Ce este javaw.exe? Ar trebui să îl elimin?

Javaw.exe este un fişier de sistem legitim care poate fi utilizat pentru a răspândi ameninţări

Javaw.exe este un executabil legitim folosit de programul Java Runtime, publicat de Sun Microsystems . Prin urmare, să nu fiţi surprins dacă în Task Manager este afişat acest fişier, în cazul în care aţi instalat un produs de la Java – chiar dacă l-aţi eliminat. Chiar şi aşa, unele aplicaţii care rulează Java ar putea fi puse în pericol din cauza instalării incorecte – asta când utilizatorii întâlnesc probleme şi diverse mesaje de eroare.

Nume javaw.exe
Tip Fişier de sistem
Relaţie Java Runtime Environment, JVM, JDK.
Nivel de pericol Fişierul în sine nu este dăunător, însă poate fi înlocuit sau folosit de malware
Eliminare Eliminarea este necesară doar dacă fişierul este maliţios. În acest caz, utilizaţi FortectIntego

Exact ca orice alt fişier executabil, Javaw.exe poate fi abuzat de către criminalii cibernetici. Malware-ul este cunoscut pentru faptul că înlocuieşte sau imită fişiere legitime. Şi, din cauza unor troiani, spyware-uri, keyloggeri şi a altor programe maliţioase ar putea să nu aibă simptome, detectarea şi eliminarea acestuia ar fi extrem de dificilă.

Cu toate acestea, dacă utilizaţi un program anti-malware reputabil (precum FortectIntego sau SpyHunter 5Combo Cleaner) şi să îl menţineţi actualizat, puteţi fi sigur că nicio ameninţare cibernetică nu vă va afecta maşina. Astea fiind spuse, nu eliminaţi Javaw.exe manual, decât dacă ştiţi ce faceţi şi sunteţi sigur că acest fişier este în legătură cu procese maliţioase.

Java Runtime este cerut de multe website-uri şi de aplicaţia principală, Java. Deci, o fereastră de eroare poate apărea, afişând următorul mesaj:

Windows cannot find 'javaw.exe'. Make sure you typed the name correctly, and then try again.

Cel mai uşor mod de a fixa asta este prin a descărca şi reinstala Java. În mod contrar, ar trebui să mergeţi în Task Manager – Startup şi să verificaţi dacă Java se află acolo. Dacă este, deselectaţi-o, închideţi Task Manager şi verificaţi dacă problema persistă.

Ca şi concluzie, Javaw.exe nu este maliţios în forma originală. Chiar şi aşa, executabilul ar putea fi înlocuit de malware, şi cel mai probabil, veţi vedea multiple instanţe rulând în Task Manager. Un alt steag este locaţia fişierului – verificaţi dacă îl găsiţi în C:\Windows sau în dosarul C:\Windows\System32. Dacă nu, atenţie. În final, scanaţi-vă calculatorul cu un software anti-malware, pentru siguranţă.

Malware-urile se răspândesc prin diferite metode – ar trebui să le ştiţi

Malware-ul se poate răspândi prin diverse metode înşelătoare, şi ar trebui să luaţi anumite măsuri pentru a le preveni. Următoarele sunt cele mai cunoscute practici de distribuţie a virusului:

  • site-uri de răspândire fişiere, precum cele peer-to-peer;
  • ataşamente de email;
  • actualizări false de software;
  • prin intermediul unui RDP slab.

Deci, dacă deschideţi ataşamentul unui email de tip spam sau descărcaţi conţinut ilegal, sunteţi pe punctul de a risca o infecţie de tip malware. Lesvirus.fr spune că ar trebui să fiţi atent atunci când navigaţi pe internet. Nu contează dacă deschideţi un email ce pare a fi legitim sau căutaţi pe web, atenţie la faptul că pericolul poate fi în spatele fiecărui click.

Eliminarea malware-ului Javaw.exe

Eliminarea lui Javaw.exe nu este obligatorie dacă aplicaţia este legitimă, deoarece multe site-uri încă se bazează pe Java pentru a afişa conţinut. Cu toate acestea, dacă fişierul este maliţios, vă sugerăm să scăpaţi imediat de el.

Nu vă recomandăm să modificaţi fişierele de sistem şi să încercaţi să le eliminaţi pe cont propriu. Mai bine, puneţi-vă încrederea în FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes pentru această sarcină, deoarece acest software de securitate a fost proiectat pentru a detecta şi elimina chiar şi cei mai robuşti paraziţi cibernetici. Alternativ, puteţi folosi orice software doriţi.

În final, dacă virusul nu vă permite să eliminaţi Javaw.exe, ar trebui să porniţi maşina în Safe Mode with Networking.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.
Despre autor
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Linas Kiguolis
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi