Ce este flooderi şi cum se poate elimina

de Linas Kiguolis - - Actualizat | De tip: Flooderi
12

Flooderii sunt programe maliţioase utilizate pentru a supraîncărca comunicarea normală de pe Internet/reţea şi pentru a diminua performanţa generală a sistemului PC-ului infectat. În cazul în care calculatorul ţintit este un server, un astfel de malware poate cauza atacuri de tip Denial of Service (DoS), Ping of Death, ICMP, supraîncărcare HTTP şi alte probleme similare. Fiecare problemă este în mod normal iniţiată trimiţând sistemului pachete multiple cu informaţii şi blocând conexiunea la acesta.

Atenţie la faptul că nu toate versiunile de flooderi sunt egale. Unele dintre ele sunt proiectate în mod similar troianului care acţionează ca şi unelte de hacking. Unele versiuni de flooderi pot fi utilizate pentru a obţine acces de la distanţă pe sistemul calculatorului ţintit şi să fure date din acesta. Imediat după ce atacatorul obţine abilitatea de a se conecta la calculatorul dorit, poate fura informaţii sensibile de la victimă (parole, autentificări bancare, informaţii despre cardul de credit, etc.), să modifice componentele sistemului şi chiar să instaleze alt malware în acesta.

Cu cât eliminaţi mai repede din sistem virusul Flooder, cu atât mai bine. Experţii din securitate recomandă utilizarea unui software de securitate demn de încredere pentru a elimina un astfel de malware şi alte programe cu potenţial nedorit pentru a scădea riscurile asociate securităţii calculatorului. Flooderii, exact ca majoritatea ameninţărilor cibernetice, nu oferă opţiunea de „Dezinstalare”, şi încearcă să îşi ascundă fişierele adânc în sistem pentru a-şi preveni eliminarea. Din acest motiv, este recomandată opţiunea de eliminare automată. Atenţie la faptul că unele versiuni de flooderi pot bloca software-urile de securitate legitime şi pot chiar să prevină instalarea acestora în sistem. Totuşi, eliminatorii avansaţi de malware pot fi dezactivaţi cu greu.

Simptome ce arată că PC-ul dumneavoastră ar putea fi infectat cu Flooder

  • Probleme asociate performanţei PC-ului. Atunci când sunteţi infectat cu un flooder, puteţi observa încetiniri, îngheţări ale sistemului sau a browserului, închideri neaşteptate şi alte probleme similare. Blue Screen of Death poate de asemenea să întrerupă victima din cauza flooder-ului.
  • Probleme la executarea programelor. Astfel de viruşi pot dezactiva cu uşurinţă aplicaţiile legitime, precum programe de securitate, browsere şi alte aplicaţii similare. De asemenea, pot şterge fişierele legitime şi cele utile componentelor sistemului.
  • Apariţia pop up-urilor şi alertelor nedorite. Notificările enervante pot fi cauzate de flooderi. Acestea, pot conduce victima către probleme precum redirecţionarea către website-uri necunoscute/periculoase ce caută să îşi mărească traficul şi vânzările. Astfel de site-uri ar trebui evitate şi niciodată crezute.

Metode utilizate de către Flooderi pentru a intra în sistem:

  • Software-uri ilegale şi pachete de software. Majoritatea flooder-ilor infectează calculatoarele prin intermediul altor programe. Acestea pot fi descărcate cu jocuri ilegale, programe de securitate nelicenţiate şi chiar programe legitime.
  • Website-uri infectate. Website-urile ilegale au fost activ folosite pentru a răspândi malware, inclusiv flooderi. În mod normal, viruşii se ascund pe site-uri pornografice, de jocuri de noroc şi alte domenii similare cu conţinut promoţional.
  • Programe Peer-to-Peer (P2P). Toate programele care utilizează o reţea împărtăşită pot conduce utilizatorul către riscul de malware, inclusiv Flooderi, troiani, adware, browser hijackeri şi alţi viruşi similari.
  • Alt malware. Flooderii pot fi instalaţi în sistem prin intermediul troianilor, viermilor şi a altor ameninţări similare, care sunt de obicei utilizate pentru distribuirea de malware.

Cei mai faimoşi Flooderi:

ICQBomber. ICQ.Bomber este un Flooder foarte periculos, care a fost în principal utilizat ca şi unealtă de hacking. Imediat după ce intră în sistem, începe să colecteze informaţii sensibile, precum date bancare, autentificări pe website-uri importante, parole şi alte date similare. Pierderea acestor informaţii pot conduce victima la furt de identitate şi alte probleme similare. ICQ.Bomber poate să instaleze şi alte malware-uri în sistem şi să dezactiveze componentele legitime ale sistemului pentru a încerca să îşi prevină eliminarea. Majoritatea versiunilor acestui flooder trebuiesc instalate manual în sistem. Din acest motiv, dezvoltatorii acestui virus au utilizat diverse metode pentru a-şi convinge victimele să îl descarce în sistem. Cea mai populară metodă de distribuţie a acestui Flooder este prin programe ilegale şi pachete de software.

KillZone. În general, acest Flooder este utilizat pentru a lansa atacuri de tip Denial of Service, ICMP, HTTP şi alte atacuri similare împotriva calculatorului de la distanţă. Acest lucru poate preveni utilizatorul PC-ului să ajungă la serviciile necesare şi să lanseze software-ul dorit. KillZone a fost răspândit în mod activ la pachet cu anti-spyware-uri false, ransomware şi alte tipuri de malware care încearcă să se ascundă de victimă cât mai mult timp posibil. În plus, acest malware îşi poate ajuta dezvoltatorii să blocheze website-uri de securitate legitime şi programele anti-spyware reputabile care sunt utilizate pentru eliminarea acestui tip de malware. Reţelele de împărtăşire fişiere Peer-to-Peer (P2P) sunt considerate cele mai populare în ceea ce priveşte răspândirea acestui virus, deci tot timpul ar trebui să fiţi atent atunci când descărcaţi fişiere de pe torent şi alte fişiere în calculatorul dumneavoastră.

CriminalMSN. Această ameninţare a funcţionat mai mult ca şi unealtă de hacking folosită pentru a fura informaţii sensibile de la utilizatorii de PC. Similară troianilor, poate cauza pierderi de nume de autentificare, date bancare şi alte informaţii similare pentru mii de utilizatori de PC. Totuşi, după infiltrarea în calculator, poate încerca să supraîncarce o conexiune, să instaleze sau să descare un software dorit şi să cauzeze alte activităţi nedorite în sistem. CriminalMSN este considerat un virus vechi, deoarece a apărut în 2003. Chiar şi aşa, nu puteţi şti pentru ce pot utiliza acest program în viitor dezvoltatorii acestuia.

Eliminarea unui flooder din sistem:

Flooderii sunt consideraţi ameninţări cibernetice extrem de agresive, capabile să se ascundă mult timp de victimă. Aceştia pot lucra pe la spatele dumneavoastră şi să efectueze sarcinile dorite timp de luni de zile.

Pentru a vă asigura că toate fişierele dubioase ce sunt asociate flooder-ului au fost eliminate, experţii din securitate recomandă opţiunea de eliminare automată. În acest caz, vă recomandăm să utilizaţi unul dintre aceste programe anti-spyware reputabile, care au arătat rezultate grozave la detectarea fişierelor maliţioase din sistem: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus. Vă rugăm, asiguraţi-vă că folosiţi ultima versiune a acestor programe pentru a evita păstrarea unor fişiere maliţioase în calculatorul dumneavoastră.

Dacă nu puteţi scăpa de Flooder cu ajutorul acestor unelte, puteţi oricând să contactaţi experţii din securitate de la 2spyware şi să le spuneţi despre acest lucru. Puteţi face acest lucru prin intermediul paginii  Întrebaţi-ne. Aceşti experţi vor cerceta flooder-ul şi vă vor oferi cel mai bun ghid de eliminare.

Ultimii viruşi adăugaţi bazei de date

Ce sunt reclamele de la Adsupply

Analiză Adsupply Adsupply este un program de tip adware larg răspândit, care a fost dezvoltat pentru a obţine venit din pay-per-click.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/reclamele-de-la-adsupply/">Mai mult
Aplicaţie adware Viruşi   Septembrie 15, 2017

şterge virusul de tip pop-up Popcash.net

De ce apar reclamele Popcash? Virusul Popcash vă poate amărî viaţa deoarece această infecţie cibernetică este înşelătoare şi aproape nedetectabilă.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-de-tip-pop-up-popcash-net/">Mai mult
Aplicaţie adware Viruşi   Septembrie 14, 2017

Baza de date Flooderi

Septembrie 14, 2017

Reclamele Liveadexchanger.com

Fapte descoperite de către echipa noastră de cercetători despre reclamele Liveadexchanger: Mulţi dintre noi interacţionează cu calculatoarele şi navighează pe internet zilnic, şi programele precum virusul Liveadexchanger pot ruina complet această experienţă.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/reclamele-liveadexchanger-com/">Mai mult
Septembrie 13, 2017

Driver Restore

Este Driver Restore un program sigur? Ar trebui să îl utilizaţi? < a class="more_link" href="http://faravirus.ro/driver-restore/">Mai mult
Septembrie 13, 2017

Virusul YahLover.worm

Ce se ascunde în spatele alertelor de la YahLover.worm? Atunci când virusul YahLover.worm păşeşte pe browserele utilizatorilor, acesta va încerca să îi convingă de faptul că au fost victimele unui virus.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-yahlover-worm/">Mai mult
Septembrie 12, 2017

Escrocherie de tip suport tehnic "You Have A ZEUS Virus"

Ameninţat de virusul Zeus? Alerte, precum „You Have A ZEUS Virus”, pot alarma acei utilizatori care sunt mai puţin tehnici şi neştiutori de faptul că aceasta este o strategie comună utilizată de către escroci.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/escrocherie-de-tip-suport-tehnic-you-have-a-zeus-virus/">Mai mult
Septembrie 11, 2017

Virusul Search.searchytdav.com

Fapte cunoscute despre browser hijackerul Search.searchytdav.com Search.searchytdav.com este un program cu potenţial nedorit, dezvoltat de către Polarity Technologies, Ltd.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-search-searchytdav-com/">Mai mult
Septembrie 11, 2017

RevContent

Informaţii generale despre adware-ul RevContent: RevContent este o extensie de browser care colectează informaţii despre interesele dumneavoastră de pe istoricul de navigare şi furnizează o mulţime de reclame pe browserele Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox şi altele.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/revcontent/">Mai mult
Septembrie 08, 2017

Bara de unelte EasyDirectionsFinder

Bara de unelte EasyDirectionsFinder şi adevăratul ei scop în PC-ul dumneavoastră Bara de unelte EasyDirectionsFinder este un serviciu legitim de navigare ce oferă produse dezvoltate de către o companie numită Mindspark Interactive Network.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/bara-de-unelte-easydirectionsfinder/">Mai mult
Septembrie 08, 2017

Virusul Online.io

Poate cauza probleme sistemului de operare virusul Online.io? < a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-online-io/">Mai mult
Septembrie 07, 2017

Virusul de tip ransomware Cerber 4.1.6

A apărut o altă versiune remarcabilă a lui Cerber: virusul Cerber 4.1.6 Virusul Cerber 4.1.6 a apărut în public pe 22 noiembrie, 2016, şi până acum este ultima versiune a rău famatului ransomware Cerber.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-de-tip-ransomware-cerber-4-1-6/">Mai mult
Septembrie 06, 2017

Reclamele de tip pop-up de la MacKeeper

Conform utilizatorilor, MacKeeper NU este o aplicaţie demnă de încredere.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/reclamele-de-tip-pop-up-de-la-mackeeper/">Mai mult
Septembrie 05, 2017

Virusul “Error #268D3”

Cum pot identifica virusul “Error #268D3” în calculatorul meu? < a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-error-268d3/">Mai mult
Septembrie 05, 2017

Virusul de tip ransomware Bitpaymer

Virusul Bit Paymer atacă sectorul de sănătate şi cere plata a 50 de Bitcoins Bitpaymer, cunoscut ca şi ransomware-ul Bit Paymer, este un virus de criptare fişiere care a fost observat în iulie, 2017.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-de-tip-ransomware-bitpaymer/">Mai mult
Septembrie 04, 2017

Virusul NavSmart.info

Pot folosi NavSmart.info ca şi pagină de start? Virusul NavSmart.info poate părea ca şi o unealtă grozavă pentru căutare pe web.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-navsmart-info/">Mai mult
Septembrie 04, 2017

Virusul de redirecţionare Wyciwyg

Virusul de redirecţionare Wyciwyg deranjează utilizatorii de Mozilla Firefox Virusul de redirecţionare Wyciwyg este o versiune a virusului de redirecţionare Firefox.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-de-redirectionare-wyciwyg/">Mai mult
Septembrie 04, 2017

Virusul de redirecţionare Firefox

Ce este Virusul de redirecţionare Firefor? Virusul de redirecţionare Firefox este o infecţie cibernetică foarte periculoasă, ce poate cauza diverse probleme victimelor sale.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-de-redirectionare-firefox/">Mai mult
Septembrie 01, 2017

Virusul de tip ransomware Diablo6

Virusul Diablo6 lansează o altă campanie maliţioasă de spam Virusul Diablo6 operează ca ultima versiune a notoriului ransomware Locky .< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-de-tip-ransomware-diablo6/">Mai mult
August 31, 2017

Virusul de tip ransomware Arena

Ransomware-ul Arena se trage din familia de malware Dharma Ransomware-ul Arena este un nou virus maliţios.< a class="more_link" href="http://faravirus.ro/virusul-de-tip-ransomware-arena/">Mai mult

Informaţie actualizată: 2016-10-24

Sursa: http://www.2-spyware.com/flooders-removal

Citiţi în alte limbi

Fişiere
Software
Comparaţi
Urmăriţi-ne pe Facebook