Înlătură GUPlayer (Ghid de înlăturare) - actualizare aug. 2017

Ghid de înlăturare GUPlayer

Ce este GUPlayer?

Adware-ul GUPlayer afişează în mod repetat reclame terţe şi enervează utilizatorii de calculatoare

Exemple de reclame GUPlayer

GUPlayer (de la Bechiro S.L.) este un software de tip adware care cade în grupul programelor cu potenţial nedorit (PUP). Website-ul oficial al acestuia îl promovează ca şi pe un media player capabil să combine o funcţionalitate bogată şi o interfaţă prietenoasă cu utilizatorul. În realitate, este o aplicaţie de tip spyware care urmăreşte comportamentul online al utilizatorului doar pentru a-i servi reclame web intrusive. Experţii recomandă eliminarea lui GU Player pentru a evita reclamele de tip pop-up intrusive şi pentru a vă menţine în siguranţă informaţiile personale.

Acest media player chestionabil este motivul pentru care mulţi oameni suferă de pe urma numeroaselor reclame terţe, redirecţionări enervante către website-uri sponsorizate, încetiniri ale sistemului şi alte inconvenienţe.

Dacă, recent, aţi instalat un freeware de pe Internet şi aţi observat performanţele mai sus menţionate, ar trebui să deschideţi Task Manager şi să căutaţi dacă procesul GUPlayer.exe nu rulează silenţios în sistemul dumneavoastră. Dacă da, nu este nicio îndoială asupra faptului că aţi instalat în mod accidental un pachet de programe în loc de un singur program.

Activitatea adware-ului poate fi descrisă, pe scurt, în acest mod:

 • Adware-ul poate accesa, colecta şi răspândi informaţii despre obiceiurile de navigare ale utilizatorului.
 • Odată intrat în sistem poate infecta Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer şi alte browsere web mai puţin populare şi să instaleze programe de urmărire pe fiecare din ele.
 • Ca şi consecinţă, performanţa acestor browsere web va fi vizibil deteriorată.
 • Deci, indiferent de preferinţe, acest adware tot va fi capabil să vadă ce website-uri vizitaţi, cât staţi pe ele, ce termeni de căutare tastaţi, locaţia PC-ului, adresa de IP, adresa de email şi aşa mai departe.
 • Imediat după ce colectează o anumită cantitate de informaţii, le trimite serverelor de la distanţă şi le foloseşte pentru a livra reclame personalizate utilizatorilor.

Pare util, nu? De exemplu, dacă aţi căutat recent cele mai bune oferte pentru vacanţă, vă puteţi aştepta la reclame de tip pop-up cu zboruri ieftine, hoteluri şi aşa mai departe. Din nefericire, „Ads by GUPlayer” sunt, de obicei, false şi trimit oamenii către website-uri predeterminate. Am descoperit unele menţiuni suspicioase pe website-ul oficial al programului, pe care am dori să le împărtăşim cu dumneavoastră:

[Programul] va colecta şi trata orice informaţie introdusă de utilizatori în formularele disponibile de pe acest website […] precum şi orice alte informaţii [programul] le poate captura automat în relaţie cu specificaţiile tehnice ale echipamentului utilizatorului: versiunea sistemului de operare, versiunea browserului de internet, tipul de CPU, tipul de conexiune la internet, limba sistemului de operare, adresa de IP, activarea cookie-urilor, şi rezoluţia ecranului […] Datele pot fi personale”

Dorim să vă avertizăm că împărtăşirea acestor informaţii cu o companie ce are o reputaţie dubioasă nu este cea mai bună idee. Nu puteţi şti unde vor ajunge aceste date colectate, şi pentru ce vor fi utilizate.

Deoarece nimeni nu ştie dacă website-urile promovate sunt sigure, deoarece afiliaţii adware-ului nu pot fi selectaţi sau monitorizaţi, vă recomandăm să evitaţi aceste reclame şi să rulaţi o scanare completă a sistemului cu un program anti-spyware, imediat după ce observaţi aceste reclame în browserul web.

Pentru a preveni ca acest program să vă ruineze experienţa de navigare, vă sugerăm să folosiţi unelte antimalware, precum FortectIntego sau SpyHunter 5Combo Cleaner pentru eliminarea lui. Puteţi găsi recenziile pentru software-urile de securitate pe website-ul nostru. Aceste programe pot finaliza cu uşurinţă eliminarea lui GUPlayer, precum şi eliminarea din sistem a altor programe suspicioase.

Adware-ul GUPlayerAdware-ul GUPlayer este un program gratuit, suspicios care se prezintă ca şi un media player util. În realitate, acest program enervează utilizatorii colectându-le datele despre obiceiurile de navigare şi afişând reclame personalizate care apar ca şi pop-ups sau banere.

Canalele de distribuţie adware, metode şi alte lucruri pe care trebuie să le ştiţi

Similar altor programe de tip adware, malware-ul GU Player, de obicei, se infiltrează în sistem împreună cu programe gratuite. Ar trebui să ştiţi că majoritatea programelor gratuite care sunt promovate pe diverse website-uri terţe vin la pachet cu „descărcări opţionale” deoarece dezvoltatorii freeware-urilor câştigă bani în acest mod.

Chiar şi aşa, tehnica „la pachet” nu este considerată o metodă ilegală de marketing şi distribuţie, şi acum este folosită, în principal, pentru a distribui programe cu potenţial nedorit. Din acest motiv ar trebui să fiţi atent atunci când descărcaţi şi instalaţi freeware de pe Internet.

Evitaţi instalarea Recomandată sau Rapidă deoarece, de obicei, setează să instaleze ca şi implicit componentele adiţionale. În locul acestora, selectaţi modul de instalare Avansat sau Personalizat, deoarece poate dezvălui toate căsuţele bifate, inclusiv cele care oferă instalarea descărcărilor opţionale.

Dacă aţi observat notificări ce pretind că sunteţi de acord cu instalarea unui plugin, add-on, bară de unelte sau extensie, deselectaţi-le fără a ezita. În mod contrar, puteţi sfîrşi în calculator cu un alt adware sau program cu potenţial nedorit.

GUPlayer nu este un program maliţios în sine, însă implementează diverse activităţi suspicioase pe la spatele dumneavoastră şi încearcă să vă înşele în mai multe moduri. Prin urmare, este necesar să îl eliminaţi.

Instrucţiuni pentru eliminarea lui GU Player

Eliminarea lui GUPlayer nu necesită mult efort, mai ales dacă aţi mai avut de a face cu programe de tip adware. Îl puteţi elimina manual sau automat, însă datorită faptului că acest adware s-ar putea să nu fie singurul PUP din calculator, vă recomandăm să rulaţi o scanare completă a sistemului pentru a-l elimina.

Vă rugăm să urmaţi instrucţiunile pregătite de echipa noastră pentru a-l elimina cu uşurinţă pe GUPlayer din sistemul calculatorului. Vă recomandăm să citiţi cu atenţie instrucţiunile, pentru a vă asigura că le înţelegeţi. Dacă aveţi întrebări din cauză că instrucţiunile par neclare, nu ezitaţi să ne contactaţi echipa pentru ajutor.

În cazul în care aţi căutat un răspuns la întrebarea „guplayer o que é” question, consideraţi vizitarea acestui site pentru securitatea calculatorului, care oferă informaţii în limba portugheză – SemVirus.pt.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare GUPlayer

Înlăturaţi GUPlayer din sistemele Windows

Pentru a dezinstala GUPlayer, trebuie să urmaţi aceşti paşi:

În primul rând, dezinstalaţi toate programele asociate acestui adware, şi scăpaţi de toate aplicaţiile suspicioase pe care nu vă amintiţi să le fi instalat.

După, verificaţi fiecare browser de extensii/add-ons asociate acestui media player suspicios sau altor programe cu potenţial nedorit, şi ştergeţi-le.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează GUPlayer şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după GUPlayer sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi GUPlayer din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi GUPlayer sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Înlăturaţi GUPlayer din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, GUPlayer ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi GUPlayer din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi GUPlayer şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea GUPlayer. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi GUPlayer din Google Chrome

Ştergeţi extensiile de browser necunoscute/ suspicioase din Chrome pentru a opri fluxul reclamelor GUPlayer.

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi GUPlayer şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui GUPlayer. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi GUPlayer din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi GUPlayer sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a GUPlayer. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a GUPlayer şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Jake Doevan
Jake Doevan - Viaţa este prea scurtă pentru a-ţi pierde timpul cu viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Jake Doevan
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi