Ce este LockApp.exe? Ar trebui să îl elimin?

LockApp.exe este un proces ce cauzează un uzaj mare al CPU-ului pentru activităţi de minare cripto

LockApp.exe este un fişier executabil care poate intra în categoria minerilor de monede virtuale (de ex., Bitcoin, Monero). Cu toate că există un proces din Windows legitim care rulează sub acelaşi nume, în anumite circumstanţe, LockApp.exe poate indica o infecţie cibernetică. Una dintre ele este un uzaj excesiv al CPU-ului de către LockApp.exe, care poate duce la supraîncălzirea sistemului sau daune permanente.

Nume LockApp.exe
Tip Miner monede virtuale
Nivel de pericol Înalt. Poate avaria permanent PC-ul, dacă stă pe termen lung în sistem
Simptome Poate mări uzajul CPU-ului de până la 100%, poate îngheţa programele, respectiv sistemul
Distribuţie Poate fi lăsat pe site-urile suspicioase P2P sau prin campanii maliţioase de promovare
Eliminare Singurul mod prin care se poate dezinstala LockApp.exe împreună cu toate componentele lui este automat. Folosiţi FortectIntego în acest scop.

De obicei, oamenii pot instala din greşeală minerul de cripto, LockApp.exe, dacă descarcă programe suspicioase de pe reţelele P2P.  Deoarece fişierul executabil nu are o fereastră vizibilă, este dificil de detectat infecţia. Cu toate acestea, este posibil ca utilizatorii să observe cum LockApp.exe consumă foarte mult din CPU în Task Manager.

LockApp.exe ţinteşte să exploateze resursele calculatorului ţintit pentru a efectua activităţi de minare cripto. Cu alte cuvinte, dezvoltatorii acestui program maliţios obţin venituri din utilizarea ilegală a sistemului dumneavoastră. Momentan, nu se ştie ce monedă virtuală este minată de virusul LockApp.exe.

În ciuda acestui fapt, dacă nu efectuaţi eliminarea lui LockApp.exe, este posibil ca criminalii cibernetici să conecteze calculatoarele afectate la botnet-uri şi, acest lucru, poate conduce la consecinţe mai grave. LockApp.exe poate cauza următoarele probleme:

  • Încetiniri ale sistemului;
  • Îngheţări;
  • Este posibil ca unele programe să nu se încarce;

Mai mult, nu doar sistemul calculatorului dumneavoastră este în pericol dacă LockApp.exe este instalat. Programele maliţioase tind să aibă mai multe funcţii, şi LockApp.exe poate fi folosit pentru a obţine şi informaţii personale. De obicei, criminalii adună detalii, precum adresa de email, date bancare, credenţiale şi alte informaţii care pot fi folosite pentru escrocheriile de tip phishing.

De asemenea, este esenţial să îl eliminaţi pe LockApp.exe imediat după ce este detectat. Deoarece activităţile de minare cripto sunt efectuate în fundal, este posibil ca utilizatorii să nu recunoască infecţia. Pentru acest scop, experţii recomandă instalarea unui software profesional de securitate, şi să rulaţi scanări regulate pentru a verifica de LockApp.exe. FortectIntego este o opţiune excelentă.

Minerii de monede virtuale se pot deghiza ca şi aplicaţii legitime pe site-urile P2P

Cu toate că atacatorii pot infiltra malware prin email-uri spam maliţioase, de obicei aceştia le plasează pe site-urile de distribuţie fişiere peer-to-peer (P2P). Utilizatorii nu reuşesc să identifice aplicaţia falsă deoarece este proiectată pentru a arăta la fel ca un software legitim şi inocent. Adiţional, în unele cazuri, aceştia folosesc numele unor companii binecunoscute pentru a înşela oamenii.

De asemenea, experţii recomandă să acordaţi atenţie şi să evitaţi descărcarea de programe de pe website-uri neprotejate. În schimb, luaţi aplicaţiile doar de pe paginile oficiale şi nu apăsaţi pe reclamele care promovează programe. Mai mult, cea mai bună precauţie constă în instalarea unui antivirus în PC. 

Opriţi procesul LockApp.exe

Minerii de monede virtuale conţin numeroase componente ce îi ajută să îşi efectueze activităţile maliţioase. Eliminarea lui LockApp.exe nu este o sarcină uşoară dacă nu sunteţi familiarizat cu infecţia. În acest caz, niciun utilizator obişnuit nu ar putea elimina toate elementele asociate minerului.

Cu toate acestea, există opţiunea de a elimina LockApp.exe prin scanarea PC-ului cu o unealtă robustă de eliminare malware. În acest mod, nu doar că veţi opri procesul LockApp.exe dar puteţi asigura şi faptul că infecţia nu va mai apărea pe viitor în PC. Obţineţi FortectIntego sau Malwarebytes pentru a grăbi procesul.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.
Despre autor
Alice Woods
Alice Woods

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Alice Woods
Despre compania Esolutions