Analizare Intego

Intego – un program multifuncțional pentru macOS-ul dumneavoastră

Intego este o soluție de securitate care vă poate ajuta să vă protejați macOS-ul și calculatoaele Mac OS X în fața a diverse amenințări, inclusiv adware, spyware, troiani, scareware, precum și escrocherii online și încercări de phishing. Dezvoltatorii din spatele aplicației Intego se află în spatele afacerii de securitate din 1997, și au suficientă experiență pentru a oferi protecție utilizatorilor care decid să achiziționeze una dintre aplicațiile pentru Mac: VirusBarrier X9, Mac Internet Security X9, sau Mac Premium Bundle X9 – toate la prețuri accesibile.

În afară de protecția de bază, contra malware-urilor, Intego Mac Internet Security este echipat cu un arsenal de funcții adiționale de protecție, inclusiv anti-spam, anti-phishing, protecție a datelor, firewall. Fără îndoială, orice componente suspicioase sau malițioase care reușesc să intre în macOS vor fi eliminate imediat din computer.

În această recenzie a lui Intego, vom încerca să vă explicăm de ce aveți nevoie de suita Intego Mac Internet Security, cum vă protejează dispozitivul, cît costă și ce beneficii oferă.

Nume Intego
Tip Software antivirus
Utilizat pentru Acest produs este folosit pentru protejarea MAC OS-ului și a mașinilor Mac OS X de diverse amenințări cibernetice, și pentru a îmbunătăți sistemul prin furnizarea unor funcții benefice.
Elemente Programul constă din două elemente: VirusBarrier X9 și NetBarrier X9
Avantaje  Oferă protecție contra malware și PUP-uri, securizează informațiile și fișierele personale, blochează mesajele spam și de phishing, curăță sistemul de fișiere inutile, ajută la performanța calculatorului.
Descărcare  Puteți obține această unealtă de pe website-ul oficial sau o puteți descărca prin intermediul unui alt software.

 

Folosește Intego pentru Mac pentru a asigura cea mai bună protecție contra malware și în fața altor numeroase tipuri de viruși

Antivirusul Intego este pe piață de ani, cu toate că mulți utilizatori de Mac au crezut că uneltele adiționale de securitate nu sunt necesare pentru această platformă, deoarece este suficient de sigură doar prin utilizarea scuturilor deja construite în sistem. Într-adevăr, Mac-urile sunt considerate ca fiind mult mai sigure decât sistemele de operare Windows. Dispozitivele de la Apple folosesc funcții precum Gatekeeper (oprește instalarea software-urilor neautorizate), și XProtect – inițial, acestea au fost suficiente pentru a lupta contra aplicațiilor nedorite ce încercau să acceseze un computer Mac.

Totuși, deoarece popularitatea produselor Apple creștea, a aprins interesul criminalilor cibernetici, și conform ultimelor statistici oferite de State of Malware de la Malwarebytes, în 2019 amenințările pentru Mac au început să crească într-un ritm mai alert decât cele pentru Windows. Noile amenințări includeau creșterea de purtători de malware precum  OSX/Shlayer, care a fost descoperit în 10% din Mac-urile ce rulau software-ul de securitate Kaspersky. Un troian extrem de persistent și care poate trece de protecțiile deja construite, folosindu-se de o semnătură digitală criptografică.

Fără unelte precum antivirusul Intego, ați putea suferi de pe urma infectărilor Mac-ului, dezvăluiri de informații personale unor terțe necunoscute (criminali cibernetici), și pierderi financiare din cauza funcțiilor malware care permit atacatorilor să înregistreze fiecare tastă apăsată. Cu alte cuvinte, Intego Mac Internet Security este o unealtă esențială pentru a vă proteja contra amenințărilor online.

Intego versions

O recenzie mai detaliată asupra Intego: origini și inteligență contra amenințărilor malware

Momentan, Intego este una dintre companiile de top care dezvoltă produse anti-malware pentru macOS. Înființată în 1997 ca și companie privată, de către CEO Laurent Marteau,, în momentul actual are reședința în Seattle și birouri în Washington, Austin, precum și birouri în străinătate, în Paris și Nagano. Motto-ul companiei este:

Your Mac safety is our #1 priority

De-a lungul anilor, antivirusul Intego a câștigat o reputație pozitivă în rândul utilizatorilor – software-ul Intego rulează pe mai bine de două milioane de dispozitive din întreaga lume, protejând utilizatorii de amenințările online. Cu toate acestea, asta nu este singura contribuție pe care compania a făcut-o pe perioada ei de operare, de mai bine de 20 de ani – cercetătorii de la Intego, precum Joshua Long, Kirk McElhearn, Victor Agreda Jr., și mulți alții, postează descoperirile din cercetările de malware și descriu stilul de operare a unor diverse malware-uri, pe blogul de securitate. 

Fără îndoială, dacă sunteți în căutarea unei aplicații creată de către experți – Intego pentru Mac este aplicația de care aveți nevoie.

Selectarea planului corect a programului Intego

Înainte de a instala Intego Mac Internet Security, trebuie să vă decideți asupra nivelului de protecție de care aveți nevoie. Există trei planuri din care puteți alege – VirusBarrier X9, Mac Internet Security X9, sau Mac Premium Bundle X9. 

  • Dacă aveți nevoie de securitate complexă cu funcții adiționale, precum organizarea ecranului, accesarea rapidă a fișierelor, eliminarea fișierelor duplicate ce sunt inutile, printre alte funcții de optimizare ale sistemului, cu siguranță ar trebui să selectați Mac Premium Bundle X9. Prețul per pachet poate varia, deoarece compania, deseori, oferă reduceri pentru produsele antivirusului Intego – momentan, acest pachet costă 34.99 de dolari pe an/ pentru un Mac.
  • Mac Internet Security X9 este unul dintre cele mai convenabile planuri, care oferă valoare excelentă pentru banii doriți – momentan, costă doar 19.99 dolari, și include funcții necesare pentru a vă proteja Mac-urile de aplicații și dispozitive necunoscute, campanii de phishing, precum și de intruziuni de pe rețea, printre funcțiile de bază.
  • VirusBarrier X9 este un plan de bază care încă oferă protecția necesară pentru Mac-uri. Include funcții precum antivirusul Intego contra malware-uri pentru Mac și Windows, scanări programabile, precum și protecție în timp real. Dacă sunteți cunoscători și atenți atunci când utilizați internetul și instalați aplicații, VirusBarrier X9 de la Intego vă poate ajuta pentru doar 19.99 de dolari pe an.

Intego tech support

Este important să știți că nu trebuie să achiziționați imediat cel mai bun plan pentru dumneavoastră, deoarece puteți avea parte de o perioadă de testare de 30 de zile. Dacă nu sunteți mulțumiți după operarea aplicației, o puteți dezinstala imediat. Tot ce trebuie să faceți este să vă înregistrați online și să descărcați aplicația. Imediat după ce obțineți Intego pentru Mac și deveniți un utilizator înregistrat, vi se vor oferi și servicii de suport tehnic prin intermediul telefonului, email-ului sau a unui formular web, gratuit.

Instalarea și funcțiile lui Intego

Instalarea antivirusul Mac de la Intego este ușoară – durează doar câteva minute. Pur și simplu, lansați installer-ul și urmați instrucțiunile de pe ecran. Imediat după finalizare, vi se va cere să selectați unul dintre modurile de protecție – nivel minim, standard sau maximum.

Opțiunea selectată depinde de preferințele dumneavoastră. De exemplu, dacă știți că vizitați des website-uri riscante, sau dacă sistemul dumneavoastră este deja infectat cu un virus Mac, ar fi o idee bună să selectați nivelul maxim de protecție. Nivelul standard ar trebui să fie suficient pentru utilizatorii obișnuiți.

Imediat după ce selectați nivelul de acoperire, vi se vor oferi instrucțiuni pentru fiecare funcție a lui Intego, cu ajutorul unor mesaje. Rețineți că, în cazul în care sunteți deja familiarizat cu aceste funcții, le puteți dezactiva cu ușurință, cu un singur click. În final, veți fi pregătit pentru prima scanare!

Intego installation

Funcția antimalware Mac Internet Security X9 vă poate proteja de toate tipurile de amenințări

Există numeroase produse antimalware pe piață, și în timp ce unele sunt soluții de securitate foarte bune, unele sunt mai puțin sigure și se comportă ca și malware. De exemplu, asemenea aplicații precum, Advanced Mac Cleaner sau Mac Tweak au funcționalitate antivirus, însă în realitate, nu sunt decât programe inutile create pentru a expune utilizatorii unor falsuri-pozitive pentru a-i face să cumpere aplicația.

Prin urmare, vă sugerăm să vă bazați doar pe teste care sunt efectuate de către laboratoare independente – acestea testează abilitățile unor diverși antiviruși și le oferă note în funcție de protecția lor, uzabilitate, performanță, printre alte aspecte. Antivirusul Intego este testat consistent de multe astfel de laboratoare, inclusiv AV-Test și AV-Comparatives, care au confirmat că aplicația a reușit să detecteze 100% din software-urile malițioase testate.

Intego AV-Test lab results

Vă puteți baza pe următoarele module pentru a vă proteja oricând atunci când utilizați Intego pentru Mac:

  • ContentBarrier
  • NetBarrier
  • VirusBarrier

Software-ul este capabil să protejeze utilizatorii de descărcările de tip drive-in, link-urile malițioase de pe rețelele de socializare, email-urile de tip phishing, și stick-urile USB infectate, atât pentru Mac cât și pentru Windows. Imediat după ce amenințarea din sistem este descoperită, Intego Mac Internet Security o carantinează și o elimină. În cazul în care, pe parcursul acestui proces, sistemul a fost avariat, aplicația îl va repara.

În afară de securizarea sistemului contra software-urilor malițioase, antivirusul Intego poate și să oprească majoritatea programelor cu potențial nedorit descărcate de pe surse neoficiale, precum site-uri de torrent. Este important să rețineți că adware-ul era principalul malware pentru Mac, și că această amenințare a continuat să crească în ultimii ani.

Pentru mai multă protecție, puteți angaja și NetBarrier – un firewall eficient care poate preveni atacurile asupra rețelei. Încorporează trei moduri diferite, incluzând Public Hotspot, Work Hotspot, și Home Hotspot. În timp ce această funcție poate fi utilizată de către utilizatorii avansați pentru a modifica permisiunile și pentru a crea excepții, setările inițiale ar trebui să fie perfecte pentru cei care au cunoștințe mai puține in IT.

Intego Firewall

Funcții adiționale ale antivirusului Intego

Antivirusul Intego Mac vine la pachet cu diverse funcții care nu sunt doar pentru protecție contra malware.  Multe alte funcții sunt incluse în suita aplicației, care includ:

  • Personal Backup este o funcție ce permite pregătirea fără efort pentru a crea copii de rezervă ale fișierelor importante. În timp ce nu există foarte multe ransomware-uri pentru Mac, unele aplicații ce blochează fișiere au fost observate pe web – KeRanger, Patcher, și altele. Dacă veți fi infectat cu unul dintre acești viruși, puteți să vă luați la revedere de la fișierele dumneavoastră – acesta este momentul în care copiile de rezervă devin cruciale.
  • Washing Machine este o altă funcție grozavă care poate fi angajată pentru a vă curăța macOS-urile de fișiere inutile, duplicate, cache-uri, descărcări, înregistrări, și alte fișiere. În timp ce aceste acțiuni pot fi efectuate manual cu ajutorul funcțiilor deja construite, Intego permite să faceți acest lucru cu doar câteva click-uri – rapid și eficient.

Intego additional features

Recenzie pentru Intego: gânduri finale

Cu această recenzie pentru Intego, am dori să răspândim atenția printre utilizatorii de macOS, deoarece mulți dintre ei încă sunt convinși că nu este nevoie de măsuri adiționale de protecție pentru aceste mașini. În timp ce Mac-urile sunt sofisticate și includ multe funcții de securitate care sunt unice platformei, este important de reținut faptul că criminalii cibernetici pot fi tot timpul cu un pas înainte, și că își pot da seama cum pot trece de scuturile gata construite.

Prin urmare, pentru a fi în siguranță în mediul online, ar trebui să vă echipați Mac-ul cu un software anti-malware sofisticat. Cu Intego, nu veți avea doar parte de protecție completă împotriva acestor amenințări, ci puteți obține și acces la alte funcții care vă vor ajuta să vă curățați sistemul și să îi creșteți performanța, precum și viteza. În cazul în care nu va place, din orice motiv, puteți dezinstala Intego cu doar câteva click-uri, deci nu ezitați să încercați această unealtă de protecție malware.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu OS X
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Intego are un scaner gratuit, limitat. Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Despre autor
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Analist malware...

Contactați Olivia Morelli
Despre compania Esolutions