Scala de severitate:  
  (10/100)

Elimină virusul Wizesearch.com (Ghid de înlăturare) - actualizare aug. 2016

de Olivia Morelli - - | De tip: Browser hijacker

De ce ar trebui să elimin Wizesearch.com din calculatorul meu?

Wizesearch.com (sau Wize Search) este un browser hijacker care a fost acuzat de faptul că poate cauza diverse probleme calculatorului. Indiferent de cât de convingător arată, nu vă poate arăta rezultatele sale „înţelepte” deoarece acesta ţinteşte doar să redirecţioneze utilizatorii către diverse website-uri şi să le ajute pe acestea să îşi mărească traficul de vizitatori. În schimbul acestei activităţi, dezvoltatorii acestui browser hijacker primesc bani. Acest motor de căutare ce arată a fi legitim şi foarte estetic lucrează pe mai multe domenii. Îl puteţi vizita pe search.snapdo.com sau feed.wizesearch.com, cu toate că atunci când veţi încerca să accesaţi ultimul domeniu veţi fi imediat redirecţionat către search.snapdo.com. O colaborare între Wize Search şi Snapdo este mai degrabă îngrijorătoare deoarece niciun site cu respect de sine nu s-ar asocia cu search.snapdo.com. Este un browser hijacker cunoscut care se afiliază cu numeroase companii şi imită un motor de căutare pentru a genera reclame pe browserele infectate. Această colaborare ridică multe semne de întrebare chiar despre Wize Search. Atunci când acest domeniu nu reuşeşte să vă trimită pe Snapdo, va deschide imediat o căutare personalizată Yahoo atunci când apăsaţi pe butonul de căutare. Acesta nu este un semn bun deoarece căutările personalizate permit efectuarea unor diverse modificări în rezultatele căutărilor şi pot aduce, de exemplu, link-uri sponsorizate. Din nefericire, s-a descoperit că asta este exact ceea ce face Wizesearch după ce intră în calculator. Apăsând pe rezultatele căutărilor sponsorizate, puteţi sfârşi pe diverse website-uri suspicioase care pot conţine alte PUP-uri sau chiar malware. Dacă vă aşteptaţi ca motorul dumneavoastră de căutare să vă ofere informaţii relevante, puteţi elimina Wizesearch şi să vă mutaţi la următorul motor de căutare deoarece acest site nu oferă nimic. Pentru o curăţare a sistemului vă recomandăm să utilizaţi Reimage Reimage Cleaner Intego.

A screenshot of the Wizesearch.com browser hijacker virus

Sincer, Wizesearch.com cu siguranţă poate fi pus în categoria de browser hijacker, deoarece majoritatea caracteristicelor pe care le posedă sunt tipice acestei categorii. În primul rând, atacul este la întâmplare. Deseori, nu necesită o permisiune directă de la utilizator pentru a se instala în sistem sau permisiunea este primită prin înşelăciune. În cel de al doilea rând, este bazat pe reclame. Foarte multe probleme pot apărea din cauza promovărilor de durată, precum probleme de redirecţionare şi infecţie cu malware, des menţionată de utilizatori atunci când evaluează Wizesearch. În final, politica de confidenţialitate a acestui site este foarte obscură. Motorul nu colectează informaţii sensibile ci date non-personale care sunt suficiente pentru a genera reclame personalizate sau să le utilizeze pentru alte scopuri de marketing online. Atenţie, nu utilizaţi acest motor de căutare pentru căutările de internet şi eliminaţi rapid Wizesearch.com dacă doriţi să navigaţi din nou în siguranţă.

Cum poate ataca acest malware PC-ul dumneavoastră?

Acest browser hijacker poate să folosească şansa de a se strecura în calculatorul dumneavoastră atunci când vă aşteptaţi cel mai puţin: pe parcursul instalării unui freeware complet legitim sau a unei aplicaţii shareware sau o presupusă actualizare Flash Player. Deseori, utilizatorii uită sau nu ştiu că chiar şi programele legitime şi demne de încredere pot avea componente ascunse şi pot cauza infecţii asupra browserelor web. Escrocii sunt conştienţi de această lipsă de cunoştinţe şi o utilizează pentru a ataşa programe cu potenţial nedorit programelor populare. Acesta este modul prin care acest PUP se instalează în calculatoare. Din fericire, puteţi preveni infecţia cu WizeSearch pur şi simplu acordând câteva minute în plus la instalarea software-ului descărcat, utilizând opţiunile „Avansate”. Doar această acţiune nu va opri programele cu potenţial nedorit din a se instala. Trebuie să parcurgeţi manual stagiile de instalare, să indicaţi ataşamentele suspicioase şi să le anulaţi instalarea.

Tot ce trebuie să ştiţi despre eliminarea lui Wizesearch.com:

Nu lăsaţi această aplicaţie suspicioasă să vă ruineze experienţa de navigare, alegeţi un motor de căutare mai sigur şi eliminaţi imediat Wizesearch.com din calculatorul dumneavoastră. Nu este dificil să scăpaţi de acest virus, puteţi face acest lucru manual sau automat. Dacă nu doriţi să fiţi deranjat cu un proces lung de eliminare manuală a viruşilor, săriţi peste şi utilizaţi o utilitate automată antivirus pentru a vă scana calculatorul şi a şterge virusul. Pentru utilizatorii mai avansaţi, vă oferim opţiunea de eliminare manuală pentru Wizesearch.com. Există mai jos un ghid detaliat pe care îl puteţi urmări. 

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui Reimage Reimage Cleaner Intego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Reimage Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Supported versions Compatibil cu OS X Supported versions
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Reimage Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage Intego are un scaner gratuit, limitat. Reimage Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Reimage, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Wizesearch.com:

Înlăturaţi Wizesearch.com din sistemele Windows

Pentru a dezinstala manual acest hijacker, trebuie să găsiţi orice component asociat acestuia. Trebuie să găsiţi  Wizesearch.comWizesearch, Wize Search, şi alte componente similare pe care nu le recunoaşteţi în Task Manager. În plus, eliminaţi hxxp://wizesearch.com.. din Windows Shortcuts.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Wizesearch.com şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Wizesearch.com sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
 5. Înlăturaţi Wizesearch.com din comenzile rapide Windows
  Apăsaţi dreapta pe comandă rapidă a Mozilla Firefox şi selectaţi Properties. Apăsaţi dreapta pe căsuţa browser-ului şi selectaţi 'Properties'
 6. Mergeţi la tab-ul Shortcut şi căutaţi câmpul Target. Ştergeţi URL-ul maliţios ce are legătură cu virusul pe care îl aveţi. Selectaţi tab-ul 'Shortcut' şi ştergeţi 'http://isearch.babylon.com...' sau alte URL-uri suspecte

Repetaţi paşii de mai sus cu toate comenzile rapide ale browser-elor, inclusiv Internet Explorer şi Google Chrome. Asiguraţi-vă că aţi verificat toate locaţiile acestor comenzi rapide, inclusiv Desktop-ul, Meniul de start şi bara de comenzi.

Înlăturaţi Wizesearch.com din sistemul Mac OS X

Pentru a elimina complet acest browser hijacker, asiguraţi-vă că dezinstalaţi  Wizesearch.comWizesearch, Wize Search, şi alte componente similare ce pot aparţine aceluiaşi dezvoltator. 

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Wizesearch.com sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Înlăturaţi Wizesearch.com din Internet Explorer (IE)

 1. Înlăturaţi reclamele periculoase
  Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 2. Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi Wizesearch.com şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 4. Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările. Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările
 5. Resetaţi Internet Explorer
  Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 6. Aici, selectaţi Reset.
 7. Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou Wizesearch.com pentru a finaliza înlăturarea Wizesearch.com. Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.

Înlăturaţi Wizesearch.com din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Wizesearch.com şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe meniu (colţul din dreapta sus), alegeţi Options General.
 4. Aici, ştergeţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un website sau apăsaţi pe Restore to default.
 5. Apăsaţi pe OK pentru a salva aceste schimbări. Când sunteţi în tab-ul 'General', ştergeţi URL-ul maliţios din secţiunea 'Home Page' sau apăsaţi pe butonul 'Restore to Default'. Apăsaţi pe 'OK' pentru a salva modificările.
 6. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 7. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Wizesearch.com. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Wizesearch.com din Google Chrome

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Wizesearch.com şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Schimbaţi pagina acasă şi motorul de căutare în cazul în care au fost atacate de virus.
  Apăsaţi pe căsuţa cu meniu şi alegeţi Settings.
 4. Aici, uitaţi-vă după Open a specific page or set of pages sub opţiunea On startup şi apăsaţi pe Set pages. După ce apăsaţi pe meniu şi 'Settings', selectaţi 'Set pages'.
 5. Acum, ar trebui să vedeţi o altă fereastră. Aici, ştergeţi site-urile de căutare maliţioase şi introduceţi site-ul pe care îl doriţi ca pagină principală. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 6. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 7. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 8. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 9. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 10. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Wizesearch.com. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Wizesearch.com din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Wizesearch.com sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din secţiunea meniului. Aici, selectaţi Preferences după cum a fost afişat anterior şi selectaţi General.
 4. Aici, uitaţi-vă în câmpul Homepage. Dacă a fost atacat de către Homepage, înlăturaţi link-ul nedorit şi introduceţi unul pe care doriţi să îl folosiţi la căutări. Amintiţi-vă să includeţi "http://" înainte de a tasta adresa paginii. Când sunteţi în 'General' ştergeţi URL-ul maliţios şi introduceţi numele de domeniu dorit.
 5. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 6. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Wizesearch.com. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Despre autor

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Olivia Morelli
Despre compania Esolutions

Sursa: https://www.2-spyware.com/remove-wizesearch-com-virus.html

Ghiduri de înlăturare în alte limbi


Opinia dumneavostră legată de Wizesearch.com virus