Elimină virusul Alientab.net (Instrucţiuni gratuite)

Ghid de înlăturare a viruşilor Alientab.net

Ce este Virusul Alientab.net?

Alientab preia controlul asupra browserelor web şi vă forţează să utilizaţi un motor de căutare suspicios

Virusul Alientab.net

Alientab este o extensie nedemnă de încredere, care vă poate înşela în a o descărca din cauza apariţiei prietenoase cu utilizatorul. Totuşi, înainte de a o utiliza pentru căutările dumneavoastră, reţineţi că este un site de căutare dubios, care deseori apare brusc în browserele victimelor. Acest site suspicios aparţine lui Victory Commerce, Ltd cunoscut şi pentru lansarea altor programe cu potenţial nedorit (PUP-uri) precum Planktab.com, virusul Bitmotion, şi altele.

Se pare că Alientab se răspândeşte prin intermediul pachetelor de freeware-uri şi shareware-uri, ceea ce explică de ce atât de mulţi utilizatori instalează un browser hijacker fără a şti. A fost raportat că majoritatea calculatoarelor compromise se află în India, Pakistan şi UK .

După apariţie, în locul paginii principale şi a motorul de căutare implicit, acest program cu potenţial nedorit începe să blocheze alte motoare de căutare. De fapt, toate programe de tip browser hijacker au fost proiectate pentru a prelua controlul asupra setărilor browserului şi pentru a preveni modificarea lor de către utilizator.

Alientab.net vă forţează să utilizaţi un motor de căutare dubios care furnizează, în principal, conţinut sponsorizat. Înseamnă că în loc să primească rezultate relevante ale căutărilor, cel mai probabil veţi întâlni pagini cu reclame ce conduc către site-uri externe, chestionabile. Dacă treceţi prin ele, mai devreme sau mai târziu veţi întâlni website-uri cu potenţial periculos.

Scopul livrării rezultatelor cu conţinut sponsorizat şi cauzarea redirecţionărilor către website-uri chestionabile este pentru a obţine bani din schema pay-per-click. Motorul de căutare descris trimite utilizatorii către anumite website-uri pentru a obţine trafic în acest mod. Ca şi rezultat, victima trebuie să intre pe website-uri cu potenţial periculos fără a realiza. Dacă vă pasă de intimitatea şi securitatea dumneavoastră, cel mai bine eliminaţi IMEDIAT Alientab.

Motivul pentru care am menţionat intimitatea este pentru faptul că acest browser hijacker suspicios angajează cookie-uri de urmărire pentru a monitoriza activitatea online a victimelor. După ce victima introduce un termen de căutare prin intermediul acestui site de căutare suspicios, cookie-urile de urmărire îl colectează. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu fiecare URL introdus de victimă în bara URL a browserului, de asemenea, click-urile pe reclame şi alte informaţii legate de navigare.

Infecţia nu poate colecta informaţiile personale identificabile ale victimei; prin urmare, nu poate fura informaţiile de autentificare. Trebuie să clarificăm că este totuşi posibil să colecteze informaţiile personale identificabile pe care le introduceţi în motoarele de căutare.

Dacă v-aţi săturat de activitatea hijackerului şi doriţi să începeţi să navigaţi pe internet fără a fi întrerupt, vă sugerăm să începeţi eliminarea lui Alientab. Pentru a finaliza această sarcină, ar trebui să utilizaţi instrucţiunile de sub acest articol sau un software anti-malware, precum FortectIntego.

Alientab.netAlientab.net este un site de căutare chestionabile pe care virusul Alien Tab - New Tab îl setează ca şi pagină principală în browserele web compromise.

Browser hijackerii pot fi opriţi – descoperiţi cum

Puteţi opri browser hijackerii din a modifica setările browserului, însă trebuie să fiţi atent atunci când instalaţi programe gratuite descărcate de pe internet. Nu vă grăbiţi să instalaţi un program nou doar prin apăsarea butonului „Continuare” în mod repetat. Tot ce scrie deasupra acelui buton contează.

Cu toate că unele etape din setările programului nu sunt la fel de importante ca altele, trebuie să oferiţi atenţie completă asupra etapei „setări”. Aici, trebuie să treceţi de la Implicit / Standard la Personalizat / Avansat. Această mică modificare vă oferă acces la toate programele împachetate în descărcarea dumneavoastră, şi permite deselectarea lor. Nu ar trebui să rataţi această oportunitate şi să faceţi ca acele bife de lângă ele să dispară.

Pentru a evita instalarea programelor cu potenţial nedorit, ar trebui să evitaţi instalarea programelor de pe pagini web nesigure. În plus, evitaţi pachetele sau crack-urile de software ilegale deoarece acestea sunt surse cunoscute de spyware /malware.

Eliminaţi Alientab.net din sistem şi bucuraţi-vă din nou de sesiuni normale de navigare pe web

Nu mai utilizaţi acest motor de căutare suspicios şi eliminaţi astăzi virusul Alientab.net. Imediat după ce ştergeţi acest virus care a făcut modificări neaşteptate în browserele dumneavoastră, configuraţi setările browserului conform nevoilor dumneavoastră. Puteţi găsi mai jos o explicaţie detaliată despre cum puteţi şterge hijackerul şi cum să resetaţi setările browserului.

În cazul în care tutorialul oferit nu v-a ajutat să scăpaţi de hijacker, sau dacă credeţi că instrucţiunile sunt dificile, puteţi opta pentru eliminarea automată a lui Alientab.net. Pentru a o finaliza, trebuie să aveţi un software anti-malware. Dacă încă nu aveţi un astfel de program, poate doriţi să vă uitaţi peste cele recomandate de către noi.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Alientab.net

Înlăturaţi Alientab.net din sistemele Windows

Pentru a vă curăţa sistemul de Alientab, verificaţi de programe publicate de Victory Commerce, Ltd.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Alientab.net şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Alientab.net sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi Alientab.net din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Alientab.net sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Elimină virusul Alientab.net din Microsoft Edge

Pentru a elimina addon-ul Alientab din Edge, trebuie să scăpaţi de toate extensiile care ar fi putut fi asociate cu acesta şi dezvoltatorii lui. Este posibil ca virusul Bitmotion să apară în browserul infectat cu acest hijacker.

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Alientab.net ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Alientab.net din Mozilla Firefox (FF)

Asiguraţi-vă că scăpaţi de virusul Alientab.net eliminând Alien Tab -New Tab din Firefox.

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Alientab.net şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Alientab.net. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Alientab.net din Google Chrome

Dezinstalaţi extensia AlienTab – New Tab din Chrome pentru a pune capăt redirecţionărilor de la Alientab.net.

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Alientab.net şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Alientab.net. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Alientab.net din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Alientab.net sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Alientab.net. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Alientab.net şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Cercetător web pasionat

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Gabriel E. Hall
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi