Cele mai bune programe anti-malware din 2017

În 2016, comunitatea securităţii cibernetice s-a confruntat cu numeroase provocări. De exemplu, în analiza semi-anuală a ameninţărilor, cercetătorii de malware de la Kaspersky au raportat aproximativ 172 de milioane de atacuri online, maliţioase, doar pe parcursul celui de al doilea semestru al anului 2016 .

Un număr total de 191 de ţări au fost mai mult sau mai puţin afectate de crimele online, în timp ce utilizatorii de acasă, companiile şi organizaţiile au suferit consecinţele. Din nefericire, am fi naivi să credem că în 2017 vor fi schimbări pozitive.

Din contră, experţii prevăd o dezvoltare mai rapidă a ameninţărilor cibernetice şi ariile pe care acestea vor reuşi să le afecteze . Atacul asupra sistemelor instituţiilor medicale, care părea a fi un trend în acest an, este doar începutul . Hackerii vor găsi, cu siguranţă, noi moduri de a beneficia de pe urma situaţiei curente unde aproape toate zonele sistemelor sociale sunt, într-un mod sau altul, conectate la web.

Este natural faptul că organizaţiile şi afacerile private vor trebui să lucreze mai mult şi să investească mai mult timp şi resurse în securitatea bazelor lor de date şi a datelor despre clienţi. Cu toate că vorbim de o scală mai mică, se aşteaptă ca utilizatorii de acasă să facă acelaşi lucru.

Ar trebui să reţineţi că depinde doar de dumneavoastră să vă păstraţi fişierele în siguranţă şi sistemul calculatorului rezistent contra infecţiilor malware. Înţelegem că descoperirea celui mai bun mod de a vă proteja dispozitivul poate fi o sarcină copleşitoare, mai ales cu numărul mare de programe de securitate disponibile în mod curent .

Deci, am pregătit această analiză a programelor anti-malware pentru a vă ajuta să luaţi decizia corectă. Toate aplicaţiile au fost testate de către experţii noştri şi sunt sigure pentru descărcare şi utilizare. Veţi găsi un link către descrieri mai detaliate a antimalware-urilor şi pagini de descărcare la sfârşitul fiecărei intrări.

The best anti-malware software of 2017

1. Malwarebytes 3.0

Malwarebytes 3.0 este o soluţie anti-malware despre care unii dintre voi au auzit deja. Malwarebytes este preţuit în mod special pentru scanerul gratuit, puternic, însă versiunea Premium Malwarebytes 3.0 oferă mult mai mult. Dezvoltatorii programului pretind că ultima versiune a acestui program setează noi standarde pentru protecţia anti-malware, oferind abilităţi de scanare de până la patru ori mai rapide şi protecţie a sistemului de nouă generaţie.

Principalul ţel al programului este să detecteze diverse malware-uri precum şi ameninţări mai avansate, care în mod normal se infiltrează în calculatoare. Mai mult, versiunea Premium este bogată în diverse funcţii adiţionale care previn utilizatorii de la vizitarea website-urilor cu potenţial maliţios, elimină rootkit-urile şi repară fişierele avariate.

Ca şi concluzie, este o soluţie anti-malware reputabilă, pe care o puteţi obţine pentru 39,99 de dolari. Licenţa pentru Premium este valabilă un an după activare. Puteţi citi mai multe despre Malwarebytes 3.0 în acest articol.

Malwarebytes anti-malware image

2. Plumbytes Anti-Malware

Plumbytes este o altă unealtă de eliminare malware, relativ nouă, dar care a câştigat încrederea comunităţii securităţii cibernetice. Şi nu fără motiv. Programul acoperă cele mai esenţiale părţi ale securităţii calculatorului: blochează atacurile malware şi elimină paraziţii deja instalaţi în sistem; previne instalarea programelor nesigure şi restaurează stabilitatea sistemului după eliminarea unui malware.

Aceste funcţii utile sunt înpachetate într-o interfaţă de utilizator (UI) minimalistică şi simplă, care permite operarea facilă a programului. Este corect să spunem că Plumbytes Anti-Malware este potrivit pentru utilizatorii mai puţin experimentaţi în câmpul IT. În plus, dacă sunt probleme la utilizarea acestui program, tehnicienii de la centrul de suport tehnic Plumbytes sunt pregătiţi să vă ajute 24/7.

O protecţie anti-malware sofisticată şi suport tehnic oricând vin pentru 49,99 de dolari pe an. Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre acest program, apăsaţi aici pentru o analiză detaliată a lui Plumbytes Anti-Malware 2016.

Plumbytes anti-malware image

3. Bitdefender Total Security 2017

Bitdefender este cu siguranţă una dintre cele mai bune soluţii anti-malware de pe piaţă. Programul este compatibil cu sistemele de operare Windows, Mac OS, şi Android, şi poate suporta până la 5 dispozitive pe rând. Dezvoltatorii programului menţin un echilibru bun între o unealtă sofisticată pentru exterminarea viruşilor şi o soluţie anti-malware simplu de utilizat, potrivită pentru utilizatorii de acasă.

Un alt lucru bun despre acest program este faptul că nu pune mult stres asupra sistemului. Acest lucru ajută la salvarea vieţii bateriei atunci când este utilizat pe dispozitive portabile precum şi la păstrarea vitezei de performanţă a sistemului şi la rularea altor procese fără interferenţe.

Vorbind despre dezavantajele acestui program, ar trebui să menţionăm că este destul de costisitor şi costă 89,99 de dolari pe an. Chiar şi aşa, pe website-ul oficial al lui Bitdefender puteţi găsi deseori diverse oferte şi reduceri, deci dacă ţineţi un ochi pe acest site puteţi obţine o protecţie malware sofisticată mai ieftin. Mai multe despre funcţiile utile ale lui Bitdefender sunt discutate aici.

Bitdefender anti-malware image

4. Zemana AntiMalware

Zemana este o unealtă anti-malware proiectată în mod specific pentru sistemele de operare Windows. Cu toate că specificaţiile acestuia nu se pot compara cu cele ale giganţilor anti-malware menţionaţi mai sus, Zenama oferă o protecţie suficientă contra unor diverse ameninţări cibernetice.

Cu toate că programul este simplu în comparaţie cu majoritatea software-urilor anti-malware, este totuşi capabil să ofere protecţie în timp real , să cureţe browserul de add-ons cu potenţial nedorit, extensii şi bare de unelte. De asemenea, Zemana ajută la recuperarea sistemului după eliminarrea unui rootkit, care este o funcţie cu care nu toate uneltele de eliminare malware se pot mândri.

Pentru cei care sunt în căutare de abordări inovative pentru apărare contra malware, vă recomandăm să încercaţi Zemana AntiMalware. În plus, un abonament anual la versiunea Premium a acestui program costă doar 6,96 de dolari, care este un preţ convenabil de plătit pentru protecţia calculatorului. Pe site-ul nostru, puteţi găsi o recenzie mai detaliată pentru Zemana AntiMalware, în cazul în care sunteţi interesat.

Zemana anti-malware image

5. Emsisoft Anti-Malware

Este posibil să ştiţi că Emsisoft este o companie care luptă activ contra ransomware-urilor. Însă, echipa de dezvoltare de la Emsisoft nu se concentrează doar asupra acestor viruşi şi lucrează şi la diverse produse de protecţie malware. Una dintre aceste unelte este Emsisoft Anti-Malware pentru Windows OS.

Programul este integrat cu un motor dublu de scanare care permite sistemului să fie investigat în detaliat în mai puţin de un minut. În plus, această unealtă anti-malware asigură protecţie pe durata navigărilor online şi verifică automat fişierele descărcate de conţinut maliţios.

Pe website-ul oficial Emsisoft, preţul acestei suite de protecţie începe de la 39,95 de dolari pentru un abonament pe un an. Există mai multe funcţii ale lui Emsisoft Anti-Malware ce nu au fost prezentate în această scurtă descriere, însă puteţi afla mai multe despre ele apăsând pe acest link.

Picture representing Emsisoft Anti-Malware software

Bonus: Reimage o unealtă cu mai multe scopuri pentru protecţia şi repararea calculatorului

Majoritatea programelor anti-malware au punctele lor forte pe care dezvoltatorii lor se concentrează. Deci, pentru a asigura cea mai bună securitate a sistemului, deseori, utilizatorii sunt sfătuiţi să obţină mai multe programe de acest tip. Este natural ca preţul unei astfel de protecţie a calculatorului să crească. În plus, este posibil să rămâneţi repede fără memorie pentru a stoca toate aceste aplicaţii separate.

Din fericire, există o soluţie — un program cu toate funcţiile incluse care combină cele mai bune funcţionalităţi anti-malware. Vorbim despre Reimage. Nu ar trebui să asociaţi această unealtă de înaltă calitate cu recenziile negative primite în trecut. Compania este renăscută acum şi colaborează chiar cu vendori antivirus cunoscuţi precum Avira AntiVir.

Însă, nu este singurul scaner de malware puternic de care Reimage poate fi mândru. De asemenea, primeşte laude pentru abilităţile de reparare a sistemului. Restaurează fişiere de sistem corupte sau şterse, sortează intrările de regiştri din Windows şi îmbunătăţeşte performanţa generală a calculatorului. Mai multe despre preţuri şi alte funcţii ale acestui program pot fi găsite în această recenzie Reimage.

Reimage anti-malware

Despre autor
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Expert în lupta contra malware-ului, viruşilor şi a spyware-ului...

Contactați Linas Kiguolis
Despre compania Esolutions

Citiţi în alte limbi