Elimină virusul Floxif (Instrucţiuni gratuite) - oct. 2017 actualizat

Ghid de înlăturare a viruşilor Floxif

Ce este Virusul Floxif?

Malware-ul Floxif se ascundea în CCleaner

Ilustrarea troianului Floxif

Floxif este numele unui troian periculos care a fost observat răspândindu-se cu o versiune coruptă a popularului program de optimizare PC, CCleaner. . Malware-ul s-a răspândit între 15 august şi 15 septembrie, 2017, şi a infectat peste 2 milioane de utilizatori. După atac, virusul a urmărit diverse informaţii despre dispozitivul utilizatorului şi le-a trimis pe un server de la distanţă.

Troianul Floxif a fost instalat în principalul executabil al programului – CCleaner.exe. Prin urmare, virusul a intrat în sistem dacă un utilizator a descărcat programele CCleaner (5.33.6162) sau CCleaner Cloud (1.07.3191). Totuşi, virusul a fost executat doar pe sistemele de operare Windows pe 32 de biţi.

Cercetătorii au detectat mai multe versiuni ale virusului Floxif. Cu toate acestea, majoritatea se comportă similar. Acestea pot fura o mulţime de informaţii despre o victimă, inclusiv detalii tehnice despre un calculator ţintă, precum:

 • numele calculatorului ţintă,
 • lista de programe instalate,
 • lista de procese active,
 • adresele MAC ale primelor 3 adaptoare de reţea,
 • ID-ul unic al calculatorului.

În plus, aşa numitul virus CCleaner, poate să urmărească informaţiile personale ale victimei, precum credenţialele de autentificare sau datele cardului de credit. Indiferent, acesta operează ca şi un keylogger, şi poate instala şi alte programe maliţioase, precum ransomware, imediat după ce se conectează la serverul de la distanţă.

Deci, nu trebuie să mai spunem că eliminarea lui Floxif este crucială pentru a vă proteja calculatorul, datele şi informaţiile confidenţiale. Utilizatorii, care au instalat CCleaner între 15 august şi 12 septembrie, sunt sfătuiţi să actualizeze programul şi să scaneze dispozitivul cu o unealtă de eliminare malware, precum FortectIntego. Aceşti paşi vă vor ajuta să eliminaţi troianul.

Imaginea virusului FloxifVirusul Floxif s-a răspândit cu o versiune coruptă a lui CCleaner.

Activitatea lui Trojan.PRForm.A

După cum am menţionat anterior, troianul a injectat un cod maliţios în executabilul original al lui CCleaner. Deci, atunci când utilizatorii au descărcat acest program, au instalat şi malware-ul. Atunci când troianul Floxif CCleaner este instalat, acesta descarcă imediat un fişier symsrv.dll în acest dosar:

C:\Program Files\Common Files\System\symsrv.dll

Mai mult, creează o sub-cheie specifică pentru Windows Registry:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Piriform\Agomo

În plus, poate să aducă şi alte modificări în regiştri pentru a executa sarcinile maliţioase şi să se ascundă în sistem. Mai mult, Floxif conectează mai multe API-uri de Windows şi încearcă să şteargă fişiere importante din sistem:

%Program Files%\Common Files\System\symsrv.dll.dat
%Users%\Administrator\Local\Temp\…\*.tmp

După cum puteţi vedea, acest troian periculos poate cauza numeroase modificări de sistem şi să reprezinte un pericol la adresa intimităţii utilizatorului. Prin urmare, utilizatorii de CCleaner sunt rugaţi să elimine imediat din dispozitiv troianul Floxif.

Distribuţia programelor maliţioase a ajuns la un alt nivel

Autorii virusului CCleaner 5.33 au reuşit să corupă executabilul original al programului. Prin urmare, au injectat un cod maliţios în programul legitim şi au reuşit să infecteze peste 2.27 de milioane de utilizatori care au instalat o versiune compromisă a lui CCleaner, care a fost disponibilă pe website-ul dezvoltatorilor (Piriform) de pe 15 august, 2017.

În plus, ultimele date din cercetări raportează că Floxif a lansat atacuri către anumiţi giganţi tehnologici, precum Microsoft, Samsung, Sony, etc. A fost raportat că troianul a afectat în jur de 20 de calculatoare , deţinute de către aceste companii.

Experţii din securitate din Suedia , au raportat că cei care au descărcat acest program ar fi fost infectaţi cu virusul Floxif. Deci, utilizatorii ar trebui să îl actualizeze imediat la ultima versiune. Scanarea sistemului cu un antivirus profesional este recomandată pentru a vă asigura că nu a rămas niciun fişier maliţios în sistem.

Paşi cruciali de parcurs după atacul troianului Floxif

Pentru a-l elimina pe Floxif din dispozitiv, şi pentru a vă proteja informaţiile personale de criminalii cibernetici, ar trebui să finalizaţi aceste trei sarcini importante:

 1. Actualizaţi CCleaner la versiunea 5.34 (sau mai recentă).
 2. Rulaţi o scanare completă a sistemului cu un software de eliminare malware, reputabil.
 3. Schimbaţi-vă parolele.

Este posibil ca actualizarea lui CCleaner la ultima versiune să nu fie suficientă. Pentru o eliminare adecvată a lui Floxif, ar trebui să verificaţi dispozitivul şi cu un software profesional de securitate, precum FortectIntego. Acest pas este necesar deoarece hackerii încă mai pot avea acces la calculator sau pot instala malware. Imediat după ce rulaţi antivirusul sau unealta de eliminare malware, toate componentele periculoase vor fi eliminate.

După ce Floxif este eliminat complet, ar trebui să schimbaţi parolele pentru reţeaua de socializare, email, cont bancar, şi alte conturi. Nu se ştie ce date pot fura hackerii. Deci, trebuie să vă asiguraţi că criminalii nu vă pot accesa conturile.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Floxif

Înlăturaţi Floxif utilizând Safe Mode with Networking

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Floxif

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Floxif.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Floxif utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Floxif. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că Floxif a fost eliminat cu succes

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Floxif precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Linas Kiguolis
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi