Elimină virusul Interpol
Ghid de înlăturare a viruşilor Interpol
Ce este Virusul Interpol?
Ce este virusul Interpol?
Virusul Interpol este ultima formă de ameninţare venită de la Ukash viruses ce vă poate bloca cu uşurinţă calculatorul pentru violare de legi inventate de către aceştia şi după care vi se va cere să plătiţi o taxă prin sistemele de plată în avans de la Ukash sau Paysafecard. Acest virus Ukash lucrează sub numele departamentului de crime cibernetice Interpol şi în general atacă ţările Europene şi Nord Americane. Fiţi atenţi la faptul că alerta sa, ce în mod normal raportează că „IP-ul dumneavoastră a fost blocat din cauza a cel puţin unul dintre motivele de mai jos” este complet fals şi NU trebuie să plătiţi taxa ci să înlăturaţi virusul Interpol din calculatorul dumneavoastră. Indiferent de cât de demn de încredere pare, se pare că tot ce face este să înşele utilizatorii de PC-uri şi să adune fişiere neexistente. Pentru a vă repara PC-ul, va trebui să înlăturaţi virusul Interpol din sistem. Adevărat, înlăturarea acestui ransomware este în mod special complicată deoarece acest virus este capabil să blocheze calculatorul şi să blocheze orice software legitim sau conexiunea la internet. Cu toate acestea, în cazul în care aveţi cunoştinţe despre arhitectura sistemului sau cunoaşteţi pe cineva care este familiar cu acest lucru, puteţi scăpa cu uşurinţă de această ameninţare de tip ransomware. Vă rugăm, NU ţineţi virusul Interpol în calculator deoarece acest lucru poate conduce la alte probleme suplimentare, precum redirecţionări către website-uri ilegale, colectarea informaţiilor personale identificabile, etc.
CUM POT DEVENI INFECTAT CU VIRUSUL INTERPOL?
Exact ca orice alt virus Ukash, virusul Interpol este răspândit prin email-uri de tip Spam încărcate cu ataşamente infectate. Desigur, puteţi deveni infectat cu acest ransomware prin actualizări false, freeware-uri şi alte fişiere ce au un virus Troian asociat adăugat lor. Pentru a vă menţine securitatea, trebuie să ştergeţi toate email-urile suspecte ce sunt pline cu greşeli gramaticale sau de scriere. În plus, vă rugăm să ignoraţi acele reclame ce raportează despre lipsa actualizărilor pentru Java, Flash Player, FLV Player sau alte actualizări similare deoarece acestea sunt utilizate pentru a răspândi programe maliţioase în schimbul celor reale. În cazul în care ransomware-ul Interpol reuşeşte să intre în sistem, poate să blocheze PC-ul cu uşurinţă, astfel încât să nu mai puteţi face nimic în legătură cu acest lucru. În plus, va începe să vă afişeze alerte, care, de fapt, arată foarte neprofesional deoarece includ greşeli gramaticale şi de scriere. Cu toate acestea, există o mare şansă că va reuşi să înşele utilizatorii de PC-uri după ce îi şochează cu faptul că aceştia îşi găsesc calculatorul suspendat de către o astfel de agenţie precum Departamentul de Crime Cibernetice Interpol.
Reţine-ţi că Departamentul de Crime Cibernetice Interpol sau vreo altă instituţie oficială nu colectează taxele în acest mod – ei nu blochează calculatoarele şi apoi cer o plată prin Ukash. Dacă aţi fost dezactivat de vreo astfel de alertă, urmaţi sfaturile de mai jos şi eliminaţi virusul Interpol:
CUM POT ELIMINA VIRUSUL INTERPOL?
Dacă, de asemenea, aţi fost atacat de virusul Interpol, urmaţi aceşti paşi ce vă vor ajuta să eliminaţi această ameninţare din calculatorul dumneavoastră:
1. Reporniţi calculatorul în „Safe Mode with Networking” cu ajutorul tastei F8;
2. Lansaţi MSConfig şi dezactivaţi toate intrările rundll32 din Startup pornind orice aplicaţie din Application Data;
3. Reporniţi sistemul încă o dată;
4. Scanaţi-vă calculatorul cu FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes pentru a înlătura fişierele infectate din sistem.