Înlătură Mystartsearch.com

Ghid de înlăturare Mystartsearch.com

Ce este Mystartsearch.com?

Ce este Mystartsearch.com?

Mystartsearch.com (de asemenea, cunoscut ca şi mystartsearch) este un motor de căutare dubios, care a fost adăugat în categoria de browser hijacker. Acest lucru s-a întâmplat deoarece acesta este distribuit în general la pachet cu diverse freeware-uri ca şi component opţional şi a „surprins” foarte mulţi utilizatori prin apariţia sa pe browserele web fără a cere acordul cuiva. La o primă vedere, pare a fi un motor de căutare normal. A fost demonstrat că hijackerul Mystartsearch.com poate scade experienţa de browsing, deci, vă poate schimba experienţa de navigare într-una negativă şi poate duce la probleme serioase ale calculatorului. În mod normal, acest program apare în calculatoare după instalarea unui software gratuit, chestionabil. Apoi, poate modifica setările de la Internet Explorer, Google Chrome şi Mozilla Firefox, şi să preia controlul asupra paginei de start cu un motor de căutare implicit. După cum am menţionat deja, poate părea ca un motor de căutare original, cu o căsuţă pentru căutare şi diverse link-uri ce conduc către cele mai populare website-uri. Cu toate acestea, NU cădeţi în această plasă deoarece în realitate este folosit doar pentru a mări veniturile terţelor prin promovarea unor diverse website-uri ce îl sponsorizează. Vă poate afişa rezultate modificate ale căutării şi poate furniza link-uri către website-uri dubioase. În plus, rezultatele căutărilor pot fi completate cu diverse reclame ce pot apărea în formă de pop-up, pop-unders, banere, link-uri in-text şi aşa mai departe. Chiar în acest moment, se ştie că prezintă reclame de la serverul adware-ului ams1.ib.adnxs.com. Prin urmare, dacă doriţi să preveniţi instalarea unui program cu potenţial nedorit, nu vă bazaţi pe Mystartsearch.com. În plus, acest browser hijacker înşelător vă poate urmări activităţile de navigare şi să colecteze atât informaţii identificabile personale cât şi non-personale. Din acest motiv, vă recomandăm să înlăturaţi acest browser add-on şi să readuceţi setările browserului la cum erau înainte.

Mystartsearch.com

Cum poate mystartsearch.com să îmi infecteze calculatorul?

Mystartsearch.com a fost clasificat ca şi un browser hijacker şi program cu potenţial nedorit deoarece se poate infiltra în calculatoare fără a cere acordul utilizatorilor. Pentru a fi mai exacţi, poate fi instalat printr-un software gratuit terţ sau prin alerte false de tip pop-up ce le oferă oamenilor să le actualizeze programe precum Flash Player, Java, etc. Virusul Mystartsearch.com a fost creat cu intenţia de a conduce trafic către website-uri specifice pentru a le mări rangul paginii sau vânzările. Prin urmare, puteţi fi siguri că nu va servi ca şi o unealtă utilă pentru căutări. Frecvent, Mystartsearch.com a început să apară după instalarea unor software-uri gratuite şi chestionabile precum Download Manager, Video Converter, Music Player sau alte programe similare ce sunt în mod normal promovate pe diverse site-uri dubioase de descărcare. Astfel de programe intră în calculatoare dacă oamenii nu acordă îndeajunsă atenţie procesului de instalare şi sar peste detalii importante fără să le citească. Din acest motiv, trebuie să optaţi tot timpul pentru modul de instalare Avansat sau Personalizat, urmaţi procesul cu atenţie şi să nu acceptaţi instalarea programelor nefamiliare ce vă sunt sugerate. Dacă deja aţi observat redirecţionările Mystartsearch.com, nu le ignoraţi şi înlăturaţi acest program înşelător pentru a evita alte probleme viitoare.

Cum să înlătur virusul mystartsearch.com?

Mystartsearch.com este un motor de căutare chestionabil, ce poate conduce la diverse probleme asociate calculatorului. Dacă nu doriţi să sfârşiţi cu alte programe cu potenţial nedorit, adware-uri şi chiar viruşi, înlăturaţi-l imediat. Pentru acest lucru puteţi utiliza un anti-spyware cu reputaţie sau îl puteţi înlătura manual. Deoarece îşi poate instala şi intrările de regiştri, este recomandată înlăturarea automată a Mystartsearch.com.

UPDATE

Ce este Mystartsearch.com?

Mystartsearch.com (de asemenea, cunoscut ca şi mystartsearch) este un motor de căutare dubios, care a fost adăugat în categoria de browser hijacker. Acest lucru s-a întâmplat deoarece acesta este distribuit în genera,l la pachet cu diverse freeware-uri ca şi component opţional şi a „surprins” foarte mulţi utilizatori prin apariţia sa pe browserele web fără a cere acordul cuiva. La o primă vedere, pare a fi un motor de căutare normal. A fost demonstrat că hijackerul Mystartsearch.com poate scade experienţa de browsing. În mod normal, acest program poate apărea pe Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox şi alte browsere web ca şi pagină de start sau/şi ca motor de căutare. După cum am menţionat deja, seamănă cu un motor de căutare real cu o căsuţă de căutare şi diverse link-uri ce vă conduc către website-urile dumneavoastră preferate. Totuşi, ar trebui să ştiţi că acest site de căutare este suportat de către reclame, deci vă poate afişa rezultate modificate ale căutărilor. În plus, poate cauza redirecţionări Mystartsearch.com către website-urile asociate cu acesta, poate provoca încetiniri ale sistemului plus alte probleme. Reţineţi că nu există nicio garanţie precum că nu vă va redirecţiona către un website suspect, nesigur sau chiar de neîncredere!

În acest moment, s-a descoperit că virusul Mystartsearch.com este capabil să urmărească utilizatorii ce navighează pe Internet. Vă poate urmări activitatea de pe Internet şi poate să colecteze informaţii personale neidentificabile, precum adresa de email, adresele de PC şi IP, locaţia acestuia şi alte date similare. Din acest motiv, este recomandată înlăturarea acestui motor de căutare şi restaurarea setărilor browserului înapoi la normal. Pentru înlăturarea lui mystartsearch.com vi se recomandă să folosiţi FortectIntego.

Mystartsearch

Cum poate mystartsearch.com să îmi infecteze calculatorul?

Similar lui delta-homes.com, BoBrowser sau Omiga Plus, Mystartsearch.com a fost clasificat ca şi browser hijacker sau program cu potenţial nedorit deoarece este răspândit prin software-uri ce aparţin unor terţe. Prin urmare, atenţie la faptul că acest program poate apărea în calculatorul dumneavoastră imediat după ce aţi instalat un software gratuit, dubios, precum administratori de descărcare, convertori video, software de redare video sau alte programe similare ce sunt promovate pe website-uri de descărcare suspecte. Astfel de programe precum şi programe similare vă pot înşela în a instala adware-uri şi browser hijackeri doar dacă nu acordaţi suficientă atenţie procesului de instalare, deci asiguraţi-vă că veţi face acest lucru. Pentru acest motiv, ar trebui să optaţi tot timpul pentru modul de instalare avansat sau personalizat după care să urmaţi cu atenţie întregul proces de instalare. În plus, nu acceptaţi instalarea programelor necunoscute ce vă sunt sugerate, programe precum browser add-ons, extensii, plugin-uri, şi bare de unelte. Dacă deja aţi observat redirecţionările mystartsearch.com şi alte activităţi suspecte în calculatorul dumneavoastră, ar trebui să urmaţi ghidul de mai jos.

Cum să înlătur virusul mystartsearch.com?

Mystartsearch.com este un motor de căutare chestionabil, ce poate conduce la diverse probleme asociate calculatorului. Dacă nu doriţi să sfârşiţi cu alte programe cu potenţial nedorit, adware-uri şi chiar viruşi, înlăturaţi-l imediat. Pentru acest lucru puteţi utiliza un anti-spyware cu reputaţie sau îl puteţi înlătura manual. Deoarece îşi poate instala şi intrările de regiştri, este recomandată înlăturarea automată a Mystartsearch.com.

ÎNTREBĂRI PUSE FRECVENT (FAQ)

Întrebare: Am observat că în locul paginii de start obişnuită, acum apare virusul Mystartsearch.com. Totuşi, nu îmi aduc aminte să fi făcut eu această schimbare. În plus, am ceva timp de când am de a face cu redirecţionările mystartsearch.com. Este vreun fel de malware? Ar trebui să fiu îngrijorat?

Răspuns: Unul dintre motivele pentru care Mystartsearch.com a fost clasificat ca şi program cu potenţial nedorit, este această caracteristică aparte, faptul că apare instalat în calculatorul utilizatorului fără ca el/ea să aibă cunoştinţă de acest lucru. Cu toate acesta, ar trebui să ştiţi că pe parcursul procesului de instalare aveţi opţiunea de a deselecta programele pe care nu doriţi să le instalaţi (optaţi tot timpul pentru opţiunea de instalare Avansată sau Personalizată). În acest caz, vă sfătuim să urmaţi ghidul de înlăturare de mai jos şi să eliminaţi programul responsabil de modificarea setărilor browserului.

Întrebare: Există vreun mod de înlăturare a paginii Mystartsearch.com şi de evitare a redirecţionărilor www.mystartsearch.com? Le-am setat înapoi la cum erau dar continuă să reapară.

Răspuns: Înlăturarea browser hijackerului www.Mystartsearch.com nu este uşoară. Sunt numiţi în acest mod pentru motivul că au tendinţa de a instala „progrămele” care continuă să ajusteze setările browserelor şi să facă astfel încât eliminarea lor să devină dificilă. Singurul mod prin care puteţi scăpa o dată pentru totdeauna de acesta este să îl înlăturaţi cu un program deja menţionat, precum FortectIntego. De asemenea, puteţi urma ghidul de mai jos.

Întrebare: Pagina mea de start şi motorul de căutare mi-au fost schimbate în www.Mystartsearch.com. Nu m-ar deranja prea mult pentru că pare a fi o pagină de căutare normală. Însă, atunci când procesez căutări cu acest motor, rezultatele nu par a fi foarte de încredere… Paginile pe care sunt redirecţionat diferă de website-urile pe care obişnuiam să le vizitez… Care este cel mai bun mod prin care pot înlătura acest motor de căutare şi cum să mă întorc la cel pe care îl aveam?

Răspuns: Este o observaţie foarte precisă; termenii de căutare procesaţi prin hijackerul mystartsearch.com tind să fie mai puţin de încredere deoarece rezultatele căutărilor afişează link-uri către website-urile afiliate. Prin urmare, puteţi ajunge pe website-uri suspecte. Pentru a evita acest lucru, ar trebui să înlăturaţi acest program urmând cu atenţie paşii ce vă sunt oferiţi mai jos.

Întrebare: Tocmai mi-am repornit calculatorul după ce am instalat un nou program şi se pare că funcţionează OK… Însă, mi-am deschis browserul şi spre surpriza mea, este o nouă pagină de start numită Mystartsearch.com care de asemenea, serveşte şi ca motor de căutare şi îmi procesează căutările. Vreau să îl înlătur, dar îmi tot reapare în browser. Cum îl pot înlătura? Vă rog, ajutaţi-mă!

Răspuns: Tocmai aţi avut de a face cu aşa numita tehnică „la pachet”. Aţi descărcat un program cu opţiuni suplimentare în procesul de instalare peste care dumneavoastră aţi sărit (prin urmare, nu mai faceţi acest lucru niciodată). Dacă un astfel de program adiţional a intrat în calculatorul dumneavoastră fără a fi fost de acord, atenţie la faptul că poate să cauzeze un adevărat dezastru în calculatorul dumneavoastră. Mai mult, poate fi chiar dificil să îl eliminaţi, deci ar trebui să vă bazaţi pe o unealtă profesională să facă acest lucru. O opţiune ar fi FortectIntego.

Întrebare: Vă rog, ajutor! Sufăr de pe urma redirecţionărilor către website-ul mystartsearch… Cred că are de a face cu faptul că motorul meu de căutare a fost schimbat cu cel al acestui site. Lucru pe care nu îmi amintesc să îl fi făcut… Este periculos? Ar trebui să îmi fac griji?

Răspuns: Da, este posibil ca aceste lucruri să aibă legătură între ele. În timp ce poate fi mai mult enervant decât periculor, ar trebui să vă bazaţi pe un motor de căutare mai de încredere şi să scăpaţi de cel care a fost instalat fără acordul dumneavoastră. Cel mai bun mod de a înlătura acest program nedorit este prin utilizarea unei unelte specializate deoarece garantează cele mai bune rezultate.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare Mystartsearch.com

Înlăturaţi Mystartsearch.com din sistemele Windows

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Mystartsearch.com şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Mystartsearch.com sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi Mystartsearch.com din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Mystartsearch.com sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Înlăturaţi Mystartsearch.com din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Mystartsearch.com ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Mystartsearch.com din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Mystartsearch.com şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Mystartsearch.com. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Mystartsearch.com din Google Chrome

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Mystartsearch.com şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Mystartsearch.com. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Mystartsearch.com din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Mystartsearch.com sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Mystartsearch.com. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Mystartsearch.com şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Iniţiatorul

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Ugnius Kiguolis
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi