Elimină virusul Instagram (Instrucţiuni de înlăturare virus) - iul. 2019 actualizat

Ghid de înlăturare a viruşilor Instagram

Ce este Virusul Instagram?

Atenţie la virusul Instagram – contul dumneavoastră poate fi atacat!

Instagram virus

Virusul Instagram este un termen care comprimă diverse malware-uri ce ţintesc utilizatorii acestei platforme gigante de socializare. Din nefericire, exact ca orice altă reţea de socializare populară, a fost ţinta criminalilor cibernetici, care o utilizează pentru a comite crime cibernetice.

Probabil deja aţi auzit de variante de malware precum virusul Facebook sau virusul Skype; în acest articol, vom defini diferite forme ale virusului Instagram şi vom oferi informaţii despre cum vă puteţi proteja de malware-ul care ţinteşte utilizatorii acestei aplicaţii sociale.

Dacă suspectaţi că dispozitivul dumneavoastră a fost infectat, vă sugerăm să utilizaţi instrucţiunile de eliminare a virusului Instagram (oferite sub acest articol) şi să eliminaţi programul maliţios cât mai curând posibil. De asemenea, ar trebui să vă scanaţi dispozitivul cu un software anti-malware – cele recomandate sunt oferite sub acest articol.

Instagram virus

Escrocheria The Ugly List 2016

Este un virus nou care s-a răspândit rapid pe Instagram prin intermediul conturilor infectate. Virusul utilizează conturi compromise pentru a posta o imagine care spune „Instagram Ugly List 2016”, şi etichetează prieteni la întâmplare de a-i victimei în imagine, cu un comentariu scurt: “LOL how did your profile on the list,” “omg your profile on the list,” “this is crazy all you guys are there” sau “wow u made the ugly list.” Dacă aţi fost etichetat într-o astfel de imagine, nu apăsaţi pe notificări.

În mod normal, astfel de posturi maliţioase oferă un URL care trimite către un website purtător de malware, care fură detaliile de autentificare ale utilizatorului. Un cont furat este utilizat şi pentru distribuirea în continuare a virusului. Vă rugăm să nu apăsaţi pe link-urile atrăgătoare, şi nu vă lăsaţi curiozitatea să vă conducă spre site-uri care vă pot compromite contul pe care îl aveţi pe reţeaua de socializare. În cazul în care contul dumneavoastră a fost infectat, încercaţi să vă schimbaţi parola, şi dacă nu puteţi, raportaţi problema Instagram-ului.

Instagram virus

Virusul Instagram followers

Acest virus este în strânsă legătură cu faimosul virus Zeus, care a fost utilizat iniţial pentru a fura informaţii bancare de la victime. Acum, virusul infectează conturile de Instagram şi le transformă în zombi care urmăresc oamenii şi cărora le plac postările acestora.

Deci, dacă aţi observat postări dubioase pe contul dumneavoastră de Instagram, ar trebui să vă schimbaţi rapid parola de Instagram şi să eliminaţi virusul care are permisiunea de a place posturi şi de a urmări oameni în contul dumneavoastră. De asemenea, ar trebui să revocaţi aceste permisiuni prin revocarea accesului la aplicaţie.

Virusul Who Viewed Your Instagram Profile

Există aplicaţii dubioase care pretind în mod fals că sunt capabile să dezvăluie cine v-a văzut profilul de pe Instagram. Desigur, cu toţii suntem curioşi, şi ar fi interesant să descoperim cine ne vizitează conturile sociale, însă … Instagram nu oferă o astfel de funcţie, iar aplicaţiile terţe, care promit să dezvăluie numele persoanelor care v-au vizitat profilul, mint pur şi simplu.

De exemplu, aplicaţii precum InstaCare – Who cares with me? sau Who viewed me on Instagram? sunt dezvoltate de către Turkyer Bayram – aceeaşi persoană care a creat faimoasa aplicaţie InstaAgent care fură detaliile de autentificare ale utilizatorilor şi chiar postează postări neautorizate pe conturile victimelor.

Instagram virus

Cum am fost infectat cu acest virus suspicios?

Cu toate că atacurile contra utilizatorilor de Instagram nu este încă un fenomen foarte comun, suntem siguri că aţi fost etichetat la o poză dubioasă pe Instagram, cel puţin o dată. Conturile care etichetează utilizatori la întâmplare, la pozele lor care promit mii de „like-uri” şi persoane care să le urmărească, de obicei, îndeamnă la vizitarea unui anumit website, care deseori este de neîncredere sau chiar maliţios.

Nu ar trebui să apăsaţi pe link-uri vagi, decât dacă ştiţi că contul de Insta pe care îl promovează este legitim şi demn de încredere. Al doilea lucru pe care trebuie să îl reţineţi este faptul că aplicaţiile care vă promit acces unic la lista cu persoane care v-au văzut profilul, sunt de obicei înşelătoare şi ar trebui să staţi departe de ele.

Niciodată să nu oferiţi detaliile de autentificare aplicaţiilor dubioase care promit să mărească numărul de persoane care să vă urmărească (de obicei aceştia adaugă bots care sunt şterşi de Instagram după ceva timp, deci în consecinţă, pierdeţi urmăritorii pentru care aţi plătit). Dacă doriţi să adunaţi mai mulţi urmăritori şi like-uri, concentraţi-vă asupra conţinutului pe care îl postaţi, şi nu vă bazaţi pe vendori care sugerează să le cumpăraţi.

Cum să elimin virusul Instagram?

Dacă suspectaţi că dispozitivul mobil are un virus, ar trebui să îl scanaţi cu un program anti-malware, compatibil cu acel dispozitiv. Programele sugerate sunt FortectIntego sau SpyHunter 5Combo Cleaner. În final, ar trebui să urmaţi instrucţiunile oferite mai jos pentru a finaliza eliminarea virusului Instagram şi să scăpaţi de celelalte componente ale virusului.

  1. Primul lucru pe care trebuie să îl faceţi este să revoke şi block aplicaţiile suspicioase care au permisiunea de a acţiona în numele dumneavoastră şi să vă controleze contul de Instagram. Autentificaţi-vă pe cont utilizând un browser web. Nu folosiţi aplicaţia – utilizaţi un browser web.
  2. Mergeţi la profilul dumneavoastră, după care apăsaţi Edit Profile. Acum, apăsaţi pe Authorized Applications.
  3. Aici, puteţi găsi o listă cu programele care au acces la contul dumneavoastră. Puteţi găsi butonul Revoke Access sub fiecare dintre aceste programe. Apăsaţi-l şi apăsaţi Yes atunci când apare fereastra de confirmare.
  4. Schimbaţi-vă parola.

În cazul în care nu vă puteţi autentifica pe contul dumneavoastră, contactaţi direct Instagram-ul.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.
Despre autor
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Olivia Morelli
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi