Scala de severitate:  
  (10/100)

Virusul Ourstartpage.com. Cum se poate elimina? (Ghid de dezinstalare)

de Jake Doevan - - | De tip: Browser hijacker

Ce ar trebui să ştiţi înainte de a căuta pe Ourstartpage.com?

Dacă sunteţi destul de uşor iritat de reclamele agresive, virusul Ourstartpage.com poate transforma navigarea într-un coşmar din cauză că acest motor de căutare este setat să redirecţioneze utilizatorii către website-uri sponsorizate. Totuşi, înainte să începeţi să observaţi un astfel de comportament, este posibil să credeţi că este un site de căutare util şi demn de încredere. În primul rând, oferă şase butoane diferite pentru website-urile favorite ale oamenilor şi sunt disponibile în engleză, germană, spaniolă, franceză, italiană, rusă, poloneză, portugheză şi în alte limbi. De asemenea, oferă să descărcaţi gratuit imaginea de pe pagina lui principală. Este o imagine de înaltă rezoluţie care are ca temă natura ce vă poate decora cu uşurinţă ecranul. În final, vă arată timpul şi fraze prietenoase pe pagina principală şi vă aduce la cunoştinţă site-uri interesante ce cauzează activitatea de redirecţionare Ourstartpage.com. Puteţi fi redirecţionat către website-uri care compară preţuri, vă informează despre loterii şi vânzări, etc.

Totul pare în regulă, deci de ce ar trebui să eliminaţi Ourstartpage.com din calculatorul dumneavoastră? În primul rând, este un browser hijacker, deci poate apărea în browserul dumneavoastră fără autorizare. Dacă browserul a început brusc să încarce acest motor de căutare dubios ca şi pagină de start şi ca motor de căutare implicit în locul motorului iniţial, aţi fost infectat. De asemenea, dacă aruncaţi o privire mai îndeaproape, puteţi observa că a fost proiectat în principal pentru promovare afiliată. Intenţia dezvoltatorilor de a monetiza programul este de înţeles, însă reclamele şi link-urile sponsorizate care inundă browserul după instalarea acestuia sunt cu greu tolerabile. În plus, care este utilitatea unui motor de căutare care vă atacă cu reclame în loc să ofere rezultate relevante ale căutărilor? Pur şi simplu scanaţi-vă sistemul cu Reimage sau o altă utilitate anti-malware capabilă să elimine browser hijackeri şi nu veţi regreta eliminarea lui Ourstartpage.com.

An illustration of the ourstartpage.com browser hijacker virus

Reţineţi că link-urile sponsorizate generate în rezultatele căutărilor şi reclamele acestuia de pe site-uri la întâmplare pot fi extrem de intrusive şi pot să modifice conţinutul original de pe website. Mai mult, Ourstartpage.com foloseşte resurse adiţionale ale calculatorului pentru a genera această cantitate mare de reclame, care, natural, încetinesc performanţa sistemului. Ca şi rezultat, este posibil ca browserul să aibă nevoie de mai mult timp pentru a încărca paginile dorite sau pur şi simplu să nu mai răspundă pe parcursul procesului. În plus la toate aceste probleme, astfel de infecţii de sistem aduc un număr de alte riscuri, precum violarea intimităţii, probleme de securitate a sistemului, etc. Deci, în cazul în care vă gândiţi dacă ar trebui sau nu să eliminaţi Ourstartpage.com din browser, reţineţi că cu cât stă mai mult acest virus în calculator, cu atât va deveni mai agresiv.

Cum pot evita această infecţie?

Nu aşteptaţi până când Ourstartpage.com preia controlul asupra browserului dumneavoastră şi începe să afişeze regulile sale. Eliminaţi-l cu unelte anti-malware, utilităţi anti-spyware sau alte programe profesionale în care puteţi încredinţa securitatea calculatorului. Tot timpul păstraţi programele de protecţie actualizate. Nu doriţi să expire şi să le pierdeţi funcţionalitatea. Trebuie să acordaţi atenţie şi comportamentului dumneavoastră online. Verificaţi securitatea site-urilor pe care le vizitaţi şi asiguraţi-vă că descărcaţi programe doar de pe cele mai reputabile. Chiar şi aşa, tot timpul investigaţi aplicaţiile descărcate pentru conţinut cu potenţial ascuns citind Politica de Confidenţialitate şi Termenii de Utilizare ce pot dezvălui detalii importante despre urmărire, conţinut terţ şi alte informaţii similare. De asemenea, vă recomandăm să optaţi doar pentru opţiunile de instalare personalizate sau avansate pentru a obţine abilitatea de a monitoriza instalarea freeware-ului. Pentru a preveni infiltrarea lui Ourstartpage, trebuie să deselectaţi toate căsuţele marcate ce pretind că doriţi să modificaţi pagina de start sau motorul de căutare din calculatorul dumneavoastră. De asemenea, nu ar trebui să lăsaţi add ons-uri şi extensiile dubioase în sistemul dumneavoastră.

Care sunt cele mai bune metode pentru eliminarea lui Ourstartpage.com?

Atunci când sunteţi infectat cu Ourstartpage.com sau cu alţi browser hijackeri similari, profesioniştii tot timpul recomandă eliminarea lor prin intermediul unei scanări complete a sistemului. Această investigaţie vă ajută să găsiţi toate componentele ascunse ale virusului, fişiere de tip junk, şi alte malware-uri ce se află adânc în sistem. După, fie puteţi lăsa antivirusul să vă scape de aceste probleme sau puteţi încerca să le eliminaţi chiar dumneavoastră. Să alegeţi eliminarea manuală a lui Ourstartpage.com poate fi o provocare, însă poate fi cu uşurinţă depăşită cu ajutorul instrucţiunilor profesioniste pe care le veţi găsi sub acest articol. Însă reţineţi, uneltele automate sunt mult mai precise şi pot investiga sistemul mai detaliat.

Puteţi elimina automat viruşi cu ajutorul a unuia dintre aceste programe: Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Vă recomandăm aceste aplicaţii deoarece acestea pot detecta programe cu potenţial nedorit şi viruşi, împreună cu fişierele şi cheile de regiştri asociate lor.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Supported versions Compatibil cu OS X Supported versions
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Reimage, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru a elimina daunele aduse de viruşi Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.
Virusul Ourstartpage.com captură de ecran
Virusul Ourstartpage.com captură de ecran

Manual de înlăturare a virusului Ourstartpage.com:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Ourstartpage.com din sistemele Windows

Pentru a elimina infecţia Ourstartpage.com şi rezultatele acesteia, trebuie să îi dezinstalaţi toate componentele. Ar trebui să încercaţi să căutaţi bare de unelte dubioase şi alte aplicaţii de căutare care nu aparţin lui Microsoft şi alte companii reputabile. De asemenea, asiguraţi-vă că eliminaţi ://www.ourstartpage.com/….. din câmpul Windows Shortcuts/Target.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs)Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Ourstartpage.com şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Ourstartpage.com sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
 5. Înlăturaţi Ourstartpage.com din comenzile rapide Windows
  Apăsaţi dreapta pe comandă rapidă a Mozilla Firefox şi selectaţi Properties. Apăsaţi dreapta pe căsuţa browser-ului şi selectaţi 'Properties'
 6. Mergeţi la tab-ul Shortcut şi căutaţi câmpul Target. Ştergeţi URL-ul maliţios ce are legătură cu virusul pe care îl aveţi. Selectaţi tab-ul 'Shortcut' şi ştergeţi 'http://isearch.babylon.com...' sau alte URL-uri suspecte

Repetaţi paşii de mai sus cu toate comenzile rapide ale browser-elor, inclusiv Internet Explorer şi Google Chrome. Asiguraţi-vă că aţi verificat toate locaţiile acestor comenzi rapide, inclusiv Desktop-ul, Meniul de start şi bara de comenzi.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Ourstartpage.com din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Ourstartpage.com sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Ourstartpage.com din Internet Explorer (IE)

Pentru a fixa Internet Explorer, asiguraţi-vă că eliminaţi add on-ul ourstartpage şi alte intrări necunoscute. De asemenea, nu uitaţi să resetaţi browserul.

 1. Înlăturaţi reclamele periculoase
  Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 2. Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi Ourstartpage.com şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 4. Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările. Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările
 5. Resetaţi Internet Explorer
  Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 6. Aici, selectaţi Reset.
 7. Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou Ourstartpage.com pentru a finaliza înlăturarea Ourstartpage.com. Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Elimină virusul Ourstartpage.com din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Ourstartpage.com ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Ourstartpage.com din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Ourstartpage.com şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe meniu (colţul din dreapta sus), alegeţi Options General.
 4. Aici, ştergeţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un website sau apăsaţi pe Restore to default.
 5. Apăsaţi pe OK pentru a salva aceste schimbări. Când sunteţi în tab-ul 'General', ştergeţi URL-ul maliţios din secţiunea 'Home Page' sau apăsaţi pe butonul 'Restore to Default'. Apăsaţi pe 'OK' pentru a salva modificările.
 6. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 7. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Ourstartpage.com. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Ourstartpage.com din Google Chrome

Pentru a elimina Ourstartpage.com din Chrome, ar trebui să descoperiţi toate add on-urile dubioase instalate în browser. Sortaţi-le după dată pentru a le descoperi pe cele mai recente.

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Ourstartpage.com şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Schimbaţi pagina acasă şi motorul de căutare în cazul în care au fost atacate de virus.
  Apăsaţi pe căsuţa cu meniu şi alegeţi Settings.
 4. Aici, uitaţi-vă după Open a specific page or set of pages sub opţiunea On startup şi apăsaţi pe Set pages. După ce apăsaţi pe meniu şi 'Settings', selectaţi 'Set pages'.
 5. Acum, ar trebui să vedeţi o altă fereastră. Aici, ştergeţi site-urile de căutare maliţioase şi introduceţi site-ul pe care îl doriţi ca pagină principală. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 6. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 7. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 8. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 9. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 10. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Ourstartpage.com. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Ourstartpage.com din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Ourstartpage.com sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din secţiunea meniului. Aici, selectaţi Preferences după cum a fost afişat anterior şi selectaţi General.
 4. Aici, uitaţi-vă în câmpul Homepage. Dacă a fost atacat de către Homepage, înlăturaţi link-ul nedorit şi introduceţi unul pe care doriţi să îl folosiţi la căutări. Amintiţi-vă să includeţi "http://" înainte de a tasta adresa paginii. Când sunteţi în 'General' ştergeţi URL-ul maliţios şi introduceţi numele de domeniu dorit.
 5. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 6. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Ourstartpage.com. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Despre autor

Jake Doevan
Jake Doevan - Viaţa este prea scurtă pentru a-ţi pierde timpul cu viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Jake Doevan
Despre compania Esolutions

Sursa: https://www.2-spyware.com/remove-ourstartpage-com-virus.html

Ghiduri de înlăturare în alte limbi