Cum să resetaţi Mozilla Firefox?

Mozilla Firefox este unul dintre cele mai populare browsere web din ziua de azi, deci nu este o surpriză faptul că uneori, apar anumite probleme atunci când este utilizat. În majoritatea cazurilor, problemele asociate navigărilor sunt întâlnite după modificarea setărilor browserului sau după instalarea unor programe noi în sistem. Uneori, oamenii instalează fără voie programe cu potenţial nedorit sau programe de tip malware, iar acestea au tendinţa de a modifica setările browserului fără ştirea utilizatorului. Într-o astfel de situaţie, Firefox poate începe să afişeze o cantitate excesivă de reclame, să cauzeze redirecţionări către pagini web suspicioase, să arate mesaje de avertizare ce sunt false, şi aşa mai departe. Dacă utilizaţi zilnic Firefox, şi suspectaţi că setările acestuia au fost modificate, o resetare a browserului poate ajuta la fixarea acestei probleme. În Firefox, această funcţie este numită „Firefox refresh”.

Procedura de resetare a lui Firefox implică eliminarea de extensii şi teme adăugate, permisiuni ale website-urilor, setări modificate, motoare de căutare suplimentare, informaţii despre descărcări, stilurile utilizatorului, funcţii sociale, ajustări ale barelor de unelte, precum şi setările plugin-urilor, stocarea DOM şi certificatul de securitate precum şi preferinţele dispozitivului. Acest proces de reîmprospătare nu vă afectează favoritele, istoricul de navigare şi descărcare, dicţionarele personale, ferestrele şi filele deschise, cookie-urile, şi informaţiile de tip auto-completare. Pentru a reîmprospăta Firefox, urmaţi aceste instrucţiuni:

Metoda 1. Resetaţi Firefox folosind opţiunea Troubleshooting Information

1. Deschideţi Mozilla Firefox. Apăsaţi pe butonul cu trei bare din colţul din dreapta sus, apăsaţi ? precum este arătat în imagine.

2. Selectaţi Troubleshooting Information.

Method 1. Step 2.

3. Aici, apăsaţi pe Refresh Firefox… şi confirm pentru alegerea dumneavoastră.

Method 1. Step 3.

4. Când apare fereastra Import Wizard, apăsaţi Finish.

Method 1. Step 4.

Metoda 2. Acces rapid la pagina de resetare a lui Mozilla

1. Deschideţi browserul Mozilla Firefox şi scrieţi about:support în bara de URL, apăsaţi Enter pentru a deschide pagina Troubleshooting Information.

Method 2. Step 1.

2. În partea dreaptă a paginii, găsiţi căsuţa Give Firefox a tune up şi apăsaţi pe butonul Refresh Firefox… .

Method 2. Step 2.

3. Atunci când un pop-up de confirmare apare, apăsaţi pe Refresh Firefox pentru a continua.

Method 2. Step 3.

4. Browserul Firefox se va închide automat pentru a se restarta, şi în scurt timp se va deschide Import Wizard care afişează articolele care au fost importate în Firefox după reîmprospătare. Pur şi simplu apăsaţi pe Finish pentru a continua.

Metoda 3. Resetaţi Firefox fără a-l deschide

1. Lansaţi Firefox în Safe Mode. Pentru a face acest lucru, ţineţi apăsată tasta Shift şi încercaţi să deschideţi Mozilla Firefox.

În cazul în care nu puteţi deschide Mozilla în Safe Mode în acest fel, folosiţi-vă calculatorul pentru a găsi scurtătura “Mozilla Firefox (Safe Mode)”.

Method 3. Step 1.

2. Este posibil să vi se ceară să selectaţi profilul de utilizator dacă aveţi mai mult de unul în PC. Ţineţi tasta Shift apăsată în timp ce selectaţi profilul. Dacă aveţi un singur profil, mesajul Firefox Safe Mode va apărea pe ecran.

Method 3. Step 2.

3. Apăsaţi pe Refresh Firefox.

Method 3. Step 3.

Metoda 4. Resetarea Firefox-ului folosind Profile Manager

1. Apăsaţi simultan pe tastele Windows + R pentru a deschide fereastra Run. Aici, scrieţi firefox.exe -p (sau firefox.exe -P) şi apăsaţi OK.
Method 4. Step 1.

2. Acest lucru va deschide Firefox User Profile Manager. Selectaţi default, după care apăsaţi pe Delete Profile.

Method 4. Step 2.

3. Confirmaţi alegerea apăsând pe Delete Files.
Method 4. Step 3.

4. Apăsaţi pe Exit.

Method 4. Step 4.

Notă: Data viitoare când deschideţi Firefox, Import Wizard va apărea. Vi se va cere unde să importaţi Options, Bookmarks, Passwords, History, şi alte informaţii.

Metoda 5. Reinstalaţi browserul Firefox

În cazul în care metodele anterioare nu v-au ajutat să rezolvaţi problema cu browserul Firefox, puteţi încerca reinstalarea acestuia. În majoritatea cazurilor, nu este necesară reinstalarea browserului problematic, însă dacă simţiţi nevoia să faceţi acest lucru, folosiţi aceste instrucţiuni.

1. În primul rând, închideţi Firefox. Apăsaţi pe butonul de meniu şi apăsaţi pe Exit.

Method 5. Step 1.

2. Apăsaţi dreapta pe Start menu şi mergeţi la Programs and Features. (în Windows 7/Vista apăsaţi pe Start menu, mergeţi la Control Panel > Programs and Features; în Windows XP, mergeţi la Add/Remove Programs).

Method 5. Step 2.

3. Veţi vedea o listă cu programele curent instalate. Apăsaţi pe Mozilla Firefox şi apăsaţi Uninstall.

Method 5. Step 3.

În cazul în care Uninstall Wizard nu apare, mergeţi la unul dintre aceste dosare care stochează fişierul helper.exe şi deschideţi-l. Va apărea User Account Control, apăsaţi Yes pentru a continua.

C:\\Program Files\\Mozilla Firefox\\uninstall\\helper.exe
C:\\Program Files (x86)\\Mozilla Firefox\\uninstall\\helper.exeMethod 5. Step 3 part 2.

4. În fereastra de Uninstall Wizard, apăsaţi Next, după Uninstall, şi în final apăsaţi Finish.

Method 5. Step 4.

5. Ştergeţi dosarul de instalare a lui Firefox care poate fi găsit într-una dintre aceste locaţii:

C:\\Program Files\\Mozilla Firefox
C:\\Program Files (x86)\\Mozilla Firefox

Method 5. Step 5.

6. Dacă doriţi să eliminaţi şi datele de utilizator (favoritele, istoricul, etc.) trebuie să apăsaţi tastele Windows + R de pe tastatură, după care scrieţi %APPDATA%\\Mozilla\\, şi apăsaţi OK.

Method 5. Step 6.

7. Acest lucru va deschide dosarul Mozilla. Veţi vedea un dosar numit Firefoxştergeţi-l.

Method 5. Step 7.

8. Imediat după ce dezinstalaţi Mozilla Firefox, trebuie să îl reinstalaţi. Pentru a obţine versiunea reală şi sigură, trebuie să îl descărcaţi de pe website-ul oficial al lui Mozilla Firefox. Folosiţi un alt browser pentru a descărca Firefox, mergeţi pe pagina oficială de descărcare a lui Mozilla şi descărcaţi fişierul în PC-ul dumneavoastră.

Despre autor
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Expert în lupta contra malware-ului, viruşilor şi a spyware-ului...

Contactați Linas Kiguolis
Despre compania Esolutions

Citiţi în alte limbi
Fişiere
Software
Comparaţi