funcţie de tipul de virus, este posibil să fiţi nevoit să utilizaţi diverse tehnici pentru a elimina virusul WhatsApp din dispozitivul dumneavoastră.
În unele cazuri, poate fi suficient să eliminaţi parazitul prin utilizarea unui software antivirus precum FortectIntego, în timp ce pentru eliminarea malware-ului, ar trebui să fiţi pregătit pentru a munci puţin mai mult. Este posibil să fiţi nevoit să restauraţi setările iniţiale ale telefonului sau să reinstalaţi aplicaţia pentru a finaliza eliminarea virusului WhatsApp.

Căutaţi trucuri utile despre cum puteţi elimina virusul în ghidul nostru despre eliminarea virusului Android de pe site-ul nostru.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului WhatsApp

Înlăturaţi WhatsApp din sistemele Windows

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează WhatsApp şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după WhatsApp sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi WhatsApp din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi WhatsApp sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Elimină virusul WhatsApp din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, WhatsApp ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi WhatsApp din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi WhatsApp şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea WhatsApp. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi WhatsApp din Google Chrome

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi WhatsApp şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui WhatsApp. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi WhatsApp din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi WhatsApp sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a WhatsApp. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a WhatsApp şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Iniţiatorul

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Ugnius Kiguolis
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi