Cele mai bune unelte de eliminare ransomware din 2021

Găsiţi cea mai bună unealtă de eliminare ransomware pentru a vă proteja calculatorul contra atacurilor de tip ransomware

The best ransomware removal tools of 2021

Atacurile de tip ransomware reprezintă o ameninţare globală de mai bine de un deceniu. De fapt, în timp ce aceste infecţii de scală largă au fost observate doar în ultimii ani, criminalii au dezvoltat viruşi de criptare fişiere din 2005. Din nefericire, atacurile de tip ransomware au întrecut în mod semnificativ numărul de scurgeri de date tradiţionale din ultimii 11 ani, iar experţii consideră că hackerii nu au de gând să abandoneze această slujbă profitabilă, şi totuşi ilegală .

Cu toate acestea, este evident faptul că societatea contemporană se află în vârful tehnologiei şi al globalizării. De asemenea, nu consideră să se reîntoarcă la hârtie şi pix. De exemplu, imaginaţi-vă un spital sau o afacere internaţională condusă fără dispozitive tehnologice şi fără abilitatea de a transfera informaţii între instituţii. De fapt, astfel de companii sau organizaţii publice mari sunt mult mai predispuse la infecţii de tip ransomware deoarece au abilitatea de a plăti sume considerabile de recompensă într-un timp relativ scurt.

Prin urmare, singurul mod de a proteja atât persoanele individuale cât şi instituţiile în faţa pierderilor financiare este prin obţinerea unui software de securitate profesional, care ar putea apăra reţelele şi sistemele în faţa atacurilor ransomware înainte ca virusul de criptare fişiere să intre. În timp ce majoritatea uneltelor anti-ransomware puternice trebuiesc cumpărate, acestea oferă şi perioade de probă gratuite pentru clienţi, cu scopul ca aceştia să verifice şi să le evalueze eficienţa.

Am pregătit un ghid ce prezintă cele mai bune unelte de eliminare ransomware din 2021, care sunt potrivite atât pentru utilizatorii obişnuiţi cât şi pentru corporaţiile mari. Totuşi, asiguraţi-vă că descărcaţi software-ul anti-ransomware doar de pe website-urile oficiale, deoarece escrocii au tendinţa de a înşela persoanele credule, făcându-i să achiziţioneze programe false . Deci, vă cerem să fiţi atenţi.

1. Unealta gratuită Bitdefender Anti-ransomware vă vaccinează calculatorul contra ameninţărilor ransomware

The best ransomware removal tools of 2021

Acest software gratuit de eliminare ransomware foloseşte o tehnică de vaccinare pentru a vă proteja calculatorul de anumite familii de ransomware. În mod particular, ajută la evitarea lui TeslaCrypt, Locky, BTC-Locker, şi a versiunii originale de cripto-malware Petya. Metoda utilizată este similară cu vaccinarea din viaţa reală – unealta anti-ransomware păcăleşte virusul precum că PC-ul ar fi deja infectat.

Deoarece, cel mai probabil, criminalii nu ţintesc să îşi infiltreze programele maliţioase în calculatoare deja infectate, această unealtă de eliminare ransomware face treaba pe care o promite. Problema este că reinfectarea PC-ului poate face ca fişierele criptate să fie de nedecriptat chiar şi pentru hackerii care au creat ransomware-ul. Deci, ei încearcă să evite astfel de acţiuni pentru a păstra măcar un strop de încredere din partea victimelor lor.

Unealta Bitdefender anti-ransomware creează un fişier care funţionează ca o acoperire, astfel încât calculatorul să pară că a fost deja infectat. De asemenea, poate să evite atacul. Cu toate acestea, este posibil ca această tehnică să nu funcţioneze tot timpul, şi dezvoltatorii software-ului au proiectat-o pentru a porni odată cu PC-ul şi să ruleze în fundal pentru protecţie extra.

O altă funcţie grozavă a acestei unelte de eliminare ransomware este că este compatibilă cu orice calculator şi nu necesită vreo setare comercială. Cu toate acestea, reţineţi că sunteţi protejat doar în faţa acelor patru familii de ransomware. Prin urmare, este recomandat să utilizaţi un alt software anti-malware pentru a vă proteja în faţa altor atacuri.

Avantaje Dezavantaje Concluzie
Gratuit atât pentru uz personal cât şi pentru afaceri Nu poate oferi protecţie contra altor familii de ransomware şi viruşi. Chiar dacă unealta Bitdefender Anti-ransomware vă poate proteja de versiunile originale ale lui Petya, BTC-Locker, Locky şi TeslaLocker, trebuie să utilizaţi un alt software de securitate pentru protecţie contra altor ameninţări cibernetice.
Protejează PC-ul în faţa a patru familii specifice.
Foloseşte o tehnică eficientă de vaccinare.
Tot timpul operează în fundal.

2. Software-ul gratuit Malwarebytes Anti-ransomware Beta detectează cripto-malware-urile bazându-se pe comportament

The best ransomware removal tools of 2021

Aceasta este o altă unealtă gratuită de eliminare ransomware, care este un component adiţional grozav pentru software-ul principal de securitate. În timp ce, în mod normal, este unul dintre elementele antivirusului Malwarebytes oferit pentru suma de $39.99, utilizatorii pot instala şi versiunea beta a acestuia, care este gratuită.

Acest software de eliminare ransomware este compatibil cu aceste sisteme de operare:

 • Windows 10 (32/64-bit);
 • Windows 8.1 (32/64-bit);
 • Windows 8 (32/64-bit);
 • Windows 7 (32/64-bit).

Malwarebytes Anti-ransomware Beta protejează calculatoarele utilizatorilor controlând accesul către domenii importante sau a anumitor tipuri de fişiere. Cu alte cuvinte, dacă un program neautorizat încearcă să modifice sau să ajungă la o locaţie / un fişier controlat, software-ul de securitate avertizează utilizatorul despre un posibil atac ransomware.

Reţineţi că cele mai populare programe precum Microsoft Office sau Windows Components nu sunt recunoscute ca şi ameninţare. Cu toate acestea, altele pot aprinde beculeţul roşu. Din fericire, utilizatorul poate pune în lista albă aplicaţia cu un singur click, precum o şi poate trimite în carantină.

Din nefericire, pot exista cazuri când ransomware-urile pot impersona programe deja trecute şi să intre pe furiş în sistemul dumneavoastră. Din acest motiv, experţii clasifică această unealtă ca şi un extra strat de protecţie, în plus faţă de software-ul primar de securitate.

Avantaje

Dezavantaje Concluzie
Versiunea beta este gratuită atât pentru uz personal cât şi pentru afaceri Unele fişiere pot fi criptate înainte ca ransomware-ul să ajungă în carantină. Software-ul Malwarebytes Anti-ransomware Beta este un strat extra grozav de protecţie pentru aplicaţia de securitate deoarece poate prinde toate ameninţările cibernetice care ar putea să treacă de programul principal.
Detectează ransomware-urile examinându-le comportamentul şi le pune în carantină.
Rulează doar în fundal.

3. Kaspersky Anti-ransomware for Business este eficient şi pentru uz personal

The best ransomware removal tools of 2021

Kaspersky Lab oferă şi el o unealtă gratuită şi grozavă de eliminare ransomware. În ciuda implicaţiilor din nume, care v-ar putea face să credeţi că doar afacerile mari pot beneficia de pe urma acestui program, acest software de securitate poate servi şi utilizatorii obişnuiţi. Totuşi, utilizatorilor li se cere să completeze anumite detalii legate de afaceri pe parcursul procesului de înregistrare, şi ei pot obţine gratuit unealta.

Kaspersky Anti-ransomware suportă următoarele OS-uri:

 • Windows 7;
 • Windows 8;
 • Windows 8.1;
 • Windows 10.

Acest software anti-ransomware prezintă o combinaţie grozavă între modelul Kaspersky System Watcher împreună cu o aplicaţie de monitorizare comportamentală pentru o protecţie completă. De asemenea, permite utilizatorilor să selecteze programe care, din nefericire, ar putea permite unor software-uri maliţioase să se strecoare în sistem cu ajutorul unor tehnici înşelătoare. Cu toate acestea, unealta Kaspersky Anti-ransomware oferă recuperarea fişierelor compromise în cazul în care PC-ul a fost infectat cu ransomware.

O altă funcţie excelentă a acestui software de securitate constă din faptul că chiar dacă virusul de criptare fişiere reuşeşte să închidă aplicaţia, aceasta se redeschide instant şi începe să ruleze în mod automat. Totuşi, este bine de ştiut faptul că acest program nu poate rula împreună cu alte aplicaţii de la Kaspersky, care ar putea oferi un al doilea strat de protecţie.

Avantaje Dezavantaje Concluzie
Gratuit pentru afaceri. Nu poate rula împreună cu alte produse Kaspersky. Kaspersky Anti-ransomware for Business este un software de securitate util pentru toată lumea – protejează contra ameninţărilor cibernetice şi reuşeşte să recupereze informaţiile criptate după atacul ransomware.
Poate servi şi persoane individuale. Necesită înregistrare cu detalii sensibile.
Permite selectarea aplicaţiilor.
Oferă recuperarea fişierelor criptate.

4.Trend Micro RansomBuster oferă multiple straturi de protecţie

The best ransomware removal tools of 2021

Trend Micro a lansat un software de securitate eficient numit RansomBuster care nu are unul, ci multiple straturi de protecţie contra atacurilor ransomware. În plus, este gratuit atât pentru utilizatorii obişnuiţi cât şi pentru corporaţiile mari. Cu toate acestea, puteţi obţine şi un component extra în timp ce achiziţionaţi Trend Micro Antivirus + un produs de securitate.

Principala funcţie a lui RansomBuster este că a fost proiectat pentru a crea copii de rezervă imediat după ce funcţia de monitorizare comportamentală declanşează o alarmă. De asemenea, dacă alerta este validă, software-ul de securitate elimină ameninţarea cibernetică şi recuperează fişierele din copiile de rezervă create anterior.

Conform experţilor, Trend Micro RansomBuster este compatibil cu aceste OS-uri:

 • Windows 7;
 • Windows 8;
 • Windows 8.1;
 • Windows 10 şi versiunile mai noi.

În plus, acest software Trend Micro, are o altă abilitate numită Folder Shield, care permite protejarea celor mai importante documente în faţa modificărilor neautorizate. Cu toate acestea, reţineţi că această aplicaţie de securitate este proiectată pentru a lucra împreună cu antivirusul principal. În mod contrar, este posibil să permită intrarea în sistem a unor infecţii.

Chiar şi aşa, Trend Micro RansomBuster este o alegere excelentă luând în considerare faptul că este gratuit. De asemenea, Folder Shield face ceea ce a promis, însă este limitat la două dosare. Mai mult, unii experţi spun că detectarea pe bază de comportament ar putea fi îmbunătăţită. Deci, folosiţi-l doar pentru un strat extra de protecţie.

Avantaje Dezavantaje Concluzie
Funcţia Folder Shield blochează accesul neautorizat al aplicaţiilor din a accesa dosarele protejate. Folder Shield protejează maximum 2 dosare. Trend Micro RansomBuster oferă multiple straturi de protecţie care ajută nu doar la prevenirea atacurilor ransomware, ci şi la recuperarea fişierelor criptate. Cu toate acestea, este recomandat să îl utilizaţi ca şi un software adiţional de securitate din cauza îmbunătăţirilor necesare pentru detectarea bazată pe comportament.
Gratuit pentru toată lumea.
Are detectare bazată pe comportament care funcţionează în toate directoarele.
Creează copii de rezervă pentru a recupera fişierele după atac.

5. Zemana Anti-malware oferă nu doar protecţie în timp real ci şi suport tehnic 24/7

The best ransomware removal tools of 2021

Zemana Anti-malware are atât versiune gratuită cât şi premium, care diferă prin funcţiile extra. În timp ce versiunea gratuită constă din scanare inteligentă şi funcţia de drag&drop, varianta completă oferă protecţie în timp real şi scanare detaliată. O altă funcţie grozavă inclusă în ambele variante este abilitatea de a contacta suportul tehnic 24/7.

Scanarea inteligentă corespunde scanării rapide care verifică doar cele mai comune directoare unde ransomware-ul s-ar putea afla. De asemenea, durează mai puţin terminarea verificării decât în cazul unei scanări detaliate care, de obicei, examinează toate fişierele din calculator. Atenţie la faptul că versiunea premium costă doar 24.95 de euro pe an, şi experţii recomandă achiziţionarea lui Zemana Anti-Malware.

Zemana Anti-malware suportă următoarele sisteme de operare:

 • Windows XP cu Service Pack 2 sau mai mare (32bit şi 64bit);
 • Microsoft Windows Vista (32bit şi 64bit);
 • Microsoft Windows 7 (32bit şi 64bit);
 • Microsoft Windows 8 (32bit şi 64bit);
 • Microsoft Windows 8.1 (32bit şi 64bit);
 • Microsoft Windows 10 (32bit şi 64bit).

O altă funcţie grozavă a uneltei Zemana Anti-malware este că ambele versiuni oferă posibilitatea de a trage fişierele pentru scanare. Conform testelor, această funcţie este benefică pentru cei care folosesc versiunea gratuită deoarece este o scanare mai detaliată faţă de cea inteligentă oferită de această versiune. De asemenea, este considerată ca fiind o opţiune de mijloc pentru cei care au versiunea completă şi sunt dornici să scaneze doar anumite fişiere.

Zemana AntiMalware a dovedit a fi cea mai bună protecţie ransomware… (Sursa: MRG Effitas)

Mai mult, este capabil să detecteze şi să elimine rootkit-uri şi bootkit-uri din sistem, precum şi să prevină alte infecţii. Contrar altor unelte anti-ransomware, aceasta elimină diverse programe cu potenţial nedorit (PUP-uri), inclusiv browser hijackeri, spyware-uri şi programe de tip adware. Deci, este o opţiune grozavă pentru cei care sunt dispuşi să folosească un software pentru securitate completă.

Avantaje Dezavantaje Concluzie
Oferă protecţie în timp real şi suport tehnic 24/7. Versiunea gratuită nu include Deep Scan sau protecţie în timp real. Zemana Anti-malware este o alegere grozavă pentru protecţie completă deoarece nu doar previne atacurile ransomware, dar şi elimină numeroase programe cu potenţial nedorit.
Elimină adware, spyware şi browser hijackeri.
Detectează viitoare ameninţări.
Permite selectarea funcţiei de Smart Scan Deep Scan şi a funcţiei de Drag & Drop.

BONUS. Reimage este un software unic care oferă servicii de reparare a Windows-ului

The best ransomware removal tools of 2021

Reimage este singurul software care îşi foloseşte baza de date enormă de fişiere Windows şi descarcă şi instalează imediat fişierele care au fost corupte, distruse sau şterse din sistemul de operare. Este capabil chiar şi să reinstaleze complet Windows-ul fără a cere reinstalarea aplicaţiilor.

Studiile independente au arătat că Reimage este una dintre cele mai bune opţiuni atunci când se încearcă să se scape de programele cu potenţial nedorit (PUP-uri), precum browser hijackeri, adware, spyware sau ameninţări cibernetice precum viermi, rootkits, sau troiani. De asemenea, experţii vă sfătuiesc să angajaţi acest software de securitate pentru a vă proteja PC-ul.

Totuşi, reţineţi că Reimage are mai multe versiuni care includ funcţii diferite. Simţiţi-vă liber să încercaţi versiunea gratuită înainte de a o achiziţiona pe cea premium. Dacă veţi fi satisfăcut de rezultate, Reimage Plus costă 45.92 de euro pentru numeroasele lui funcţii.

Calculatoarele ce rulează următoarele versiuni de sisteme de operare sunt compatibile cu Reimage:

 • Windows XP (32bit);
 • Windows Vista (32 & 64bit);
 • Windows 7 (32 & 64bit);
 • Windows 8 (32 & 64bit);

Şi utilizatorii de Mac pot angaja Reimage pentru protejarea sistemului. Oferă stabilitate calculatorului şi prezintă o rată mare de detectare malware atât pe Mac cât şi pe Windows OS. Cu toate acestea, utilizatorii de Windows ar trebui să ştie că acest program nu repară sau înlocuieşte fişierele aplicaţiilor terţe.

Avantaje Dezavantaje Concluzie
Restaurează şi înlocuieşte fişierele de Windows lipsă sau corupte. Nu include protecţie în timp real. Reimage este o unealtă grozavă pentru repararea sistemului după un atac ransomware. Cu toate acestea, nu oferă protecţie în timp real, iar experţii îl recomandă ca şi un software adiţional pentru antivirusul primar.
Reinstalează complet Windows-ul fără ca utilizatorul să reinstalaze programele.
Menţine stabilitatea calculatorului.
Este capabil să elimine diverse programe cu potenţial nedorit precum şi ameninţări cibernetice mai serioase.
Despre autor
Lucia Danes
Lucia Danes - Cercetător viruşi

Contactați Lucia Danes
Despre compania Esolutions

Citiţi în alte limbi