Almanahul programelor de securitate

de Ugnius Kiguolis - www - Actualizat | De tip: Toate

Un program de securitate este o aplicaţie proiectată pentru a efectua anumite funcţii necesare pentru a menţine calculatorul în siguranţă şi curat. Poate fi divizat în două categorii principale – anti-virus şi anti-malware. Ideal, utilizatorii ar trebui să aibă ambele programe în calculatoarele lor deoarece Internetul este plin de diferite tipuri de viruşi. Chiar şi aşa, dezvoltatorii de anti malware s-au îmbunătăţit considerabil şi acum prezintă produse avansate, care pot fi folosite în locul programelor anti-virus. Astfel de programe sunt capabile să lupte contra unei game largi de malware, inclusiv spyware, adware, browser hijackeri, ameninţări de tip ransomware, troiani şi alte tipuri de paraziţi.

Toate programele anti-spyware sunt dezvoltate pentru acelaşi scop – caută să descopere şi să elimine viruşii cibernetici, şi să prevină infiltrarea lor pe viitor. Totuşi, eliminatorii de spyware diferiţi prezintă diferite caracteristici şi funcţii. În timp ce unii dintre aceştia se bazează pe aceeaşi tehnică de detectare şi eliminare virus, alţii pot fi destul de greu comparaţi, şi este posibil să nu aibă ceva în comun. De asemenea, problema de eliminare a virusului poate fi rezolvată diferit, deci dacă nu doriţi să rămâneţi singur atunci când anti-spyware-ul dumneavoastră eşuează în a detecta un virus, ar trebui să ştiţi în ce companii ar trebui să aveţi încredere. În final, reţineţi că unele părţi ale uneltelor anti-spyware sau anti-virus nu pot fi crezute! Acestea pot utiliza tehnici de distribuţie chestionabile, vor eşua în a detecta şi elimina fişierele maliţioase, pot cauza încetiniri de sistem serioase, şi pot iniţia alte probleme în calculatorul dumneavoastră. NU vă recomandăm să achiziţionaţi sau să utilizaţi astfel de programe.

Secţiunea Software de la Faravirus oferă recenzii detaliate despre diferite programe de securitate. Aici, puteţi găsi ghiduri detaliate despre anti-spyware, anti-virus sau alte programe pe care le puteţi descărca de pe Internet pentru a vă proteja calculatorul. Principalul scop al acestei secţiuni este să introducă oamenilor cele mai reputabile programe de securitate ce sunt disponibile pe piaţă în mod curent, şi să îi ajute să aleagă produsul potrivit. Toate informaţiile, pe care le oferim în secţiunea Software, sunt pregătite cu ajutorul echipei de cercetare de la Faravirus. Exact ca la ghidurile de eliminare malware, recenziile programelor sunt scrise după ce echipa de cercetare instalează un program în mai multe calculatoare şi îl testează cu diferite tipuri de viruşi. Secţiunea de Software ar trebui să vă ajute şi să evitaţi produsele periculoase care au fost lansate de către dezvoltatorii lor doar pentru a face bani.

Ar trebui să fiţi cel mai atent la uneltele antispyware recomandate, care sunt considerate ca fiind cele mai eficiente. Acestea au obţinut cele mai bune rezultate datorită scanării eficiente a motorului, cel mai mic timp care a fost consumat când s-a scanat sistemul PC-ului infectat, abilitatea de a elimina viruşi din sistem, şi puterea de a le preveni infiltrarea în viitor. Toate detaliile sunt oferite în fiecare recenzie a software-ului anti-spyware. Aici, veţi vedea şi comparaţii cu alte programe, şi tutoriale de instalare/eliminare care ar trebui să ajute oamenii să economisească timp atunci când vor să treacă de la un software de securitate la altul. Dacă nu aveţi timp, puteţi oricând să aruncaţi o privire peste versiunea scurtă a recenziilor pentru programe pe pagina Comparaţi ce prezintă comparaţii Anti-spyware.

Ultimele recenzii ale programelor

Informaţie actualizată: 2016-10-05

Citiţi în alte limbi