Elimină virusul Vaudix

Ghid de înlăturare a viruşilor Vaudix

Ce este Virusul Vaudix?

Ce este Vaudix?

Vaudix este un plugin pentru browserul web, care promite să îmbunătăţească experienţa de navigare a oamenilor prin afişarea unor diverse notificări despre reduceri, cupoane şi comparaţii între preţuri. Cu toate acestea, dezvoltatorii acestuia cu siguranţă au eşuat în a notifica utilizatorii că acesta, de asemenea, poate iniţia redirecţionări către site-uri asociate care pot fi implicate în distribuirea altor programe dubioase. În plus, acest program poate începe să afişeze frecvent reclamele sale comerciale, după cum doreşte, şi poate să urmărească obiceiurile de navigare ale utilizatorilor. În majoritatea cazurilor, astfel de plugin-uri sunt folosite pentru a colecta informaţii care au legătură cu obiceiurile de navigare ale oamenilor. De exemplu: poate colecta informaţii despre website-urile preferate, ce fel de informaţii introduc pe acestea atunci când le vizitează, care este adresa de email, adresa de IP, locaţia calculatorului şi aşa mai departe. Apropo, virusul Vaudix se poate infiltra neobservat în PC deoarece este doar o altă extensie care se bazează pe un model de marketing dubios numit „la pachet”. Pentru a evita programe precum adware-ul Vaudix, ar trebui să fiţi foarte atenţi atunci când descărcaţi freeware de pe web pentru că există sute de browser add-ons, extensii şi plugin-uri care au fost deja implicate în distribuţia acestuia şi a altor programe chestionabile. Dacă dumneavoastră consideraţi că aţi instalat deja acest program (nu contează dacă a fost sau nu în mod voit), ar trebui să înlăturaţi Vaudix din sistem. În mod contrar, puteţi fi înşelat în a vizita website-uri nesecurizate sau puteţi instala alte programe cu potenţial nedorit în calculatorul dumneavoastră. Pentru a vă fixa calculatorul, vă recomandăm să utilizaţi FortectIntego sau un alt anti-spyware cunoscut.

Cum poate Vaudix să îmi atace calculatorul?

Vaudix atacă sisteme destul de des deoarece oamenii nu monitorizează procesul de instalare a programelor gratuite care sunt implicate în distribuţia acestuia şi sunt de acord să descarce acest program ca şi ataşament gratuit. Cei care caută să evite astfel de programe şi să îşi menţină calculatoarele în siguranţă ar trebui să reţină faptul că trebuie să citească recenziile despre acel freeware. Asiguraţi-vă că citiţi Politica de Confidenţialitate, Termenii de Utilizare plus alte informaţii similare. În plus, ar trebui să alegeţi metoda de instalare Personalizată sau Avansată atunci când descărcaţi aplicaţii gratuite de pe Internet. După ce vor face aceste lucruri, utilizatorii de asemenea, trebuie să descopere toate căsuţele bifate care sunt de acord cu instalarea lui Vaudix sau a altor add-ons, extensii, bare de unelte sau plugin-uri în sistem. Desigur, ar trebui să deselectaţi acele căsuţe. Dacă nu aţi reuşit să deselectaţi acele căsuţe, ar trebui să vă daţi seama dacă acest program a fost sau nu instalat în calculatorul dumneavoastră deoarece va începe să afişeze cupoane, comparaţii între preţuri şi alte oferte similare imediat după ce intră în sistem. Vă rugăm, NU ignoraţi aceste reclame deoarece acestea vă pot redirecţiona către website-uri nesigure! Trebuie doar să urmaţi ghidul de mai jos şi să înlăturaţi Vaudix din sistem.

Cum să înlătur Vaudix?

Indiferent de faptul că Vaudix nu prezintă un risc mare pentru calculatorul dumneavoastră, acesta poate iniţia diverse activităţi nedorite în calculator. Din acest motiv vă recomandăm să îl înlăturaţi precum şi alte programe cu potenţial nedorit din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru nu ar trebui să mai pierdeţi timp şi scanaţi-vă sistemul cu un anti-spyware de încredere, precum cele oferite mai jos.

Întrebări Puse Frecvent (FAQ)

Întrebare: Stie cineva cum se poate elimina permanent Vaudix? Am încercat să îl dezinstalez însă de fiecare dată când deschid Google Chrome îmi apare în lista de sub extensii. L-am şters, am redeschis Chrome-ul, însă e tot acolo. Vă rog, ajutaţi-mă!

Răspuns: Înlăturarea adware-ului Vaudix poate fi o sarcină uşoară atât timp cât încerci să utilizezi un anti-malware de încredere, de exemplu, unul dintre programele menţionate mai jos, sub lista de întrebări. În cazul în care l-ai înlăturat din lista Add/Remove Programs şi l-ai dezactivat din lista de extensii ale Google-ului, însă e tot acolo, atunci cel mai probabil acesta a instalat o mulţime de fişiere ce îl sprijină, care pot fi înlăturate doar din Windows Registry. Din moment ce sarcinile ce se duc în Windows Registry sunt riscante în a fi executate manual, îţi recomandăm să utilizezi un anti-spyware cunoscut pentru a elimina complet Vaudix.

Întrebare: Am instalat Vaudix, lucru pe care nu ar fi trebuit să îl fac, şi acum nu îl pot dezinstala. Dacă ştie cineva cum pot scăpa de reclamele de la Vaudix, te rog să-ţi împărtăşeşti experienţa cu mine.

Răspuns: Cu toate că această unealtă nu este un virus, înlăturarea acestuia nu este atât de dificilă pe cât pare la o primă vedere. Ai încercat să înlături Vaudix folosind un anti-spyware? Dacă nu, primul lucru pe care ar trebui să îl faci este o scanare completă a sistemului cu un anti-spyware cunoscut. În cazul în care nu eşti de acord cu instalarea unui alt software, încearcă să efectuezi paşii de înlăturare manuală ce au fost oferiţi de către experţii în securitate de la 2-spyware.

Întrebare: Vaudix mi-a atacat browserele web Chrome şi Safari. Continuă să arate pop-up-uri pe durata fiecărei sesiuni de browsing şi deja a reuşit să mă redirecţioneze către website-uri foarte dubioase. Îmi puteţi spune cum pot bloca reclamele de la Vaudix?

Răspuns: De fapt, Ads by Vaudix nu pot fi blocate atât timp cât acest add-on este instalat în calculatorul dumneavoastră. Odată ce îl înlăturaţi, reclamele sale vor dispărea de la sine. Pentru înlăturarea acestuia aveţi două opţiuni. În primul rând, puteţi efectua înlăturarea manuală (ghidul este oferit mai jos); totuşi, acest lucru nu vă garantează eliminarea completă a lui Vaudix. Pentru a vă asigura că aţi scăpat de el odată pentru totdeauna, vă recomandăm să vă verificaţi calculatorul cu un anti-spyware de încredere.

Întrebare: Am instalat recent în PC Vaudix, însă se pare că e ceva în neregulă cu el. Browserele mele sunt mai încete decât erau înainte şi mai am parte şi de reclame în mod continuu. Unele dintre acestea sunt destul de interesante, dat imediat după ce apăs pe oricare dintre reclamele Vaudix, sunt expus unor website-uri foarte dubioase. Mă puteţi sfătui cu ce aş putea face?

Răspuns: După cum am menţionat deja în articol, adware-ul Vaudix este în principal folosit pentru a promova website-uri afiliate. Prin urmare, majoritatea acestor reclame ascund conţinut terţ, care nu în mod necesar este plăcut sau sigur. Din acest motiv, recomandăm înlăturarea virusului Vaudix din sistem cât mai curând posibil. Acest lucru poate fi făcut manual cu ajutorul ghidului de mai jos. Totuşi, ar trebui să vă verificaţi calculatorul cu un anti-spyware deoarece acest adware are tendinţa de a se răspândi împreună cu alte programe cu potenţial nedorit care de asemenea aşteaptă eliminare.

Întrebare: Reclamele de la Vaudix sunt peste tot. Indiferent dacă sunt pe Youtube, Facebook, Twitter, eBay sau pe oricare alt website, continui să le primesc în fiecare colţ al ecranului. Nu am avut niciodată un adware în calculator, deci nu am nicio idee despre cum l-aş putea elimina. Puteţi să mă ajutaţi şi pe mine cu nişte sfaturi de bază?

Răspuns: Într-adevăr, Ads by Vaudix sunt foarte enervante. Mai mult, acestea pot cauza redirecţionări către website-uri terţe extrem de dubioase de pe care puteţi lua o altă infecţie cu adware. Prin urmare, singura opţiune este să scăpaţi de acest program de tip adware. Pentru a face acest lucru, ar trebui fie să îl înlăturaţi manual utilizând ghidul de mai jos sau prin instalarea/actualizarea unui anti-spyware de încredere (programele recomandate sunt date mai jos) şi să rulaţi o scanare completă a sistemului cu acesta.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Vaudix

Înlăturaţi Vaudix din sistemele Windows

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Vaudix şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Vaudix sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi Vaudix din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Vaudix sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Elimină virusul Vaudix din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Vaudix ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Vaudix din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Vaudix şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Vaudix. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Vaudix din Google Chrome

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Vaudix şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Vaudix. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Vaudix din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Vaudix sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Vaudix. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Vaudix şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Lucia Danes
Lucia Danes - Cercetător viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Lucia Danes
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi