Cel mai bun software anti-malware din 2021

Pentru 2021 este necesară alegerea celui mai bun software anti-malware

The best anti-malware software of 2021

Atacurile cibernetice nimicitoare au cauzat numeroase probleme pentru utilizatori, companii şi oraşe. Din nefericire, specialiştii din securitate prezic că situaţia poate deveni şi mai gravă în anul ce urmează, deoarece aceştia deja au observat o creştere în numărul de mineri de criptomonede şi alţi viruşi periculoşi.

De asemenea, nu ar trebui să uităm că dezvoltatorii de ransomware, troiani şi alte malware-uri şi-au îmbunătăţit ameninţările – nu doar ransomware-urile pot cripta datele personale, ci şi viruşii. Metodele lor de infiltrare pot cauza foarte multe pagube pentru cât mai mulţi internauţi posibil. Deci, toţi cei care au conexiune la internet trebuie să se gândească la un software anti-malware pentru a-şi proteja datele de criminali, în 2021.

Pentru a vă ajuta să alegeţi, cel mai bun software anti-malware din 2021, am analizat mai multe unelte de securitate de pe piaţă. Astăzi, putem împărtăşi cu dumneavoastră 5 unelte pe care ar trebui să le obţineţi pentru protejarea calculatorului.

Malwarebytes Premium oferă scanare rapidă a sistemului şi protecţie anti-ransomware

The best anti-malware software of 2021

Malwarebytes 4.0 este un software anti-malware care oferă protecţie pentru Windows, Android şi calculatoarele Mac. Dezvoltatorii oferă testare gratuită pentru 14 zile, pentru a testa abilităţile şi funcţiile programului. Imediat după ce acest termen se termină, utilizatorul este lăsat cu antimalware-ul şi funcţiile anti-rootkit. Versiunea licenţiată a acestui software anti-malware bun vă oferă abilitatea de a testa aceste funcţii:

 • protecţie în timp real care blochează încercările unui malware de a se infiltra în sistem;
 • protecţie completă contra vulnerabilităţilor din sistem şi de software, astfel încât să nu fie exploatate de către un program maliţios;
 • funcţie anti-ransomware;
 • funcţia de reparare a sistemului după atacuri ale malware-urilor, spyware-urilor sau a rootkit-urilor;
 • protecţie contra website-urilor maliţioase.

Ediţia Malwarebytes 4.0 Premium are o viteză de scanare super rapidă. Conform unor teste, poate finaliza o scanare în 2.5 minute. În comparaţie cu alte programe, media de scanare este de 45 de minute. Cu toate acestea, există un dezavantaj al acestei scanări. Poate încetini performanţa calculatorului. Totuşi, este doar pentru vreo două minute, deci nu este un dezavantaj mare.

Antimalware-ul a fost inclus în lista de CRNT Security 100 care informează despre cele mai bune unelte pentru protecţia securităţii cibernetice. Malwarebytes a fost nominalizat ca al 11 lea din 20 Coolest Endpoint Security Vendors .

Ultima versiune pentru Windows: 4.0
Mărime: 18.9 MB
Preţ: $59.99

Avantaje Dezavantaje Concluzie
Protejează de exploit-uri şi oferă protecţie anti-ransomware Scanarea sistemului poate încetini sistemul Malwarebytes Premium oferă o protecţie grozavă antiviruşi şi poate fi folosit împreună cu un alt antivirus pentru a asigura protecţia maximă a calculatorului
Foloseşte detectare bazată pe comportament
Lucrează împreună cu programe antivirus
Grad mare de detecţia
Oferă protecţie în timp real
Protejează de malware-uri zero-day

Antivirusul Webroot SecureAnywhere oferă cele mai rapide rezultate ale scanării sistemului

The best anti-malware software of 2021

Antivirusul Webroot SecureAnywhere AntiVirus este unul dintre cele mai rapide şi bune software-uri anti-malware, disponibil pe piaţă. Programul are nevoie doar de 20 de secunde pentru a vă scana calculatorul şi pentru a detecta componentele maliţioase. Între timp, Malwarebytes are nevoie de aproximativ 2.5 minute, Norton 23 de minute, Kaspersky 33 de minute, şi McAfee chiar de 46 de minute . Cu toate acestea, scanarea completă a sistemului poate dura mai mult.

Scanările rapide ale sistemului pot impacta negativ performanţa calculatorului. Pot folosi aproape 30% din performanţa CPU-ului pe parcursul scanării . Cu toate acestea, cere mai puţin de 1% din CPU atunci când este în mod idle.

Programul cere doar 15 MB de spaţiu. Totuşi, antimalware-ul micuţ oferă o mulţime de funcţii grozave, precum protecţie contra furtului de identitate, navigare securizată şi protecţie antiphishing, protecţie webcam, şi desigur, protecţie şi eliminare malware.

Foloseşte metadata, obiceiuri comportamentale, bază de date pe cloud, şi detectare euristică a sistemului pentru a detecta componentele maliţioase din sistem. În comparaţie cu alte rezultate obţinute la testări de software-uri, Webroot se clasează la mijloc sau mai sus.

Ultima versiune pentru Windows: 9.0.18.44
Mărime: 15 MB
Preţ: $29.99

Avantaje Dezavantaje Concluzie
Scoruri mari de detectare malware Nu are rezultate de laborator independente Un program anti-malware rapid şi mic, ce oferă protecţie contra ameninţărilor cibernetice recente
Scanări rapide ale sistemului Poate cauza încetiniri ale sistemului pe durata scanării
Nu necesită mult spaţiu
Protecţie anti-ransomware
Detectează perfect domeniile maliţioase

Zemana AntiMalware oferă protecţie în timp real şi zero-day

The best anti-malware software of 2021

Zemana AntiMalware oferă protecţie în timp real doar pentru calculatoarele Windows. Poate detecta, bloca şi elimina browser hijackeri, adware-uri, programe cu potenţial nedorit, ransomware, rootkit-uri, bootkit-uri şi alte malware-uri. Software-ul are Certificarea OPSWAT, care asigură că unealta antimalware este sigură şi eficientă.

Una dintre cele mai bune variante de software anti-malware are versiuni gratuite şi premium. În timp ce versiunea gratuită funcţionează ca şi scaner şi protejează de majoritatea ameninţărilor cibernetice, versiunea premium oferă monitorizare în timp real şi protecţie contra ameninţărilor avansate, precum ransomware, malware zero-day sau rootkit-uri.

Conform unor rezultate ale testelor, software-ul de eliminare malware are nevoie de până la 90 de minute pentru a finaliza o scanare a sistemului . În comparaţie cu alte programe, este de două ori mai mare decât media timpului de scanare a unui antivirus. Cu toate acestea, programul cere mai puţin spaţiu decât Webroot. Are nevoie de doar 6 MB.

Ultima versiune pentru Windows: 2.74.2.150
Mărime: 6 MB
Preţ: 24.95 €

Avantaje Dezavantaje Concluzie
Protecţie zero-day Scanări încete ale sistemului în comparaţie cu alţi antiviruşi de pe piaţă Un software mic de securitate, care oferă protecţie de nivel înalt pentru a vă proteja de ameninţări cibernetice avansate. Totuşi, o scanare a sistemului foarte înceată poate fi deranjantă şi vă poate deranja lucrul la calculator
Protecţie faţă de programele cu potenţial nedorit
Eliminare de rootkit şi bootkit
Protecţie în timp real

Bitdefender Total Security arată rezultate excelente ale testărilor independente din laborator

The best anti-malware software of 2021

Bitdefender Total Security oferă protecţie pentru multiple calculatoare, dispozitive mobile şi protecţie online după ce obţineţi licenţa. Acest program merită să fie pe lista cu cele mai bune software-uri anti-malware din 2021, deoarece oferă o mulţime de opţiuni pentru securitate, precum:

 • Protecţie completă a datelor;
 • Defensivă avansată contra ameninţări;
 • Protecţie webcam;
 • Protecţie multi-layer contra ransomware;
 • Anti-phishing;
 • Anti-fraudă;
 • Anti-Furt;
 • Navigare securizată;
 • Funcţia de securitate a fişierelor pentru a vă proteja de modificări fişierele importante;
 • Detectare şi eliminare malware.

După cum puteţi vedea, acest anti-malware oferă toate funcţiile din securitate necesare pentru a vă proteja calculatorul, datele, informaţiile confidenţiale şi identitatea în faţa criminalilor cibernetici. În plus, programul are funcţii avansate, precum protecţie pe reţelele sociale, consilier parental sau Mod Baterie pentru a economisi din durata de viaţă a bateriei laptopului sau a smartphone-ului. Dezvoltatorii oferă o perioadă gratuită de testare de 30 de zile pentru a testa toate funcţiile înainte de a cumpăra licenţa.

Software-ul antivirus este nominalizat şi la PC Mag Editors’ Choice din 2018:

Dacă ceea ce doriţi este fiecare component de securitate posibil într-un singur pachet, Bitdefender Total Security este exact ceea ce aveţi nevoie. Este Alegerea Editorilor pentru o mega-suită de securitate. Neil J. Rubenking

Conform rezultatelor din August 2018 – October 2018 AV-TEST, Bitdefender Total Security a colectat 5.94 din 6 puncte în categoria de cea mai înaltă Protecţie Contra Infecţiilor. Aceleaşi rezultate ale testelor au demonstrat că are cel mai scăzut impact asupra performanţei calculatorului. Antimalware-ul a primit 5.76 din 6 puncte. În ambele categorii, antimalware-ul a sărit peste programe antivirus precum Kaspersky, Symantec, şi McAfee.

Cerinţe minime de sistem
Sistem de operare: Microsoft Windows XP/Vista/7/8/8.1/10
Procesor Dual Core 1.6 GHz, Memorie (RAM): 1 GB
Spaţiu disponibil pe hard disk: 1.5 GB
Preţ: € 43.99

Pros Cons Conclusion
Protecţie ransomware multi-layer Rezultate medii pentru testele hands-on Bitdefender oferă protecţie maximă pentru calculator, intimitate şi identitate pentru toate dispozitivele şi oferă funcţii adiţionale pentru o experienţă mai bună
Unelte adiţionale de curăţare a PC-ului
Protecţie antivirus
Rezultate grozave ale testelor independente de laborator
Protecţie anti-phishing
Protecţie webcam
Impact scăzut asupra performanţei calculatorului

Emsisoft Anti-Malware oferă protecţie în timp real grozavă contra malware şi ransomware

The best anti-malware software of 2021

Emsisoft Anti-Malware protejează de ransomware, troiani bancari, bot-uri, ameninţări backdoor, şi programe cu potenţial nedorit (PUP-uri). Deci, asigură faptul că PC-urile Windows sunt protejate în faţa ameninţărilor cibernetice recente, care ar putea dăuna mai mult sau mai puţin sistemului.

În testul de protecţie în lumea reală de la AV-Comparatives, Emsisoft Anti-Malware a blocat 98.8% din ameninţări. Conform testului de protecţie Malware din martie, 2017, antimalware-ul a blocat 99,68% din ameninţări.

Pentru a obţine rezultate grozave pentru detectarea de malware, şi pentru a fi inclus în lista din 2021 cu cele mai bune programe anti-malware, acesta utilizează o protecţie din 4 straturi şi un scaner de malware cu motor dublu. Scanerul Emsisoft Anti-Malware combină tehnologii antivirus şi anti-malware. Deci, aşa se explică ratele mari de detecţie. De asemenea, are şi un „detector ransomware” implementat, care vă ţine fişierele în siguranţă de viruşii de tip criptare fişiere.

Un alt avantaj este că poate finaliza o scanare într-un minut. În comparaţie cu alţi antiviruşi, acesta operează eficient.

Ultima versiune pentru Windows: 2017.11.0.8247
Mărime: 267.75 MB
Preţ: € 19.98

Avantaje Dezavantaje Concluzie
Detectare malware şi ransomware bazată pe comportament Nu arată cele mai bune rezultate la detectarea anti-phishing Programul oferă rezultate grozave pentru detectarea şi protecţia contra malware. Deci, protejează sistemul oferind scanări în timp real
Scoruri înalte de detectare malware
Rezultate excelente pentru blocarea domeniilor maliţioase
Scanări rapide ale sistemului
Oferă ştiri şi alerte despre malware-uri
Protecţie în timp real

Bonus: Reimage – o aplicaţie multifuncţională pentru a vă păstra sistemul securizat şi optimizat

The best anti-malware software of 2021

Reimage este o unealtă extraordinară, pe care dorim să o introducem, la sfârşitul analizei celor mai bune programe anti-malware din 2021, ca şi software bonus. Acest program are două abilităţi diferite:

 • funcţia de reparare a calculatorului;
 • protecţie şi eliminare viruşi.

Această funcţionalitate dublă poate îmbunătăţi starea calculatorului, deoarece nu puteţi doar elimina malware din sistem, ci puteţi repara şi impactul negativ al acestuia.

Pe parcursul scanării sistemului, Reimage Repair caută viruşi, malware sau fişiere corupte. Pentru acest lucru, foloseşte motorul Avira AntiVir. După ce elimină malware-ul fixează toate erorile din sistemul de operare al PC-ului.

 • Erori de Windows;
 • Blue screen of death;
 • Dll-uri avariate;
 • Calculator ce nu mai răspunde la comenzi;
 • Avarii de la viruşi;
 • Oferă recuperarea sistemului de operare.

Baza de date de la Reimage include 25,000,000 de componente esenţiale ale sistemului, ce pot fi utilizate pentru a inversa avariile cauzate de un malware. Deci, programul este capabil să aducă PC-ul afectat la starea iniţială. Această unealtă este extrem de utilă după un atac ransomware, deoarece acest tip de ameninţare cibernetică poate modifica regiştrii din Windows.

Reimage este un program uimitor pentru ceea ce face. Bill Gordon, WeHateMalware.com

Programul are trei versiuni majore: Windows, Mac şi dispozitive mobile. Ultima este compatibilă cu sistemul de operare Android şi poate fi obţinută gratuit.

Avantaje Dezavantaje Concluzii
Fixează fişierele de sistem sau intrările de regiştri corupte Nu oferă protecţie în timp real Reimage poate fi folosit ca şi unealtă de eliminare malware şi software de reparare
Repară cele mai mari erori de sistem Nu fixează problemele de la programe terţe Este o unealtă excepţională care poate inversa avariile produse de un virus fără a reporni calculatorul
Elimină Blue screen of death Nu poate elimina probleme de hardware
Creşte viteza calculatorului
Detectează şi şterge malware
Îmbunătăţeşte stabilitatea sistemului
Baza de date este frecvent actualizată
Despre autor
Lucia Danes
Lucia Danes - Cercetător viruşi

Contactați Lucia Danes
Despre compania Esolutions

Citiţi în alte limbi