Scala de severitate:  
  (11/100)

Virusul Motious.com. Cum se poate elimina? (Ghid de dezinstalare)

de Ugnius Kiguolis - - | De tip: Browser hijacker

Cât de periculos este virusul Motious.com?

Virusul Motious.com este un browser hijacker care poate modifica toate browserele web. Acest parazit cibernetic poate modifica toate setările browserului, să înlocuiască pagina de start curentă, şi să cauzeze redirecţionări continue către website-uri sponsorizate. Nu vă va lăsa să navigaţi în linişte pe Web deoarece va continua să vă redirecţioneze către domenii sponsorizate care încearcă să devină faimoase cu ajutorul acestei strategii. În plus, puteţi observa diverse reclame de tip pop-up , banere, şi alte tipuri de reclame online pe care le veţi găsi ca fiind enervante, doar în cazul în care nu sunteţi un fan de-al motocicletelor. Totuşi, chiar dacă sunteţi fan, tot veţi fi enervat de reclamele acestea.

După cum aţi înţeles deja, această pagină oferă o bară de căutare care pretinde să ofere rezultate ale căutărilor de la Google . Din nefericire, această funcţie nu este atât de utilă pe cât credeţi. Reţineţi că acest browser hijacker este o unealtă comercială care furnizează link-uri sponsorizate în rezultatele căutărilor dumneavoastră. Cu ajutorul lor, dezvoltatorii au colectat venituri din pay-per-click , care este generat din click-urile utilizatorilor pe link-uri sau reclame terţe. Dacă nu doriţi să fiţi trimis pe website-uri maliţioase unde puteţi fi infectat cu malware, trebuie să staţi departe de acest motor de căutare dubios. De asemenea, asiguraţi-vă că eliminaţi virusul Motious.com imediat după ce se arată pe browserul dumneavoastră web.

Cel mai important fapt asociat acestei activităţi este că include link-uri şi reclame care conduc către website-uri cu potenţial periculos. Este posibil să fi auzit deja de promovarea maliţioasă care a fost utilizată de către dezvoltatorii de ransomware sau Troiani ca una dintre principalele strategii de distribuţie. Prin urmare, hijackerii s-au bazat pe conţinut sponsorizat. Atunci când un browser hijacker se strecoară într-un calculator, modifică setările browserului principal (pagina de start, motorul de căutare implicit, şi URL-ul noii pagini), şi începe să înşele victimele pentru a le face să apese pe anumite link-uri. Pentru acest lucru, îşi urmăreşte victimele pentru un anumit timp pentru a acumula informaţii despre căutările şi interesele lor. Dacă nu doriţi să sfârşiţi pe un site de phishing sau un website infectat cu malware, ar trebui să iniţiaţi imediat eliminarea lui Motious.com. Unele dintre victime au fost nevoite să îşi reinstaleze Windows-ul pentru a se asigura că nu îi amână eliminarea.

Virusul Motious.com nu a fost considerat suspicios de majoritatea utilizatorilor săi. Totuşi, ar trebui să ştiţi că menţiuni precum cea de mai jos ilustrează faptul că lăsaţi acest site să vă spioneze: 

Prin utilizarea acestui website acceptaţi utilizarea cookies-urilor în scopuri de marketing.

Termenul „scopuri de marketing” înseamnă că lăsaţi ca acest site să acumuleze informaţii despre căutările dumneavoastră, precum termeni de căutare, adresa de email, detalii despre ce căutaţi pe Internet, etc. Indiferent de faptul că această informaţie este considerată non-personală identificabilă, puteţi da fără voie peste probleme serioase. De exemplu, dacă această informaţie intră pe mâinile escrocilor, aceştia pot ajunge la dumneavoastră prin intermediul adresei de email, şi să vă înşele printr-un mesaj personalizat. De asemenea, puteţi întâlni o reclamă înşelătoare pe website-ul favorit şi să luaţi în serios ceea ce se pretinde. Atenţie la rapoarte care spun că aţi câştigat un iPhone sau ceva similar deoarece de obicei sunt false.

Cum pot fi infectat?

Dacă aţi observat în calculatorul dumneavoastră problema de redirecţionare Motious.com, ar trebui să vă verificaţi calculatorul de acest browser hijacker . Atenţie la faptul că dezvoltatorii acestuia se bazează pe tehnica la pachet care permite adăugarea programului ca şi component extra într-un pachet de software. Prin urmare, este posibil să observaţi atacul Motious.com după instalarea unui program gratuit descărcat de pe internet. Atunci când instalaţi programe noi, ar trebui să optaţi tot timpul pentru setările Avansate sau Personalizate, care permit monitorizarea şi ajustarea procesului. Pe parcursul instalării, puteţi vedea o listă de descărcări adiţionale sau menţiuni despre faptul că sunteţi de acord să setaţi un anumit website ca şi pagină principală. Aici, sarcina dumneavoastră este să deselectaţi tot. Reţineţi că modurile de instalare Rapidă sau Standard nu vă permit această funcţie. Atunci când instalaţi programe sub aceste setări, nu veţi fi infectat doar cu virusul Motious.com, dar veţi lăsa şi alte aplicaţii cu potenţial nedorit în calculator.

Procedura de eliminare a virusului Motious.com

Eliminarea manuală a lui Motious.com cere să vă uitaţi prin sistemul calculatorului şi să ştergeţi toate componentele asociate acestui browser hijacker din PC şi de pe toate browserele web. Echipa noastră a pregătit un ghid detaliat despre cum puteţi efectua uşor această sarcină. Totuşi, indiferent de cât de experimentaţi vă simţiţi, ar trebui să fiţi atent deoarece puteţi întâlni un alt atac imediat după ce porniţi calculatorul, în cazul în care au mai rămas componente ale acestui program cu potenţial nedorit. Deci, dacă doriţi să fiţi 100% sigur că virusul a fost eliminat cu succes din calculator, optaţi pentru opţiunea de eliminare automată. Pentru a elimina Motious.com automat, trebuie să instalaţi un program anti-malware şi să rulaţi  o scanare completă a sistemului cu ajutorul acestuia.

Puteţi înlătura automat Motious.com cu ajutorul unuia dintre aceste programe: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Malwarebytes Anti Malware Recomandăm aceste aplicaţii deoarece pot şterge cu uşurinţă potenţialele programe nedorite şi viruşi cu toate fişierele şi intrările lor în regiştri ce sunt asociate cu ele.

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea Virusul Motious.com sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu OS X
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi infecţia utilizând Reimage, Întrebaţi, contactaţi echipa noastră de suport şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru dezinstalarea lui Virusul Motious.com. Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.
Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia Reimage.
Menţiunile presei asupra produsului Reimage

Manual de înlăturare a virusului Motious.com:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Motious.com din sistemele Windows

Trebuie să ştergeţi Motious şi alte componente similare ale acestui browser hijacker din calculator. Asiguraţi-vă că verificaţi de două ori programele care s-au arătat în PC-ul dumneavoastră în aceeaşi zi, şi eliminaţi-le pe cele dubioase.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs)Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Motious.com şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Motious.com sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'
 5. Înlăturaţi Motious.com din comenzile rapide Windows
  Apăsaţi dreapta pe comandă rapidă a Mozilla Firefox şi selectaţi Properties. Apăsaţi dreapta pe căsuţa browser-ului şi selectaţi 'Properties'
 6. Mergeţi la tab-ul Shortcut şi căutaţi câmpul Target. Ştergeţi URL-ul maliţios ce are legătură cu virusul pe care îl aveţi. Selectaţi tab-ul 'Shortcut' şi ştergeţi 'http://isearch.babylon.com...' sau alte URL-uri suspecte

Repetaţi paşii de mai sus cu toate comenzile rapide ale browser-elor, inclusiv Internet Explorer şi Google Chrome. Asiguraţi-vă că aţi verificat toate locaţiile acestor comenzi rapide, inclusiv Desktop-ul, Meniul de start şi bara de comenzi.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Motious.com din sistemul Mac OS X

Pentru a elimina din sistem browser hijackerul Motious.com, trebuie să îi eliminaţi toate componentele. Puteţi face acest lucru urmând instrucţiunile oferite mai jos.

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Motious.com sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Motious.com din Internet Explorer (IE)

Aceste instrucţiuni vă vor ajuta să eliminaţi add-ons-urile suspicioase (Motious şi altele) şi să fixaţi Internet Explorer după atac. După, puteţi reseta şi browserul.

 1. Înlăturaţi reclamele periculoase
  Deschideţi Internet Explorer, apăsaţi pe căsuţa Gear (meniul IE) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi alegeţi Manage Add-ons. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Manage add-ons'
 2. Vi se va deschide o fereastră cu Manage Add-ons. Aici, căutaţi Motious.com şi alte plugin-uri suspecte. Dezactivaţi aceste intrări prin apăsarea lui Disable. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Disable'.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe căsuţa gear (meniu) din colţul din dreapta sus al browser-ului şi selectaţi Internet Options. Rămâneţi în tab-ul General.
 4. Aici, înlăturaţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un nume de domeniu. Apăsaţi pe Apply pentru a salva modificările. Ştergeţi URL-ul maliţios, introduceţi numele de domeniu dorit şi apăsaţi pe 'Apply' pentru a salva modificările
 5. Resetaţi Internet Explorer
  Apăsaţi din nou pe căsuţa gear (meniu), şi selectaţi Internet options. Mergeţi la tab-ul Advanced.
 6. Aici, selectaţi Reset.
 7. Când sunteţi în noua fereastră, verificaţi Delete personal settings şi selectaţi din nou Motious.com pentru a finaliza înlăturarea Motious.com. Mergeţi la tab-ul 'Advanced' şi apăsaţi pe butonul de 'Reset'. Acum selectaţi 'Delete personal settings' şi apăsaţi din nou pe butonul 'Reset'.
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Elimină virusul Motious.com din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Motious.com ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Motious.com din Mozilla Firefox (FF)

Verificaţi lista de extensii şi găsiţi Motious. Asiguraţi-vă că îl eliminaţi. De asemenea, ar trebui să scăpaţi de toate extensiile, plugin-urile necunoscute, ce apar în Mozilla Firefox, fără voia dumneavoastră. Pot fi asociate acestui browser hijacker, şi responsabile pentru reclamele nedorite.

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Motious.com şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Apăsaţi pe meniu (colţul din dreapta sus), alegeţi Options General.
 4. Aici, ştergeţi URL-ul maliţios şi de preferabil introduceţi un website sau apăsaţi pe Restore to default.
 5. Apăsaţi pe OK pentru a salva aceste schimbări. Când sunteţi în tab-ul 'General', ştergeţi URL-ul maliţios din secţiunea 'Home Page' sau apăsaţi pe butonul 'Restore to Default'. Apăsaţi pe 'OK' pentru a salva modificările.
 6. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 7. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Motious.com. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Motious.com din Google Chrome

Trebuie să eliminaţi add on-ul Motious din browserul web Google Chrome. De asemenea, vă recomandăm să eliminaţi toate extensiile dubioase din acesta şi să îi resetaţi setările după cum este arătat mai jos.

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Motious.com şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Schimbaţi pagina acasă şi motorul de căutare în cazul în care au fost atacate de virus.
  Apăsaţi pe căsuţa cu meniu şi alegeţi Settings.
 4. Aici, uitaţi-vă după Open a specific page or set of pages sub opţiunea On startup şi apăsaţi pe Set pages. După ce apăsaţi pe meniu şi 'Settings', selectaţi 'Set pages'.
 5. Acum, ar trebui să vedeţi o altă fereastră. Aici, ştergeţi site-urile de căutare maliţioase şi introduceţi site-ul pe care îl doriţi ca pagină principală. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 6. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 7. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 8. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 9. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 10. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Motious.com. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Înlăturaţi Motious.com din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Motious.com sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Modificaţi pagina acasă dacă aceasta a fost modificată de către virus.
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din secţiunea meniului. Aici, selectaţi Preferences după cum a fost afişat anterior şi selectaţi General.
 4. Aici, uitaţi-vă în câmpul Homepage. Dacă a fost atacat de către Homepage, înlăturaţi link-ul nedorit şi introduceţi unul pe care doriţi să îl folosiţi la căutări. Amintiţi-vă să includeţi "http://" înainte de a tasta adresa paginii. Când sunteţi în 'General' ştergeţi URL-ul maliţios şi introduceţi numele de domeniu dorit.
 5. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 6. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Motious.com. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

Despre autor

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Iniţiatorul

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Ugnius Kiguolis
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi