Scala de severitate:  
  (10/100)

Elimină virusul Rts.dsrlte.com (Ghid de înlăturare) - actualizare 2019

de Jake Doevan - - | De tip: Browser hijacker

Oamenii ne-au întrebat de ceva timp de redirecţionările Rts.dsrlte.com. Aceştia pretind că au început să fie întrerupţi de către redirecţionări imediat după ce au instalat în calculatoarele lor o altă aplicaţie numită AppStein. Totuşi, uneori, această problemă începe să deranjeze utilizatorii de PC înainte de a instala acest freeware. În acest caz, ar trebui să vă gândiţi la pe ce fel de reclame aţi apăsat înainte de a observa această problemă. În plus, dacă aţi încercat să înlăturaţi din calculator Rts.dsrlte.com, probabil aţi observat că nu este o sarcină uşoară. Vă rugăm, citiţi acest articol pentru a afla mai multe despre principalul motiv din cauza căruia sunteţi deranjat de redirecţionările Rts.dsrlte.com şi cum vă putem ajuta să scăpaţi de ele.

Deci, ce legătură există între Rts.dsrlte.com şi AppStein?

Rts.dsrlte.com este considerat un program cu potenţial nedorit şi un browser hijacker care poate prelua cu uşurinţă controlul asupra browserului dumneavoastră, fără a vă cere permisiunea. În majoritatea cazurilor, se instalează la pachet cu un alt program chestionabil numit AppStein. Imediat după ce intră în sistem, caută să infecteze fiecare browser web, inclusiv Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari şi Internet Explorer, din moment ce a fost dezvoltat pentru a se potrivi cu toate. Totuşi, aceasta nu este principala problemă cu care veţi avea de a face atunci când hijackerul Rts.dsrlte.com este în sistemul dumneavoastră. După ce va modifica pagina principală, motorul de căutare şi alte setări, această aplicaţie va începe să cauzeze redirecţionări către Yoahho.com sau alte website-uri chestionabile. Acest lucru a fost în mod activ efectuat, arătând oamenilor rezultate modificate ale căutărilor care conţineau diverse banere, link-uri şi alt conţinut similar. Indiferent de cât de inofensive par aceste redirecţionări, atenţie la faptul că acestea vă pot înşela în a vizita website-uri periculoase fără ca dumneavoastră să suspectaţi nimic. Atenţie la faptul că acestea vă pot conduce la instalarea unor alte programe cu potenţial nedorit şi chiar viruşi.

De ce dezvoltatorii acestor tipuri de programe caută să cauzeze astfel de activităţi? În primul rând, aceştia încearcă să obţină venituri din pay-per-click. Veniturile acestea se obţin făcând oamenii să viziteze website-uri afiliate. În final, Rts.dsrlte.com poate fi utilizat pentru a colecta informaţii despre sesiunile de căutare ale oamenilor, adresa de IP a calculatorului, adresa de e-mail, locaţia PC-ului şi alte informaţiii non-personale identificabile. Atenţie la faptul că rezultatul acestor activităţi este primirea de foarte mult spam. Dacă aţi observat redirecţionări suspecte către Rts.dsrlte.com, încărcări greoaie sau reclame de tip pop-up agresive, ar trebui să rulaţi o scanare completă a sistemului cu Reimage şi să vă reparaţi calculatorul cât mai curând cu putinţă.

Rts.dsrlte.com redirect virus that looks just like Yahoo

Cum reuşesc programele cu potenţial nedorit (PUP-urile) să atace calculatoare?

După cum am menţionat deja, virusul de redirecţionare Rts.dsrlte.com este în strânsă legătură cu plugin-ul AppStein. A fost utilizat în mod activ pentru a amâna înlăturarea acestui hijacker. Atenţie la faptul că este posibil ca de la infiltrarea în calculator a acestor două programe să fi fost scurgeri de informaţii şi posibila infiltrare a unui alt program suspect.

În unele cazuri, Rts.dsrlte.com apare în calculator fără a fi observat şi fără a vă cere permisiunea. Aici, trebuie să subliniem faptul că acest program NU este un virus, ceea ce înseamnă că nu poate intra în calculator fără intervenţia utilizatorului. Intră în sistem utilizând tehnica „la pachet” care nu a putut fi implementată fără ajutorul freeware-urilor şi a shareware-urilor. Prin urmare, în cazul în care Rts.dsrlte.com v-a atacat browserul web şi aţi observat şi AppStein pe browser-ul dumneavoastră, atunci nu există nicio îndoială de faptul că recent aţi instalat un freeware şi nu aţi reuşit să deselectaţi componentele adiţionale. Nu vă faceţi griji deoarece cu siguranţă nu sunteţi singurul utilizator care a fost înşelat în a instala un pachet software. Componentele adiţionale, sunt de obicei ascunse sau nedezvăluite într-o manieră înşelătoare. Prin urmare, pentru a le deselecta, trebuie să selectaţi opţiunea de instalare Avansată sau Personalizată şi să urmaţi întregul proces de instalare cu intenţia de a găsi şi deselecta toate „descărcările opţionale”. În cazul în care suferiţi de pe urma diverselor inconvenienţe, urmaţi ghidul oferit mai jos şi rezolvaţi acele probleme.

Înlătură virusul Rts.dsrlte.com din sistem:

Pentru a elimina din calculator Rts.dsrlte.com se pot utiliza mai multe metode. Conform cercetătorilor din securitate de la 2spyware, acest lucru poate fi efectuat manual sau automat. Totuşi, puteţi da peste dificultăţi atunci când veţi încerca să îl înlăturaţi manual din moment ce aplicaţiile AppStein şi Search Protect vă pot bloca toate încercările de a scăpa de el. Din acest motiv, vă recomandăm să vă scanaţi calculatorul cu unul dintre programele oferite mai jos şi să scăpaţi de acesta precum şi de alte PUP-uri cu un singur click. În cazul în care consideraţi că sunteţi la un nivel avansat în acest domeniu încât să efectuaţi paşii de înlăturare manuală, aceştia sunt oferiţi mai jos.

Puteţi elimina automat viruşi cu ajutorul a unuia dintre aceste programe: Reimage, SpyHunterCombo Cleaner, Malwarebytes Malwarebytes. Vă recomandăm aceste aplicaţii deoarece acestea pot detecta programe cu potenţial nedorit şi viruşi, împreună cu fişierele şi cheile de regiştri asociate lor.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Supported versions Compatibil cu OS X Supported versions
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Reimage, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru a elimina daunele aduse de viruşi Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.
Virusul Rts.dsrlte.com captură de ecran
Virusul Rts.dsrlte.com captură de ecran

Manual de înlăturare a virusului Rts.dsrlte.com:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Rts.dsrlte.com din sistemele Windows

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs)Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Rts.dsrlte.com şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Rts.dsrlte.com sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
 5. Înlăturaţi Rts.dsrlte.com din comenzile rapide Windows
  Apăsaţi dreapta pe comandă rapidă a Mozilla Firefox şi selectaţi Properties. Apăsaţi dreapta pe căsuţa browser-ului şi selectaţi 'Properties'
 6. Mergeţi la tab-ul Shortcut şi căutaţi câmpul Target. Ştergeţi URL-ul maliţios ce are legătură cu virusul pe care îl aveţi. Selectaţi tab-ul 'Shortcut' şi ştergeţi 'http://isearch.babylon.com...' sau alte URL-uri suspecte

Repetaţi paşii de mai sus cu toate comenzile rapide ale browser-elor, inclusiv Internet Explorer şi Google Chrome. Asiguraţi-vă că aţi verificat toate locaţiile acestor comenzi rapide, inclusiv Desktop-ul, Meniul de start şi bara de comenzi.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Rts.dsrlte.com din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Rts.dsrlte.com sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Rts.dsrlte.com din Internet Explorer (IE)

 1. Înlăturaţi reclamele periculoase
  Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 2. Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi Rts.dsrlte.com şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 4. Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările. Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările
 5. Resetaţi Internet Explorer
  Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 6. Aici, selectaţi Reset.
 7. Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou Rts.dsrlte.com pentru a finaliza înlăturarea Rts.dsrlte.com. Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Elimină virusul Rts.dsrlte.com din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Rts.dsrlte.com ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Rts.dsrlte.com din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Rts.dsrlte.com şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe meniu (colţul din dreapta sus), alegeţi Options General.
 4. Aici, ştergeţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un website sau apăsaţi pe Restore to default.
 5. Apăsaţi pe OK pentru a salva aceste schimbări. Când sunteţi în tab-ul 'General', ştergeţi URL-ul maliţios din secţiunea 'Home Page' sau apăsaţi pe butonul 'Restore to Default'. Apăsaţi pe 'OK' pentru a salva modificările.
 6. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 7. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Rts.dsrlte.com. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Rts.dsrlte.com din Google Chrome

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Rts.dsrlte.com şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Schimbaţi pagina acasă şi motorul de căutare în cazul în care au fost atacate de virus.
  Apăsaţi pe căsuţa cu meniu şi alegeţi Settings.
 4. Aici, uitaţi-vă după Open a specific page or set of pages sub opţiunea On startup şi apăsaţi pe Set pages. După ce apăsaţi pe meniu şi 'Settings', selectaţi 'Set pages'.
 5. Acum, ar trebui să vedeţi o altă fereastră. Aici, ştergeţi site-urile de căutare maliţioase şi introduceţi site-ul pe care îl doriţi ca pagină principală. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 6. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 7. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 8. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 9. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 10. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Rts.dsrlte.com. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Rts.dsrlte.com din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Rts.dsrlte.com sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din secţiunea meniului. Aici, selectaţi Preferences după cum a fost afişat anterior şi selectaţi General.
 4. Aici, uitaţi-vă în câmpul Homepage. Dacă a fost atacat de către Homepage, înlăturaţi link-ul nedorit şi introduceţi unul pe care doriţi să îl folosiţi la căutări. Amintiţi-vă să includeţi "http://" înainte de a tasta adresa paginii. Când sunteţi în 'General' ştergeţi URL-ul maliţios şi introduceţi numele de domeniu dorit.
 5. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 6. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Rts.dsrlte.com. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Despre autor

Jake Doevan
Jake Doevan - Viaţa este prea scurtă pentru a-ţi pierde timpul cu viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Jake Doevan
Despre compania Esolutions

Sursa: https://www.2-spyware.com/remove-rts-dsrlte-com-virus.html

Ghiduri de înlăturare în alte limbi


Opinia dumneavostră legată de Rts.dsrlte.com virus