Ce este unelte de administrare reţea şi cum se poate elimina

de Jake Doevan - - Actualizat | De tip: Unelte de Administrare Reţea
12

Uneltele de Administrare Reţea (cunoscute şi ca Software de Configurare Reţea) reprezintă un set de programe utilizate pentru a examina traficul, proxy-ul, şi alte informaţii ce trec prin reţea. Aceste unelte pot monitoriza tot ce trece prin serverele centrale. De asemenea, pot analiza aceste date fără să instaleze ceva în sistem. Unele Unelte de Administrare Reţea pot fi utilizate pentru a modifica configuraţia dispozitivelor şi să le aplice anumite cerinţe. După modificarea setărilor de reţea a unui calculator, Programul de Configurare Reţea poate face ca acel sistem să fie vulnerabil la diverse atacuri. Un astfel de software este considerat de neîncredere şi maliţios.

Cele mai periculoase activităţi cauzate de către Uneltele de Administrare Reţea maliţioase:

 • Identificarea dispozitivelor de pe reţea şi dezactivarea lor;
 • Verificarea componentelor reţelei, analizarea traficului şi monitorizarea informaţiilor răspândite în reţea;
 • Dezactivarea firewall-ului şi a altor măsuri de securitate fără aprobarea utilizatorului;
 • Modificarea setărilor din sistem şi permiterea comunicării din surse externe dubioase.

Oricare dintre aceste activităţi poate duce la pierderea de informaţii sensibile, sau la vulnerabilitatea sistemului faţă de diferite tipuri de viruşi. În cel mai rău caz, Uneltele de Administrare Reţea pot implica sistemul PC-ului afectat la distribuirea pe reţea a altor ameninţări cibernetice.

Viruşi care se infiltrează în calculatoare după ce UAR maliţioasă dezactivează firewall-ul:

Aici, sunt principalele ameninţări care se răspândesc cu ajutorul versiunilor maliţioase ale Uneltelor de Administrare Reţea:

 • Calul troian. Viruşii care aparţin acestei categorii sunt cel mai des utilizaţi pentru a fura informaţii confidenţiale, precum nume de autentificare, parole sau alte informaţii personale identificabile. Totuşi, aceştia pot să descarce şi alte malware-uri în sistem fără aprobarea utilizatorului, sau oferă proprietarilor abilitatea de a se conecta de la distanţă la acest sistem. Toţi viruşii care sunt menţionaţi mai jos pot fi instalaţi de către un troian din sistem.
 • Ransomware. Infecţiile cibernetice care aparţin categoriei „ransomware” sunt în general setate să cripteze datele importante ale oamenilor. Acestea utilizează algoritmi avansaţi, deci este imposibil de decriptat informaţiile fără a avea o anumită cheie de decriptare. Pentru ca victima să primească cheia, autorii virusului ransomware cer o recompensă prin intermediul lui Paypal sau a altor sisteme de plată. În mod normal, plata ar trebuie efectuată în bitcoin. Astfel de ameninţări pot să se prezinte ca fiind de la autorităţi reputabile (FBI, Poliţie, etc.) şi să îşi facă victimele să plătească o taxă pentru activităţile ilegale de pe internet. În majoritatea cazurilor, victimele sunt acuzate de utilizarea conţinutului cu drepturi de autor, distribuţie de malware, vizitarea website-urilor ilegale şi alte activităţi similare.
 • Anti-spyware fals. Anti-spyware-urile false sunt capabile să arate scanări false ale sistemului şi notificări de securitate. După afişarea unei scanări false a sistemului, acestea raportează despre viruşi şi alte probleme ale PC-ului ce au fost inventate. Făcând acest lucru, ei încearcă să sperie victimele să cumpere versiunea licenţiată care este falsă. Imediat după ce dezvoltatorii acestor programe îşi primesc banii, dezactivează virusul pentru o perioadă. Unele versiuni de programe anti-spyware false pot fi folosite şi pentru a răspândi alţi viruşi sau pentru a redirecţiona oamenii către website-uri false. 
 • Adware. Indiferent de faptul că un astfel de software este considerat cu „potenţial nedorit”, poate cauza probleme grave într-un calculator, conducând victima către diverse probleme. În general, aceste programe se infiltrează în calculatoare ca şi componente opţionale ale unui alt software şi modifică sistemul. Ca şi rezultat, obţin abilitatea de a cauza reclame de tip pop-up enervante şi redirecţionări către website-urile necesare. În plus, astfel de programe pot începe să colecteze informaţii non-personale identificabile, precum termeni de căutare, adresa de email, adresa de IP a calculatorului, locaţia acestuia şi alte date similare.
 • Browser hijacker. Şi acest software este cunoscut ca având „potenţial nedorit”. Totuşi, faptul că astfel de programe sunt capabile să arate rezultate modificate ale căutărilor ce prezintă conţinut comercial, a deranjat experţii din securitatea cibernetică. În plus, browser hijackerii pot redirecţiona victimele către website-uri predeterminate care, în majoritatea cazurilor, sunt nesigure. Majoritatea browser hijackerilor sunt instalaţi la pachet cu freeware şi shareware. În acest caz, oamenii nu sunt conştienţi de faptul că lasă componente chestionabile să le intre în calculatoare.

Cum mă pot proteja?

 • Scăpaţi de programele inutile şi dezactivaţi serviciile neimportante. Asiguraţi-vă că dezactivaţi funcţiile implicite şi dezinstalaţi programele care sunt inutile pentru a scădea şansa de a fi atacat. Ar trebui să treceţi prin toate funcţiile care sunt activate ca şi implicit şi să le dezactivaţi pe cele pe care nu aveţi de gând să le utilizaţi. Experţii din securitate recomandă să acordaţi atenţie serviciilor de împărtăşire fişiere şi printare, care ajută oamenii să răspândească fişierele prin reţea. Acelaşi lucru este valabil şi cu programele inutile. Nu uitaţi să creaţi copii ale fişierelor înainte de a elimina un software pentru a preveni componentele esenţiale ale sistemului de operare.
 • Bazaţi-vă pe reţele securizate. Conectarea calculatorului la internet este ca şi cum l-aţi conecta la mii de alte maşini. Pentru a proteja informaţia care curge pe reţea, este recomandat să securizaţi routerul înainte de a-l conecta la reţea deoarece este primul dispozitiv care poate fi protejat. Indiferent de faptul că modemurile sunt primele dispozitive care primesc informaţia de pe internet, acestea nu au setările de securitate necesare pentru protejarea datelor.
 • Folosiţi Firewall. Aceasta este o unealtă utilizată pentru a controla fluxul de informaţii dintre PC şi Internet. Puteţi găsi firewall în ultimele sisteme de operare şi routerele de acasă sau puteţi instala unul de pe internet. Totuşi, ar trebui să vă asiguraţi că este activat şi configurat în mod corespunzător dacă doriţi să vă protejaţi sistemul de modificări şi atacuri neaşteptate.
 • Instalaţi un software antivirus şi antispyware. Software-ul de Configurare Reţea maliţios poate duce la infiltrarea unor viruşi, malware şi alte programe periculoase. Pentru a vă păstra calculatorul în siguranţă şi pentru a preveni pierderea informaţiilor personale, asiguraţi-vă că aţi instalat un software de securitate reputabil. Experţii din securitate recomandă activarea actualizărilor automate pentru a preveni infiltrarea celor mai noi viruşi care pot intra cu uşurinţă în sistem, exploatând vulnerabilităţile de securitate ale sistemului. Programele pe care le recomandăm noi, ce vă pot ajuta să preveniţi atacuri la adresa reţelei sunt acest unelte: Reimage şi Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus. După ce instalaţi oricare dintre aceste programe în calculatorul dumneavoastră, asiguraţi-vă că îl actualizaţi imediat la ultima lui versiune.

Ultimii viruşi adăugaţi bazei de date

Baza de date Unelte de Administrare Reţea

Noiembrie 15, 2017

Virusul Youtube

Virusul Youtube devine mai persuasiv. Virusul Youtube este definiţia a mai multor forme de malware, care folosesc numele acestui serviciu de redare video într-un mod sau altul.Mai mult
Noiembrie 07, 2017

Virusul WinThruster

Gândiţi-vă de două ori înainte de a instala WinThruster – vă poate dezamăgi. Mai mult
Noiembrie 06, 2017

Deceptive site ahead

Avertismentul „Deceptive Site Ahead” încearcă să vă oprească din a accesa site-uri maliţioase. Mai mult
Noiembrie 03, 2017

Reclamele de tip pop-up Right Coupon

Ce este Right Coupon? Right Coupon este clasificat ca şi un program de tip adware şi program cu potenţial nedorit , ce este în general promovat prin freeware-uri şi shareware-uri.Mai mult
Noiembrie 03, 2017

Virusul Android

Experţii din securitate despre virusul Android. Virusul Android este un termen prezentat pentru a încerca să descrie aplicaţia maliţioasă ce este capabilă să afecteze telefoanele Android.Mai mult
Noiembrie 02, 2017

Virusul de tip ransomware ACCDFISA v2.0

Virusul ACCDFISA v2.0 şi cum vă blochează fişierele. Deseori, viruşii de tip ransomware trec printr-o dezvoltare până când creatorii lor sunt mulţumiţi de rezultat. Virusul ACCDFISA face parte dintre acele programe, şi recent, cea de a doua versiune îmbunătăţită, numită ransomware-ul ACCDFISA v2.0, a lovit internetul.Mai mult
Octombrie 31, 2017

Virusul Facebook

Virusul Facebook este un parazit al calculatorului periculos, ce infectează sistemele atunci când vizitaţi această reţea socială. Mai mult
Octombrie 27, 2017

SearchAssist.net

Este posibil ca motorul de căutare SearchAssist.net să nu fie atât de demn de încredere. Mai mult
Octombrie 27, 2017

Virusul iPhone

Precondiţiile pentru virusul iPhone continuă să apară. Virusul iPhone defineşte diferite variante de malware create pentru iOS.Mai mult
Octombrie 27, 2017

Adware-ul Chrome

Adware-ul Chrome vă infectează browserul pentru a livra conţinut sponsorizat, nesigur. Mai mult
Octombrie 26, 2017

Virusul Petya

Tot ce trebuie să ştiţi despre virusul Petya. Virusul Petya este un alt program de tip ransomware care preia controlul asupra calculatoarelor utilizatorilor şi blochează fişierele din acestea.Mai mult
Octombrie 25, 2017

Virusul Always Weather

Extensia Always Weather nu este cea mai sigură aplicaţie de păstrat în browserul dumneavoastră. Mai mult
Octombrie 20, 2017

Virusul Cleanserp.net

Virusul Cleanserp ţinteşte utilizatorii de Chrome. Cleanserp.net funcţionează ca şi o unealtă de căutare falsă promovată cu ajutorul extensiei Untabs pentru Google Chrome şi Mozilla Firefox.Mai mult

Informaţie actualizată: 2016-11-08

Sursa: https://www.2-spyware.com/network-management-tools-removal

Citiţi în alte limbi

Fişiere
Software
Comparaţi
Urmăriţi-ne pe Facebook