Înlătură Win32.CoinMiner (Ghid de înlăturare) - actualizare ian. 2018

Ghid de înlăturare Win32.CoinMiner

Ce este Win32.CoinMiner?

Virusul CoinMiner încă este activ

Imagine ce îl ilustrează pe Win32.CoinMiner

Virusul CoinMiner operează ca şi o comandă de minare a bitcoin-urilor în calculatoarele utilizatorilor. Software-ul în sine nu este maliţios, însă poate fi privit aşa deoarece, de obicei, intră în dispozitiv fără consimţământul direct al utilizatorului şi se deghizează sub un alt program. Coin Miner călătoreşte prin spaţiul cibernetic de prin 2011.

Din fericire, CoinMiner poate fi detectat cu ajutorul majorităţii aplicaţiilor de securitate, inclusiv Windows Defender. În mod normal, este raportat ca şi trojan:win32/coinminer!bit sau win32/coinminer!bit. Dacă acest malware a reuşit să se infiltreze în sistemul dumneavoastră de operare, ar trebui să fie blocat în câteva secunde. Totuşi, dacă doriţi să vă verificaţi sistemul de această ameninţare şi să vă asiguraţi că nu se ascunde în calculatorul dumneavoastră, puteţi să vă bazaţi pe utilităţi terţe, precum FortectIntego sau Malwarebytes, care ar putea să vă ajute la eliminarea lui CoinMiner.

De la apariţia versiunii originale, malware-ul s-a arătat sub diferite versiuni. Aici, sunt câteva dintre ele:

  • Win32/CoinMiner.EE
  • Win32/CoinMiner.DV
  • Win32/CoinMiner.BB

Minerul poate executa în sistem şi comanda cgminer.exe. Cu toate că minerul nu lasă urme vizibile pe desktop-ul PC-ului, îi puteţi suspecta prezenţa atunci când dispozitivul prezintă o performanţă mai scăzută decât de obicei. Programele din sistem se pot deschide mai greu sau să nu mai fie receptive. De asemenea, puteţi detecta sarcina malware-ului CoinMiner în Task Manager. Uneori, poate folosi mai mult de 40% din resursele CPU-ului.

Cu siguranţă, scăderea performanţei sistemului este una dintre principalele probleme asociate minerilor de criptomonede. Pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea calculatorului şi pentru a-l folosi ca înainte, trebuie să eliminaţi virusul CoinMiner fără a irosi resursele sistemului. Dacă sunteţi interesat de modul prin care acesta a intrat în Windows, vă rugăm să citiţi mai departe.

Minerii – se acoperă sub extensiile de browser

Minarea criptomonedelor este un nou trend printre dezvoltatorii de malware. Descoperirea unor ample plugin-uri de browser în Chrome Web Store, aplicaţii în Google Play şi Apple Store dovedesc acest lucru. Din fericire, vă puteţi proteja de aceste software-uri nedorite prin utilizarea unor addons de browser speciale pentru anti-minarea-monedelor. Cu toate acestea, alegeţi cu atenţie înainte de a instala unul.

Mai mult, dacă vă actualizaţi unealta antivirus, este posibil să puteţi bloca o astfel de infecţie. Deoarece anumiţi hackeri îşi îndreaptă atenţia către minatul criptomonedelor decât înspre malware-uri normale, poate fi o greşeală fatală neluarea în seamă a faptului că astfel de mineri pot fi livraţi la pachet cu ransomware – pentru a dubla profitul criminalilor.

Prin urmare, este important să păstraţi sistemul actualizat. În plus, acordaţi atenţie la ce aplicaţii descărcaţi şi de unde le descărcaţi. Reţineţi că utilităţile gratuite, media playere, şi convertoarele de fişiere, deseori, vin cu ataşamente nedorite sub setările Recomandate, şi chiar Personalizate. Inspectaţi etapele din instalare înainte de a apăsa pe butonul „Instalare.”

Image ce imită uzul CPU-ului de Win32.CoinMinerPrezenţa lui Win32.CoinMiner afectează în mod direct performanţa PC-ului.

Paşi de eliminare pentruWin32.CoinMiner

O utilitate antivirus actualizată poate bloca ameninţarea înainte de a se aşeza în sistem. Conform unor utilizatori , Windows Defender şi alte programe terţe nu au ajutat la eliminarea virusului CoinMiner. În acest caz, rulaţi o scanare cu un program de eliminare malware.

În cazul în care minerul de cripto monede s-a infiltrat împreună cu un alt troian sau backdoor, porniţi calculatorul în Safe Mode şi rulaţi scanări cu antivirusul şi utilităţile de eliminare malware. Puteţi repeta această procedură şi în mod normal. Aceşti paşi ar trebui să vă ajute la eliminarea lui CoinMiner.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.
Despre autor
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Linas Kiguolis
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi