Elimină virusul Search.searchlf.com (Ghid de înlăturare virus)

Ghid de înlăturare a viruşilor Search.searchlf.com

Ce este Virusul Search.searchlf.com?

Experţii din securitatea cibernetică sunt împotriva motorului de căutare Search.searchlf.com (Login Faster). Aceştia susţin că acest website chestionabil care oferă servicii de căutare pe web nu poate fi demn de încredere din diverse motive. În primul rând, s-a observat că acest website este capabil să înlocuiască pagina de start a browserului web fără a cere permisiunea utilizatorului. Un astfel de comportament nu ar trebui tolerat. Mai mult, acest website oferă rezultate înşelătoare ale căutărilor, care ne fac să ne întrebăm de ce acest website acţionează în acest mod. Am decis să cercetăm acest website. Vă rugăm, citiţi mai jos pentru a afla ce am descoperit despre site-ul de căutare Search.searchlf.com.

Descrierea lui Search.searchlf.com

Se pare că Search.searchlf.com este de fapt un program. Este un program cu potenţial nedorit (PUP) care este clasificat ca şi browser hijacker. Acest software dubios poate intra în sistemul calculatorului odată cu alte aplicaţii dubioase, în mod special dacă obişnuiţi să instalaţi programe noi, neglijent. Tehnic, browser hijacker-ul Search.searchlf.com nu este maliţios, cu toate că rulează activităţi suspecte şi intrusive pe calculatorul afectat. De exemplu, vă poate urmări activitatea de navigare, termenii de căutare, click-urile de pe link-uri şi alte date similare. Nimeni nu ştie pentru ce scopuri adună aceste informaţii acest parazit de browser, însă nu credem că doriţi să dezvăluiţi lista cu website-urile favorite sau lucrurile pe care le căutaţi online unor surse suspecte.

Mai mult, infecţia Search.searchlf.com setează o nouă pagină, pagina implicită şi motorul de căutare pe fiecare browser web instalat în PC-ul dumneavoastră. Desigur, va seta website-ul Search.searchlf.com ca şi pagină principală. Din nefericire, trebuie să spunem că acest website cu funcţie de furnizare căutări nu este unul demn de încredere. Am dezvăluit un fapt precum că principala ţintă a acestui motor de căutare este profitul monetar. Pentru a fi mai precişi, caută să obţină venituri pay-per-click din promovarea website-urilor partenerilor într-un mod vag. Acest motor de căutare oferă rezultate modificate ale căutărilor, şi unele dintre ele au link-ul original înlocuit de alte link-uri care duc la website-uri terţe predeterminate. Cu alte cuvinte, puteţi avea parte de redirecţionări Search.searchlf.com către pagini web terţe.

Trebuie să fiţi foarte atent deoarece nu puteţi şti care website-uri promovate în acest mod sunt securizate sau maliţioase. În unele cazuri, paginile web nesigure încearcă să pretindă că promovează un software sigur şi legitim în timp ce de fapt încearcă să promoveze programe dăunătoare. Pentru a evita astfel de riscuri, vă recomandăm să eliminaţi Search.searchlf.com fără întârziere şi să luaţi în considerare utilizarea unui motor de căutare mai bun. Încercaţi furnizori de servicii de căutare populari şi de top – Yahoo, Google sau Bing. Apropo, puteţi scăpa de acest browser hijacker automat (încercaţi FortectIntego sau un alt software anti-spyware) sau manual.

Cum s-a infiltrat Search.searchlf.com în calculatorul meu?

PUP-ul Search.searchlf.com este răspândit într-un mod dubios şi înşelător. Deseori este adăugat altor programe gratuite şi poate fi instalat împreună cu acestea. Mulţi utilizatori de calculatoare nu ştiu că au opţiunea de a refuza instalarea componentelor software opţionale, lucru care duce la infiltrarea altor PUP-uri în calculatoarele lor. Fiţi un utilizator de calculator ce se gândeşte la securitate şi urmaţi aceşti paşi atunci când plănuiţi să instalaţi un nou program în calculatorul dumneavoastră:

 1. Asiguraţi-vă că programul pe care doriţi să îl instalaţi a fost descărcat de pe un website de descărcare sigur. Cel mai bine este să descărcaţi software-uri de pe website-uri care aparţin dezvoltatorilor de software reali.
 2. Nu vă grăbiţi pe parcursul instalării software-ului. Citiţi Termenii de Utilizare, documentele Politicii de Confidenţialitate, studiaţi fiecare linie cu grijă.
 3. Asiguraţi-vă că programul selectat nu promovează software terţ suspect. De obicei, puteţi descoperi aceste informaţii în documentele menţionate mai sus, însă de asemenea, puteţi verifica acest lucru selectând setările de instalare adecvate.
 4. Deselectaţi opţiunea de instalare Implicită/Standard şi optaţi pentru cea Personalizată/ Avansată. După, deselectaţi propunerile de a instala programe suplimentare care vin la pachet cu software-ul selectat.

Totuşi, aceste sfaturi nu vă pot ajuta după ce hijacker-ul Search.searchlf.com este deja instalat în calculatorul dumneavoastră. Pentru a afla mai multe despre cum puteţi elimina acest program din calculatorul dumneavoastră, vă rugăm să continuaţi să citiţi informaţiile de pe pagina 2.

Tehnici de eliminare pentru Search.searchlf.com

Nu mai este necesar să menţionăm faptul că cel mai bine este să staţi departe de virusul Search.searchlf.com. Nu avem vreo îndoială asupra faptului că vă simţiţi inconfortabili cu tehnica agresivă de distribuţie utilizată de acest parazit cibernetic. Dacă doriţi să vă securizaţi calculatorul, nu mai pierdeţi timpul şi eliminaţi cât mai curând această ameninţare. Din fericire, eliminarea lui Search.searchlf.com este o procedură destul de simplă. Tot ce trebuie să faceţi este să urmaţi instrucţiunile prezentate sub acest articol.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Search.searchlf.com

Înlăturaţi Search.searchlf.com din sistemele Windows

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Search.searchlf.com şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Search.searchlf.com sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi Search.searchlf.com din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Search.searchlf.com sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Elimină virusul Search.searchlf.com din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Search.searchlf.com ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Search.searchlf.com din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Search.searchlf.com şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Search.searchlf.com. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Search.searchlf.com din Google Chrome

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Search.searchlf.com şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Search.searchlf.com. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Search.searchlf.com din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Search.searchlf.com sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Search.searchlf.com. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Search.searchlf.com şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Julie Splinters
Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi