Ce este csrss.exe? Ar trebui să îl elimin?

Csrss.exe este un proces legitim de la Windows, care ar putea fi exploatat de către criminali

Csrss.exe este un proces de tip Client Runtime Server, complet sigur, de la Microsoft Windows. Acest fişier executabil este responsabil pentru administrarea setului de instrucţiuni grafice şi, de obicei, este localizat în dosarul C:\Windows\System32. Reţineţi că acest fişier legitim ar trebui să ocupe între 4000 şi 7000 de biţi din spaţiul din calculator. Totuşi, recent, experţii au detectat troianul Csrss.exe care utilizează acelaşi nume ca şi procesul Windows pentru a-şi ascunde prezenţa din sistem.

Nume Csrss.exe
Tip Fişier de sistem
Relaţie Proces Windows Client Server Runtime
Distribuţie Ataşamente ale email-urilor spam, actualizări false
Eliminare Dacă procesul este maliţios, descărcaţi şi instalaţi FortectIntego

Iniţial, procesul csrss.exe a fost utilizat pentru un întreg sistem grafic, inclusiv desenarea pe ecran, administrarea Windows-ului şi alte funcţii similare. Cu lansarea lui NT 4.0 (data de lansare – 1996), multe dintre aceste funcţii au fost mutate pe kernel-ul Windows, cu toate că procesul încă a mai reţinut responsabilitatea consolei Windows şi a procesului de închidere.

Prin urmare, procesul CSRSS este o parte esenţială din Windows, şi nu poate fi terminată. Chiar dacă utilizatorul încearcă să îi termine sarcina, sistemul de operare avertizează precum că maşina nu va putea continua să opereze corect fără el, şi se închide. Totuşi, dacă este închis, Windows-ul nu va închide dispozitivul – precauţie pentru a evita avarierea sistemului.

Acestea fiind spuse, faptul că acesta este un proces standard al sistemului, autorii malware-ului pot folosi acest nume pentru a se deghiza. Orice fişier executabil ar trebui tratat ca o posibilă ameninţare, chiar dacă utilizează un nume legitim. Versiunea maliţioasă a fişierului poate fi utilizată pentru orice activitate suspicioasă, precum:

  • colectarea informaţiilor personale
  • descărcarea arbitrară de fişiere
  • minarea de monede virtuale
  • infiltrarea unui alt malware

Csrss.exe este un fişier legitim şi esenţial pentru Windows; prin urmare, executabilele pot fi înlocuite, clonate sau eliminate de către cele maliţioase. Dacă aţi observat că mai mult de două procese Csrss.exe rulează în sistemul Windows, ar trebui să vă scanaţi maşina cu un software anti-malware, deoarece acest lucru reprezintă un semn de infectare cu malware.

Ca şi concluzie, procesul Client Runtime Server este un component vital din Windows, care ar trebui să ruleze tot timpul. Cu toate acestea, dacă vedeţi mai multe procese rulând în Task Manager, ar trebui să folosiţi imediat FortectIntego sau un alt software de securitate reputabil pentru a elimina virusul Csrss.exe din dispozitivul dumneavoastră.

Programele maliţioase nu cer permisiunea directă atunci când intră în sistem

Ameninţările cibernetice periculoase, sunt create într-un mod sofisticat pentru a se asigura că sunt capabile să îşi ascundă prezenţa şi evită orice activitate suspicioasă în calculator. De asemenea, criminalii le denumesc ca şi procese complet legitime din sistem pentru a înşela utilizatorii şi să îi facă să creadă că acestea sunt demne de încredere. În plus, există alte metode înşelătoare de distribuţie care ajută criminalii să îşi facă infecţiile perseverente.

Prin urmare, este esenţial să reţineţi că malware-ul poate fi injectat în următoarele moduri:

  • email-uri spam
  • programe refăcute sau cracked
  • keygen-uri sau alte executabile
  • website-uri maliţioase
  • parole slabe de RDP
  • vulnerabilităţi ale software-ului, etc.

Prin urmare, tot timpul trebuie să fiţi precauţi atunci când navigaţi pe internet, mai ales atunci când vine vorba de email-uri spam, deoarece este cea mai comună metodă de răspândire folosită de criminalii cibernetici. Nu deschideţi ataşamentele şi, dacă este necesar, asiguraţi-vă că email-ul primit este legitim înainte de a-l deschide.

În final, vă recomandăm să evitaţi website-urile de răspândire fişiere, actualizaţi-vă programele regulat şi scanaţi-vă maşinile folosind un software de securitate.

Scăpaţi de malware-ul Csrss.exe, dacă este necesar

Reţineţi că numele procesului Windows, Csrss.exe, poate fi abuzat de către hackeri pentru a ascunde în sistem programe maliţioase. Totuşi, experţii de la NoVirus.uk spun că este dificil să determine dacă fişierul executabil prezintă un potenţial pericol.

Tipic, un malware periculos este capabil să se ascundă şi chiar să evite detectarea de la motorul AV, deci este posibil să fie dificilă eliminarea malware-ului Csrss.exe. Cel mai bun mod de a trece peste această funcţionalitate este prin intrarea în calculator cu Safe Mode with Networking şi efectuarea unei scanări complete a sistemului utilizând FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

De asemenea, recomandăm utilizatorilor să nu efectueze eliminarea manuală a virusului Csrss.exe, deoarece pot avaria mai tare maşina. În schimb, lăsaţi un software de securitate să facă acest lucru automat.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.
Despre autor
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Iniţiatorul

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Ugnius Kiguolis
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi