Ce este LockApp.exe? Ar trebui să îl elimin?

de Alice Woods - -
LockApp.exe

LockApp.exe este un proces ce cauzează un uzaj mare al CPU-ului pentru activităţi de minare cripto

LockApp.exe este un fişier executabil care poate intra în categoria minerilor de monede virtuale (de ex., Bitcoin, Monero). Cu toate că există un proces din Windows legitim care rulează sub acelaşi nume, în anumite circumstanţe, LockApp.exe poate indica o infecţie cibernetică. Una dintre ele este un uzaj excesiv al CPU-ului de către LockApp.exe, care poate duce la supraîncălzirea sistemului sau daune permanente.

Nume LockApp.exe
Tip Miner monede virtuale
Nivel de pericol Înalt. Poate avaria permanent PC-ul, dacă stă pe termen lung în sistem
Simptome Poate mări uzajul CPU-ului de până la 100%, poate îngheţa programele, respectiv sistemul
Distribuţie Poate fi lăsat pe site-urile suspicioase P2P sau prin campanii maliţioase de promovare
Eliminare Singurul mod prin care se poate dezinstala LockApp.exe împreună cu toate componentele lui este automat. Folosiţi Reimage în acest scop.

De obicei, oamenii pot instala din greşeală minerul de cripto, LockApp.exe, dacă descarcă programe suspicioase de pe reţelele P2P.  Deoarece fişierul executabil nu are o fereastră vizibilă, este dificil de detectat infecţia. Cu toate acestea, este posibil ca utilizatorii să observe cum LockApp.exe consumă foarte mult din CPU în Task Manager.

LockApp.exe ţinteşte să exploateze resursele calculatorului ţintit pentru a efectua activităţi de minare cripto. Cu alte cuvinte, dezvoltatorii acestui program maliţios obţin venituri din utilizarea ilegală a sistemului dumneavoastră. Momentan, nu se ştie ce monedă virtuală este minată de virusul LockApp.exe.

În ciuda acestui fapt, dacă nu efectuaţi eliminarea lui LockApp.exe, este posibil ca criminalii cibernetici să conecteze calculatoarele afectate la botnet-uri şi, acest lucru, poate conduce la consecinţe mai grave. LockApp.exe poate cauza următoarele probleme:

  • Încetiniri ale sistemului;
  • Îngheţări;
  • Este posibil ca unele programe să nu se încarce;

Mai mult, nu doar sistemul calculatorului dumneavoastră este în pericol dacă LockApp.exe este instalat. Programele maliţioase tind să aibă mai multe funcţii, şi LockApp.exe poate fi folosit pentru a obţine şi informaţii personale. De obicei, criminalii adună detalii, precum adresa de email, date bancare, credenţiale şi alte informaţii care pot fi folosite pentru escrocheriile de tip phishing.

De asemenea, este esenţial să îl eliminaţi pe LockApp.exe imediat după ce este detectat. Deoarece activităţile de minare cripto sunt efectuate în fundal, este posibil ca utilizatorii să nu recunoască infecţia. Pentru acest scop, experţii recomandă instalarea unui software profesional de securitate, şi să rulaţi scanări regulate pentru a verifica de LockApp.exe. Reimage este o opţiune excelentă.

Minerii de monede virtuale se pot deghiza ca şi aplicaţii legitime pe site-urile P2P

Cu toate că atacatorii pot infiltra malware prin email-uri spam maliţioase, de obicei aceştia le plasează pe site-urile de distribuţie fişiere peer-to-peer (P2P). Utilizatorii nu reuşesc să identifice aplicaţia falsă deoarece este proiectată pentru a arăta la fel ca un software legitim şi inocent. Adiţional, în unele cazuri, aceştia folosesc numele unor companii binecunoscute pentru a înşela oamenii.

De asemenea, experţii recomandă să acordaţi atenţie şi să evitaţi descărcarea de programe de pe website-uri neprotejate. În schimb, luaţi aplicaţiile doar de pe paginile oficiale şi nu apăsaţi pe reclamele care promovează programe. Mai mult, cea mai bună precauţie constă în instalarea unui antivirus în PC. 

Opriţi procesul LockApp.exe

Minerii de monede virtuale conţin numeroase componente ce îi ajută să îşi efectueze activităţile maliţioase. Eliminarea lui LockApp.exe nu este o sarcină uşoară dacă nu sunteţi familiarizat cu infecţia. În acest caz, niciun utilizator obişnuit nu ar putea elimina toate elementele asociate minerului.

Cu toate acestea, există opţiunea de a elimina LockApp.exe prin scanarea PC-ului cu o unealtă robustă de eliminare malware. În acest mod, nu doar că veţi opri procesul LockApp.exe dar puteţi asigura şi faptul că infecţia nu va mai apărea pe viitor în PC. Obţineţi Reimage sau Plumbytes Anti-MalwareNorton Internet Security pentru a grăbi procesul.

verdict- statutul acestui fişier
fişier periculos
Sfat În cazul în care calculatorul dumneavoastră pare încet, sau dacă suferiţi datorită reclamelor nedorite şi sunteţi redirecţionaţi înspre site-uri necunoscute, vă recomandăm scanarea cu un program anti program spion respectabil. Puteţi efectua câteva teste GRATUITE şi să verificaţi sistemul de aplicaţii nedorite ce pot fi responsabile pentru aceste probleme
Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator
faceţi acum!
Descărcare
Program de diagnosticare a problemei Fericirea
Garantată
Descărcare
Program de diagnosticare a problemei Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu OS X
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi infecţia utilizând Reimage, Întrebaţi, contactaţi echipa noastră de suport şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este o unealtă recomandată pentru scanarea sistemului de posibile ameninţări şi software-uri rele. Această versiune de probă a produsului va descoperi aplicaţiile dăunătoare din sistemul dumneavoastră
Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia Reimage.
Menţiunile presei asupra produsului Reimage
Software Alternant
Malwarebytes
Malwarebytes

Despre autor

Alice Woods
Alice Woods

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Alice Woods
Despre compania Esolutions


Fişiere
Software
Comparaţi