Ce este Chromium.exe? Ar trebui să îl elimin?

Chromium.exe este un fişier care rulează browserele bazate pe Chromium

Chromium.exe este un executabil care aparţine browserului web Chromium. Chromium este un proiect open-source, ce a fost utilizat pentru a crea browserul web Google Chrome, şi ştim că poate fi utilizat pentru a dezvolta alte browsere web. În timp ce unele dintre ele sunt absolut sigure şi legitime, altele sunt extrem de suspicioase şi nu este recomandată utilizarea lor.

Sumar
Nume Chromium.exe
Statutul fişierului Necesită diagnostic
Dezvoltatori  Dezvoltatorii Google şi voluntarii din comunitate
Programe asociate

Browserele web Chromium şi versiunile lor

Semne ale unei infecţii cu malware Chromium.exe foloseşte mult din CPU, instalare de programe necunoscute, redirecţionări către site-uri dubioase, creştere a numărului de reclame, încetinirea generală a calculatorului
 Pentru a-l elimina pe Chromium.exe, instalaţi FortectIntego şi rulaţi o scanare completă a sistemului

Chromium.exe apare în sistem atunci când aveţi instalat în maşină browserul Chromium. Procesul este vizibil în Task Manager. Cu toate acestea, acelaşi fişier poate indica malware. Puteţi suspecta că aveţi virusul Chromium instalat în dispozitiv, dacă:

  • observaţi un uz mare al CPU-ului pentru Chromium.exe;
  • nu aţi instalat browserul Chromium;
  • Pagina de start, motorul de căutare şi alte setări din Chrome au fost alterate;
  • aţi observat redirecţionări de browser către site-uri chestionabile;
  • reclame agresive care apar în timp ce navigaţi pe web.

Dacă aţi observat cel puţin una dintre aceste simptome, ar trebui să iniţiaţi eliminarea imediată a lui Chromium.exe. Totuşi, în loc să opriţi procesul din Task Manager şi să ştergeţi fişierul, ar trebui să vă scanaţi sistemul cu un software anti-malware reputabil.

Este necesară o unealtă de securitate deoarece malware-ul poate avea numeroase fişiere ce trebuie eliminate. Pentru a identifica manual aceste intrări este aproape imposibil. Adiţional, trebuie să vă asiguraţi că Chromium.exe chiar este maliţios. În unele cazuri, alte executabile pot fi problema. Prin urmare, aţi putea să ştergeţi fişierul nepotrivit.

Vă recomandăm să utilizaţi FortectIntego pentru scanarea sistemului. Dacă această unealtă de securitate detectează că acest fişier este periculos, îl puteţi elimina pe Chromium.exe şi să fixaţi avariile provocate de malware.

Metodele de distribuţie ale software-ului maliţios

Fişierul legitim Chromium.exe apare în sistem după instalarea browserului Chromium. Cu toate acestea, acest fişier nu este tot timpul sigur şi poate fi descărcat fără ştirea dumneavoastră. Acest lucru se poate întâmpla pentru că aţi instalat un freeware care răspândea şi browsere bazate pe Chromium.

Problema cu programele gratuite este că, acestea, deseori răspândesc aplicaţii adiţionale care ar putea avea funcţii negative. Nu puteţi şti asta decât dacă utilizaţi setările de instalare Avansat/Personalizat şi treceţi cu atenţie prin toţi paşii.

Aceste setări dezvăluie aplicaţii adiţionale oferite la descărcare cu programul principal. Însă, cel mai important lucru este că această setare permite şi refuzarea instalării aplicaţiilor opţionale. Între timp, setările Rapid/Standard nu au această funcţie, şi întregul pachet de freeware este instalat în dispozitiv.

Alte metode, folosite pentru a răspândi fişiere maliţioase, pot fi:

  • descărcări de programe false;
  • actualizări false;
  • reclame maliţioase;
  • descărcări de tip drive-by.

Prin urmare, ar trebui să staţi departe de popup-urile suspicioase, sau de ofertele agresive de a instala actualizări sau aplicaţii. În plus, actualizaţi programul antivirus pentru a minimiza riscul de infiltrare a unui virus.

Ştergeţi Chromium.exe cu un software de securitate

Dacă suspectaţi că aveţi de a face cu virusul Chromium, ar trebui să îl eliminaţi pe Chromium.exe. După cum am menţionat deja, nu ar trebui să faceţi asta manual. Executabilul s-ar putea întoarce deoarece malware-ul conţine tot timpul mai mult de un component, şi unele dintre ele deseori sunt responsabile de reinstalare.

Pentru eliminare lui Chromium.exe, vă recomandăm să utilizaţi FortectIntego sau un alt software anti-malware. Reţineţi că este important să verificaţi dacă fişierul este chiar maliţios pentru a evita posibile avarii sau coruperea programului.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.
Despre autor
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Cercetător web pasionat

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Gabriel E. Hall
Despre compania Esolutions