Înlătură Intego (Ghid gratuit) - Tutorial

Ghid de înlăturare Intego

Ce este Intego?

Intego – un antivirus puternic pentru Mac cu un arsenal de diverse funcții

Intego Mac Internet security

Intego este un software de securitate de încredere, ce a fost dezvoltat exclusiv pentru Mac OS și Mac OS X. Constă din două elemente: VirusBarrier X9 și NetBarrier X9, ambele având funcții diferite. Programul combină cele mai importante module de securitate, include un firewall complex, protecție a datelor, anti-spam, anti-phishing, și un antivirus, toate esențiale pentru protecția Mac-ului. Programul anti-malware poate fi obținut de pe website-ul oficial, cu toate că poate fi obținut și prin alte pachete de software.

Pachetele de software reprezintă o tactică de marketing larg răspândită. De pe urma ei beneficiază companiile, precum și utilizatorii, interesați de software. Chiar și așa, oamenii, în general, nu acordă suficientă atenție procesului de instalare și, nedorit, ajung să instaleze și alte programe. Din acest motiv (în general, deoarece programul a apărut de nicăieri), unii utilizatori pot numi acest software virusul Intego, lucru care nu este adevărat în totalitate. Cu toate acestea, antivirusul Intego este acolo pentru a vă proteja împotriva virușilor, și nu să îi cauzeze.

Generalități despre Intego

Intego a apărut în 1997 și s-a concentrat pe Mac-uri, spre deosebire de alte companii anti-malware, care au preferat Windows-ul. Ultima lansare de software a fost numită Intego Mac Internet Security X9 ce include două module: VirusBarrier X9 și NetBarrier X9. VirusBarrier X9 se concentrează pe protejarea Mac-ului contra malware-ului, în timp ce NetBarrierX9 vă poate proteja rețeaua de intruși și actori malițioși.

Programul poate fi descărcat de pe website-ul oficial, și are o perioadă de utilizare gratuită de 30 de zile. După, utilizatorii trebuie să achiziționeze versiunea licențiată, care costă 33.05 euro pe an. Acesta este un produs bazat pe abonament, deci, dacă utilizatorii vor să îl anuleze, trebuie să facă acest lucru înainte de terminarea anului. Considerați achiziționarea a două module cu două funcții diferite – prețul este chiar decent. În plus, nu uitați că dezvoltatorii de la Intego trebuie să obțină bani pentru a-și continua cercetările din câmpul malware.

Antivirusul Intego

Instalarea programului în sistem

Intego VirusBarrier și alte module pot fi instalate în doar câteva minute. Procesul necesită un restart al sistemului pentru finalizare. Cu toate acestea, după cum am menționat la început, software-ul poate fi instalat ca și component al altor programe. Puteți evidenția cu ușurință acest component dacă optați pentru instalarea programului în mod avansat sau personalizat. Totuși, dacă vă grăbiți atunci când descărcați unealta dorită, este posibil să vă apară în sistem acest antivirus Mac. Ca și rezultat, veți crede că sunteți infectat, însă nu este cazul.

După ce programul este instalat, utilizatorilor li se cere să își aleagă nivelul de acoperire, care poate fi:

  • Nivel minim – doar protecție contra malware
  • Nivel standard – protecție și contra malware de Windows
  • Nivel maximum- scanarea fișierelor ZIP și a altor arhive

Pentru majoritatea utilizatorilor, nivelul standard ar trebui să fie suficient, cu toate că nici cel maxim nu este de îndepărtat, și poate îmbunătăți securitatea Mac-ului.

Imediat după ce programul de acoperire este ales, programul este pregătit. Există un extra strat adăugat, care explică funcționalitatea fiecărei funcții. Această funcție poate fi ascunsă cu un simplu click de mouse, și după, reactivată apăsând pe iconița cu informația, dacă este nevoie.

Intego afișează toate partițiile pe partea stângă a ferestrei – utilizatorii pot rula o scanare rapidă pentru fiecare din aceste drive-uri. De asemenea, utilizatorii pot programa scanări în fereastra principală, precum și pot controla protecția în timp real.

Intego Mac Internet security

Funcția anti-malware explicată

La scurt timp după finalizarea procesului de instalare, Intego Mac Internet Security va efectua o scanare completă a sistemului. Dacă vor fi descoperite amenințări, programul va trimite în carantină fișierele infectate, le va elimina, și va încerca să repare daunele aduse de către acele fișiere.

În plus, programul este capabil să scaneze toate email-urile și toate drive-urile USB, automat, imediat după ce sunt conectate la Mac. Mai mult, funcția anti-phishing poate ajuta utilizatorii să lupte contra email-urilor spam dubioase, ce pot instala malware sau pot păcăli utilizatorii în a cheltui bani pe produse inutile.

AV-Test a descoperit că Intego VirusBarrier poate proteja mașina 100% contra malware-urilor pentru Mac OS, la fel cum poate și identifica și eticheta 99% din programele cu potențial nedorit. Protecția malware este într-adevăr critică, deoarece vă poate distruge calculatorul. Cu toate acestea, și protecția contra PUP-urilor este importantă, deoarece vă pot invada Mac-ul, pot afișa reclame nedorite și pot conduce chiar și la infecții severe.

Instalarea lui Intego

NetBarrier – o unealtă eficientă pentru a vă proteja rețeaua

NetBarrier este o utilitate de tip firewall, capabilă să protejeze rețeaua de intruși. Există trei moduri oferite de către Intego:

  • Public Hotspot – blochează toate conexiunile de pe internet sau rețea, precum și funcțiile de file-sharing și altele asociate serverelor;
  • Work Hotspot – permite conexiunile de pe rețelele de încredere, iar file-sharing este permis doar cu aprobare;
  • Home Hotspot – permite conexiuni exterioare, iar file-sharing este activat automat.

Utilizatorii pot selecta ce doresc să utilizeze, și pot modifica setarea oricând. Utilizatorii care posedă cunoștințe avansate despre firewall-uri, pot crea excepții, permite doar anumite tipuri de conexiuni, și să modifice opțiunile din setările avansate, cu toate că această funcționalitate nu este necesară unui utilizator obișnuit.

Curățarea cu Intego Washing Machine

Mai multe funcții utile incluse în Intego

În afară de funcția anti-virus, Intego este capabil de multe alte lucruri. Bariera pentru conținut permite programului să blocheze email-uri cu potențial dăunător, link-uri și alte mesaje media. Acest conținut poate dăuna Mac-ului și poate să fure și informații sensibile despre dumneavoastră, pe care le poate utiliza în scopuri ilegale.

Funcția Personal Backup este una extrem de importantă. După cum menționează experții din securitate , copiile de rezervă ale datelor sunt vitale pentru orice utilizator modern, deoarece, de exemplu, un ransomware poate bloca fișierele personale, și să le distrugă. Unele cripto-malware-uri sunt decriptabile, însă, în majoritatea cazurilor, cercetătorii din securitate au nevoie de mult timp pentru a putea sparge codul malițios și să lanseze un decriptor oficial. În acest caz, copiile de rezervă ale datelor sunt singura opțiune ce vă poate salva fișierele personale.

Washing Machine poate curăța toate fișierele inutile din Mac OS X, să obțină spațiu pe disk, și să îi îmbunătățească semnificativ performanța. Această funcție poate elimina fișierele duplicate care uneori pot fi create accidental, să curețe cache-ul, descărcările, log-urile, și chiar să vă organizeze desktop-ul.

Utilizarea unui antivirus este importantă deoarece virușii Mac există

Utilizatorii de Mac încă cred că Mac-urile nu pot fi atacate de viruși. Cu toate acestea, acest lucru este departe de adevăr, și sistemele Macintosh au dovedit că pot fi afectate de vulnerabilități și malware, după cum s-a întâmplat recent cu „mshelper” care abuzează de resursele calculatorului și reduce viața bateriei. Cel mai probabil, această amenințare cibernetică a fost creată pentru a mina criptomonede.

Cybercrook-erii doresc să câștige bani de la utilizatorii inocenți, și nu le pasă cum fac asta – fie chestionare sau escrocherii de tip suport tehnic, browser hijackeri, adware, mineri de cripto sau chiar ransomware. Ca și rezultat, chiar și analistul senior E-Threat, Bogdan Botezatu, a răspuns rapid la întrebarea „Poate fi Mac-ul infectat cu viruși?”

Răspunsul este cu siguranță, da. Au fost incidente, și vor mai fi.

Prin urmare, utilizatorii ar trebui să fie conștienți de pericolele online, și să se gândească la un mod adecvat de a-și proteja sistemele. Intego este unealtă perfectă pentru a detecta și elimina aceste aplicații dubioase și pentru a vă proteja Mac-ul.

Eliminați Intego din lista de programe dacă nu vă este frică de malware-urile pentru Mac

Dacă ați observat că acest program a fost instalat în sistemul dumneavoastră fără a-l fi instalat personal, este posibil să fi intrat la pachet cu alte programe. În mod normal, utilizatorii nu acordă prea multă atenție la instalarea de freeware, și selectează modul de instalare recomandat sau rapid. Indiferent, ar trebui să acordați atenție deoarece unele programe pot fi utile, în timp ce altele pot fi adware-uri care vă vor diminua experiența de navigare pe web cu reclame și redirecționări către website-uri dubioase.

Cei care au descoperit acest software de nicăieri, este posibil să își dorească să elimine Intego din sisteme. Spre deosebire de programele cu potențial nedorit, acest software de securitate poate fi dezinstalat cu ușurință. Pur și simplu, urmați ghidul de mai jos și scăpați de VirusBarrier și alte componente similare care, de obicei, sunt incluse în program.

Chiar dacă doriți să efectuați eliminarea completă a lui Intego din sistem (de ex., nu doriți să plătiți versiunea licențiată după ce expiră perioada de 30 de zile, ce este gratuită), luați în considerare cât de utilă este, totuși, această aplicație. Vă recomandăm să vă abțineți din dezinstalarea ei.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare Intego

Înlăturaţi Intego din sistemul Mac OS X

Dacă doriți să îl dezinstalați pe Intego din Mac OS X, urmați acești pași simpli.

  1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
  2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Intego sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Intego şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Cercetător web pasionat

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Gabriel E. Hall
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi