Ce este lsass.exe? Ar trebui să îl elimin?

lsass.exe — un fişier de sistem care poate fi abuzat pentru a deghiza malware

lsass.exe este un proces legitim de Windows, cunoscut şi ca Local Security Authority Service. Original, fişierul lsass.exe este localizat în “C:\WINDOWS\SYSTEM32\” şi nu poate fi terminat folosind Windows Task Manager. Dacă terminaţi această sarcină, poate duce la diverse probleme în calculator. Deci, nu este recomandat să faceţi acest lucru. Cu toate acestea, acest fişier poate fi utilizat pentru a deghiza malware. Se ştie că procesul utilizează acelaşi nume de fişier care a fost utilizat pentru a mina monede virtuale. Acest miner rulează procesul lsass.exe în fundal, şi pretinde că este executabilul legitim. Între timp, foloseşte în scopuri maliţioase resursele sistemului pentru a mina monede virtuale. Pentru a vă asigura că versiunea dumneavoastră de lsass.exe nu este maliţioasă, este recomandată diagnosticarea.

Nume lsass.exe
Tip Fişier de sistem
Asociaţii Miner de cripto/ troian
Posibil pericol Poate infecta un sistem cu malware şi utila resursele pentru a mina criptomonede
Simptome ale infecţiei Comportament imprevizibil, uzaj al CPU-ului, mesaje de eroare, încetinire generală
Distribuţie Ataşamente ale email-urilor spam
Eliminare  Instalaţi şi folosiţi FortectIntego pentru a detecta şi elimina lsass.exe

Versiunea legitimă a fişierului este un component critic al sistemului, care nu ar trebui eliminată deoarece este responsabilă pentru a administra sarcini importante, precum:

 • actualizarea politicilor de securitate;
 • verificarea autentificării utilizatorului în calculatorul sau serverul Windows;
 • administrarea modificărilor de parole;
 • crearea token-urilor de acces.

Cu toate acestea, dacă găsiţi acest fişier localizat într-un alt director, şi nu în C:\Windows\System32, sau dacă observaţi că utilizează mult din CPU-ul calculatorului, poate fi un semn precum că PC-ul este infectat cu malware. Din nefericire, criminalii cibernetici, deseori utilizează nume de fişiere legitime pentru a instala sau rula malware în calculator. Din acest motiv ar trebui să detectaţi natura acestui fişier şi dacă este maliţios, eliminaţi lsass.exe din calculatorul dumneavoastră.

Există vreo cîteva instanţe atunci când fişierul lsass.exe are un proces de minare cripto în calculator. Aceste atacuri se răspândesc prin mai multe metode şi scopul principal al acestui malware este de a rula procesul în fundal în timp ce îl imită pe cel original. Procesul legitim este procesul local de autentificare pe Windows, însă cel fals nu face acest lucru.

Virusul lsass.exe ţinteşte să mineze bani virtuali din PC-ul infectat, şi pe parcursul acestui proces, CPU-ul şi GPU-ul se vor supraîncărca. Din acest motiv, calculatorul nu mai răspunde la comenzi şi îngheaţă la anumite intervale. Din cauza acestei activităţi maliţioase, dispozitivul dumneavoastră poate chiar să afişeze unele mesaje de eroare sau erori de tip blue screen.

A fost observat că criminalii utilizau un nume ascuns al lui lsass.exe, unde foloseau „l” mic în loc de „l” mare. În acest mod, utilizatorii neatenţi puteau fi uşor înşelaţi. Puteţi suspecta că PC-ul este infectat dacă observaţi aceste simptome:

 • încetinirea generală a calculatorului;
 • programe ce îngheaţă sau nu mai răspund;
 • o cantitate ridicată de reclame;
 • redirecţionări către site-uri chestionabile;
 • erori ce apar pe ecran;
 • instalarea de programe necunoscute sau de extensii de browser.

Deci, este posibil să aveţi un virus care rulează un proces cu acelaşi nume, şi care rulează silenţios în fundal şi efectuează acţiuni periculoase. Cu toate că procesul original este sigur, problemele pot fi cauzate din cauza coruperii acestui fişier. Este posibil să fiţi nevoit să actualizaţi programul sau drive-urile şi problemele să dispară. Pentru a vă verifica PC-ul, rulaţi o scanare completă a sistemului cu un program anti-malware reputabil. Vă recomandăm să utilizaţi FortectIntego şi Malwarebytes. După această diagnosticare, puteţi trece la eliminarea lui lsass.exe, dacă este necesară.

Un click pe un ataşament infectat dintr-un email poate conduce la infecţii cibernetice

Fişierul original intră în sistem împreună cu sistemul de operare Windows. Cu toate acestea, fişierul maliţios poate fi lăsat prin alte metode, de exemplu:

 • atunci când un utilizator deschide ataşamentul unui email maliţios;
 • atunci când reclamele purtătoare de malware vă înşeală în a instala software-uri false sau actualizări;
 • atunci când utilizatorii descarcă conţinut ilegal sau cracked;
 • atunci când se navighează pe website-uri nesigure.

Nu descărcaţi sau deschideţi ataşamente ale email-urilor suspicioase din căsuţa de spam. Această secţiune este automat umplută cu scrisori inutile şi deseori, aceste email-uri sunt infectate. Reclamele sau redirecţionările nu sunt atât de periculoase, însă minerii de cripto nu sunt buni.

Prin urmare, utilizatorilor li se recomandă să fie atenţi atunci când navighează pe web, şi mai ales atunci când descarcă conţinut de pe surse necunoscute. Tot timpul descărcaţi programe şi actualizări de pe website-urile oficiale ale dezvoltatorilor. Nu grăbiţi procesul de instalare şi acordaţi atenţie.

Eliminaţi-l pe lsass.exe dacă a fost detectat ca şi maliţios

Înainte de a trece la eliminarea lui lsass.exe, trebuie să vă asiguraţi că acest fişier chiar este maliţios. Puteţi face asta scanând sistemul cu unelte anti-malware, precum FortectIntego sau Malwarebytes. Dacă, din greşeală, aţi şters un executabil legitim, calculatorul nu va mai funcţiona în mod corespunzător. Ca şi rezultat, veţi avea de a face cu probleme.

Acelaşi software de securitate va verifica sistemul şi îl va elimina pe lsass.exe împreună cu alte componente suspicioase, dacă este necesar. În acest mod, puteţi diagnostica infecţia şi o puteţi elimina dacă este necesar. Păstraţi programele anti-virus şi anti-malware actualizate pentru a evita alte infecţii pe viitor.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.
Despre autor
Alice Woods
Alice Woods

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Alice Woods
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi