“Va urma”:o nouă formă a virusului Facebook începe să se răspândească
Nu este o noutate faptul că această reţea de socializare este sub atac continuu din partea hackerilor şi a unor diverşi escroci. Aceştia se gândesc la idei nebune despre cum pot surprinde comunitatea internautică cu o nouă ameninţare cibernetică. Acum ceva timp, au lovit utilizatorii cu diverse versiuni ale virusului Facebook. Aceştia erau viermi cibernetici care au infectat conturile victimelor şi au răspândit link-ul cu virusul pe toate conturile lui/ei. De această dată, escrocii au folosit o tehnică similară pentru a se infiltra în cont. Utilizatorul infectat, fără să vrea, trimite un video care conţine numele unui recipient. Pe scurt, malware-ul a fost numit virusul Facebook video. Prin urmare, apare o întrebare – cum îl puteţi evita?
În întreaga existenţă, Facebook a experimentat multiple atacuri cibernetice. Se pare că recent, utilizatorii au reuşit să scape de diverse versiuni ale malware-ului Facebook. Unele dintre cele mai cunoscute cazuri sunt Facebook Invitation şi viruşii Message. Aceştia nu erau decât viermi cibernetici. În cazul în care cineva naviga neglijent pe un website infectat sau descărca un program corupt este posibil să fi descărcat din neatenţie malware-ul. În câteva secunde, un vierme cibernetic se infiltra în contul lui de Facebook şi începea să trimită filmuleţe ciudate sau amuzante contactelor victimei. Căzând pradă curiozităţii umane, alţi utilizatori apăsau pe link fără să ştie că vor fi infectaţi. Şi aşa, roata cu infectare se rotea din nou. Din fericire, această tehnică înşelătoare a fost expusă rapid şi utilizatorii au început să devină mai atenţi. Chiar şi aşa, hackerii nu au renunţat şi au venit cu virusul Facebook Suspension. Utilizatorii ţintiţi au primit un mesaj personal precum că conturile lor erau pe punctul de a fi suspendate. Alarmaţi din cauza unei astfel de notificări, aceştia au apăsat pe link-ul fals de verificare. Din nou, au prins momeala.
Din nefericire, o campanie cibernetică contra Facebook continuă. În mod curent, escrocii au lansat un virus care funcţionează ca un vierme cibernetic. După infectare, victima trimite fără intenţia un video ce conţine numele recipientului. Deci, puţini utilizatori suspectează că filmul, ce le conţine numele, poate fi fraudulos. Prin urmare, astfel de neglijenţe facilitează distribuirea cu succes a virusului Facebook video. Deci, poate doriţi să întrebaţi: este vreun mod de a scăpa de această fraudă? Deoarece traficul de malware este greu de controlat, există puţine şanse să scăpaţi de el, mai ales dacă unul dintre conturile prietenilor dumneavoastră a fost atacat. Ce puteţi face este să vă actualizaţi aplicaţiile de securitate sau să obţineţi unele mai puternice ce oferă protecţie în timp real. În cele din urmă, le puteţi evita pur şi simplu dacă nu apăsaţi şi deschideţi astfel de link-uri.