Ce este vulkaninfo.exe? Ar trebui să îl elimin?

Vulkaninfo.exe este un fişier sigur care ajută la îmbunătăţirea calităţii jocurilor video

Vulkaninfo.exe este una dintre componentele drive-urilor NVIDIA, Intel, şi AMD. Este responsabil pentru actualizarea sau îmbunătăţirea funcţionalităţii plăcilor grafice sau a aplicaţiilor. În mod normal, acest fişier apare în sistem atunci când utilizatorii actualizează cardul grafic.

Fişierul este un component adiţional pentru API (application program interface), care defineşte operaţiunea şi interacţiunea componentelor GUI-ului (graphical user interface).Vulkaninfo.exe, precum şi vulkaninfo32.exe, este utilizat de Vulkan SDK care îmbunătăţeşte calitatea jocurilor.

Deci, este un fişier absolut sigur şi legitim ce nu ar trebui şters din sistem. Cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor consideră eliminarea lui Vulkaninfo.exe deoarece poate opera ca şi program separat. Înseamnă că odată instalat apare şi în Start Menu. Totuşi, ştergerea fişierului nu este recomandată deoarece nu veţi mai putea folosi Vulcan API.

În mod normal, executabilul este localizat în dosarul C:\Program Files.. Totuşi, dacă îl găsiţi în altă locaţie, poate fi un semn precum că dispozitivul vă este infectat cu vreun tip de malware. Exact ca Vulkaninfo 32, numele de Vulkaninfo poate fi folosit de dezvoltatorii programelor maliţioase.

Folosirea unui nume de fişier legitim permite intrarea în sistem şi trecerea peste securitatea calculatorului. Cu toate acestea, dacă aţi observat activităţi suspicioase în PC, precum operaţiuni încete, neputinţa de a deschide fişiere sau alte probleme ar trebui să vă verificaţi securitatea calculatorului şi să vă asiguraţi că nu sunteţi infectat cu virusul Vulkaninfo.

Unul dintre primele lucruri pe care îl puteţi face este să verificaţi semnătura fişierului. Original, este semnat de LunarG. Dacă vedeţi o altă semnătură, ar trebui să rulaţi o scanare completă a sistemului cu un anti-malware. Majoritatea programelor de securitate pot identifica procesele maliţioase şi să îl elimine corect pe Vulkaninfo.exe. Cu toate acestea, vă sugerăm să verificaţi fişierul cu FortectIntego.

Atenţie la actualizarea sau instalarea de drive-uri

Dezvoltatorii mai multor programe maliţioase folosesc numele fişierelor legitime pentru a înşela utilizatorii în a instala malware în calculatoare. Deci, atunci când instalaţi sau descărcaţi drivere, ar trebui să fiţi atenţi pentru a evita infiltrarea de malware.

În primul rând, ar trebui să instalaţi oricând software-uri de pe site-urile dezvoltatorilor. Totuşi, nu este suficient. Trebuie să folosiţi setările de instalare Avansate sau Personalizate pentru a deselecta componentele adiţionale care ar putea fi ataşate programului.

Reţineţi că multe site-uri cu descărcări gratuite sau de răspândire fişiere includ versiuni false de drivere. În acest caz, fişierul Vulkaninfo.exe din PC ar putea fi maliţios şi trebuie să fie eliminat imediat din sistem.

Modul corect de a scăpa de Vulkaninfo.exe dacă este necesar

Dacă suspectaţi că procesul Vulkaninfo ce rulează în sistem aparţine unei infecţii cibernetice sau unui malware, ar trebui să îl opriţi şi să îl eliminaţi imediat. Cu toate acestea, nu recomandăm să faceţi manual acest lucru. Nu se ştie ce alte componente au mai fost instalate. Deci, ar trebui să îl eliminaţi pe Vulkaninfo.exe cu ajutorul unui program reputabil de eliminare malware.

Ar trebui să utilizaţi un software anti-malware, de exemplu FortectIntego, şi să rulaţi o scanare completă a sistemului cu un software actualizat. Dacă fişierul este maliţios, software-ul de securitate va efectua corect şi în siguranţă eliminarea lui Vulkaninfo.exe.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.
Despre autor
Lucia Danes
Lucia Danes - Cercetător viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Lucia Danes
Despre compania Esolutions