Înlătură DuckDuckGo (Ghid de înlăturare) - dec. 2017 actualizat

Ghid de înlăturare DuckDuckGo

Ce este DuckDuckGo?

Căutarea DuckDuckGo este un motor de căutare de încredere cu mai multe dezavantaje

Virusul DuckDuckGo

DuckDuckGo NU este un virus! Dorim să subliniem acest fapt pentru a nu vă da o impresie greşită despre acest software, care primeşte o medie de trafic de 15,5 milioane pe lună. Luându-i în considerare popularitatea, este posibil să fi întâlnit DuckDuckGo la un moment dat, mai ales dacă eraţi în căutarea unei unelte noi de căutare care să nu vă spioneze activităţile online.

După cum ştim cu toţii, intimitatea este o caracteristică rar găsită la motoarele de căutare , şi se crede că acest motor de căutare poate fi utilizat pentru a evita urmărirea . Cu toate acestea, ar trebui să reţineţi că DuckDuckGo a angajat strategii active de promovare. Deci, este posibil ca acest motor de căutare să apară în browserul dumneavoastră fără permisiunea dumneavoastră directă.

Astfel de tendinţe de distribuire software nu sunt noi şi sunt considerate legitime. Totuşi, acestea au fost utilizate, în mod activ, atât de dezvoltatorii reputabili cât şi de furnizorii dubioşi. Dacă tocmai aţi descoperit DuckDuckGo în Mac, iPhone, Android sau calculator, singura persoană ce poate fi învinovăţită pentru lăsarea acestui furnizor de căutare în sistem este dumneavoastră. De ce, vă întrebaţi?

Pentru că sunteţi singura persoană care poate permite instalarea la pachet a programelor, sărind peste paşi importanţi din instalarea unui freeware. Dacă doriţi să ştiţi ce paşi trebuie să efectuaţi pentru a evita motorul de căutare DuckDuckGo, verificaţi următoarele paragrafe.

Mai mult, imediat după ce intraţi pe site-ul oficial al programului, puteţi observa imediat cât stres a pus această pagină pe obiceiurile dumneavoastră de navigare. Acesta poate interveni în sesiunile dumneavoastră de navigare, deoarece are tendinţa de a-şi redirecţiona utilizatorii, ocazional, către alte domenii.

Acest fenomen poate deveni mai mult decât enervant deoarece încearcă să promoveze website-uri sponsorizate, şi să le ajute să îşi crească traficul. Dacă nu doriţi să aveţi de a face cu astfel de redirecţionări, vă recomandăm să eliminaţi motorul de căutare DuckDuckGo. Pentru a economisi timp, instalaţi FortectIntego pentru a vă ajuta.

Ultimele versiuni ale acestei unelte de căutare sunt compatibile cu Android şi iOS. Dacă aveţi de a face cu vreuna dintre aceste versiuni pe mobilul sau tableta dumneavoastră, ar trebui să le dezinstalaţi fără ezitare. În afară de tendinţa de redirecţionare menţionată anterior, hijackerul poate adăuga alte plugin-uri browserului dumneavoastră . Dacă NU sunteţi de acord cu asta, eliminarea lui DuckDuckGo ar trebui să fie prioritatea dumneavoastră curentă.

Website-ul adware-ului DuckDuckGoImaginea arată pagina principală a website-ului oficial al lui DuckDuckGo.

Imediat după ce deschideţi Politica de Confidenţialitate sau Termenii de utilizare a acestei unelte de căutare, puteţi observa că intimitatea este principala grijă a dezvoltatorilor. Aceştia pretind că nu colectează informaţiile personale ale utilizatorilor, şi că nu le împărtăşesc altor terţe. Chiar şi aşa, dacă citiţi în continuare, veţi vedea următoarele menţiuni care se contrazic:

„Atunci când căutaţi cu DuckDuckGo, nu ştim cine sunteţi şi nu există vreun mod de a asocia căutările dumneavoastră.

De asemenea, salvăm căutările, însă, nu într-un mod identificabil (…). Similar, putem adăuga un cod de afiliat unor site-uri eCommerce (de ex. Amazon şi eBay) care rezultă în comisioane mici ce sunt plătite lui DuckDuckGo, atunci când cumpăraţi de pe acele site-uri.”

Pe scurt, fiecare website colectează mai multe sau mai puţine informaţii tehnice despre utilizatori. Fac acest lucru nu doar în scopuri de marketing, dar şi pentru menţinerea securităţii propriului website. În timpul utilizării acestui motor de căutare, este posibil ca din când în când să întâlniţi redirecţionarea DuckDuckGo. Acest lucru înseamnă că pagina web vă poate ghida pe domeniile partenerilor săi.

De asemenea, aceste terţe pot angaja diverse tehnologii de urmărire , pentru a colecta informaţii ce vă definesc preferinţele personale de navigare. După obţinerea acestor date, companiile de promovare online vă pot inunda browserul cu oferte comerciale personalizate.

Motive pentru obţinerea serviciilor de căutare nedorite

De obicei, programele nedorite se infiltrează în calculatoare, deghizându-se sub freeware . Utilizatorii contribuie la aceste caracteristici de distribuiţie, deoarece aceştia trec repede prin ghidul de instalare, fără a realiza că programele „bonus” vin împreună cu aplicaţiile legitime.

Pentru a scăpa, pe viitor, de atacul lui DuckDuckGo, modificaţi ordinea obişnuită de instalare:

 1. Rulaţi ghidul de instalare a programului şi selectaţi modul „Avansat”
 2. După, ar trebui să observaţi mai multe căsuţe selectate, care vă cer să fiţi de acord cu instalarea unor addon-uri. Deselectaţi-le pe toate.

Dacă, accidental, le-aţi permis instalarea, staţi liniştit deoarece aceste PUP-uri pot fi eliminate cu uşurinţă.

Un mod uşor de a elimina DuckDuckGo

Dacă doriţi să îl eliminaţi pe DuckDuckGo din calculator, verificaţi paşii de eliminare manuală, ce sunt oferiţi mai jos. Trebuie să dezinstalaţi acest motor de căutare şi să vă resetaţi browserul pentru a scăpa de el.

Imediat după ce finalizaţi această procedură, ar trebui să luaţi în considerare o scanare completă a sistemului cu un software anti-spyware, pentru a vă asigura că PC-ul dumneavoastră este sigur şi nu mai conţine ameninţări. Pentru acest lucru, aveţi nevoie de unul dintre programele de securitate de mai jos, actualizaţi-l la ultima versiune şi rulaţi o scanare completă a sistemului.

De obicei, durează doar două minute pentru eliminarea adecvată a virusului DuckDuckGo din dispozitiv. În cele din urmă, nu uitaţi că precauţia reduce semnificativ şansele de a întâlni o ameninţare cibernetică.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE:

Întrebare. Website-ul DuckDuckGo mi-a înlocuit pagina de start. Cu toate că arată destul de grozav, îmi încetineşte calculatorul şi afişează nişte reclame enervante. Am decis că nu am nevoie de acest motor de căutare şi nu vreau să îl folosesc… Îmi puteţi spune ce ar trebui să fac?

Răspuns. Dacă DuckDuckGo a apărut ca pagină de start şi ca motor de căutare primar este posibil să nu fi fost atent atunci când aţi instalat alte aplicaţii în calculator. Totuşi, acesta NU este un virus, deci îl puteţi utiliza pentru căutările dumneavoastră. Dacă motorul de căutare avut anterior era mai bun, vă recomandăm să îl eliminaţi pe DuckDuckGo din PC. Puteţi găsi, mai jos, instrucţiunile de eliminare.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare DuckDuckGo

Înlăturaţi DuckDuckGo din sistemele Windows

Pentru a-l elimina manual pe DuckDuckGo, trebuie să efectuaţi paşii de mai jos. Asiguraţi-vă că dezinstalaţi orice este asociat acestei companii.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează DuckDuckGo şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după DuckDuckGo sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi DuckDuckGo din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi DuckDuckGo sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Înlăturaţi DuckDuckGo din Microsoft Edge

Pentru a fixa Microsoft Edge, trebuie să eliminaţi addon-urile asociate lui DuckDuckGo. De asemenea, puteţi opta pentru resetarea browserului.

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, DuckDuckGo ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi DuckDuckGo din Mozilla Firefox (FF)

Pentru a nu mai utiliza căutarea DuckDuckGo, fie scăpaţi de addon-urile din Mozilla fie resetaţi browserul.

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi DuckDuckGo şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea DuckDuckGo. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi DuckDuckGo din Google Chrome

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi DuckDuckGo şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui DuckDuckGo. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi DuckDuckGo din Safari

Pentru a-l elimina pe DuckDuckGo din Safari, trebuie să resetaţi browserul web. Nu este un virus, deci puteţi încerca modificarea paginii de start şi a motorului de căutare, după cum este arătat în ghidul de mai jos.

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi DuckDuckGo sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a DuckDuckGo. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a DuckDuckGo şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Iniţiatorul

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Ugnius Kiguolis
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi