Elimină virusul Pay_creditcard (apr. 2017 actualizat) - Instrucţiuni de înlăturare

Ghid de înlăturare a viruşilor Pay_creditcard

Ce este Virusul de tip ransomware Pay_creditcard?

Lucruri pe care trebuie să le ştiţi în cazul în care ransomware-ul Pay_creditcard v-a infectat PC-ul

Virusul Pay_creditcard este un virus de tip ransomware recent descoperit, care pare a fi creat de programatori avansaţi. Exact ca orice alte ransomware-uri, acesta caută să cripteze toate fişierele din PC-ul ţintă, şi pentru acest lucru utilizează un algoritm de criptare complex . Criptarea este bazată pe utilizarea a două chei – privată şi publică. Cea publică este folosită pentru a cripta fişierele, în timp ce cea privată este cea care le poate readuce la condiţia lor originală. Fără cheia privată, victimele nu îşi pot restaura fişierele. Pentru a marca toate fişierele criptate şi pentru a ajuta victimele să înţeleagă scopul atacului virusul marchează fişiere fişier criptat cu extensia .crypted. Imediat după ce termină procesul, ransomware-ul creează un fişier index.html, care este o scurtătură pentru Pay_creditcard.htm şi index.html. Aceste documente HTML se deschid prin intermediul browserului primar al victimei şi arată informaţii detaliate despre cum se pot restaura informaţiile criptate (cum să cumpăraţi Bitcoins , cum să le transferaţi, etc.). Ransomware-ul Pay_creditcardCercetătorii arată nota de recompensă afişată de către virusul Pay_creditcard. Pagina web din spatele ei este fişierul Pay_creditcard.htm, care explică cum se pot achiziţiona Bitcoins.

Nota de recompensă pe care virusul o deschide imediat după atac, ne reaminteşte de notoriul CTB-Locker’s GUI, care permitea citirea ei în mai multe limbi. Explică faptul că toate fişierele victimei, inclusiv poze, documente, baze de date şi alte documente importante au fost criptate cu o cheie individuală, creată pentru victimă. Eşte uşor de ghicit ce vor escrocii de la victimă, şi tipul de virus pe care îl afişează – vor ca victima să plătească o recompensă în schimbul şansei de a decripta datele corupte. Ei sugerează achiziţionarea cheii pentru 1 BTC, care, conform mesajului de recompensă, este echivalentul a 957 de dolari. Cu toate acestea, preţul poate fi mărit sau scăzut oricând deoarece preţul acestei monezi virtuale se modifică frecvent. Nota de recompensă îndeamnă victimele să adune suma de bani cerută în termen de 4 zile, sau cheia de decriptare va fi ştearsă şi toate fişierele vor rămâne inutile. Acum, trebuie să vă reamintim că plătirea recompensei nu este cea mai bună idee . În primul rând, este posibil ca datele dumneavoastră să rămână tot blocate, în al doilea rând, puteţi primi un alt malware, şi în al treilea rând, nu puteţi şti în ce scopuri vor folosi escrocii acei bani. Este posibil să vă treziţi că sponsorizaţi ceva ilegal sau rău, deci vă sugerăm să vă mai gândiţi. Dacă decideţi să eliminaţi ransomware-ul Pay_creditcard şi să nu ascultaţi de comenzile criminalilor cibernetici, vă recomandăm să utilizaţi un software anti-malware în care aveţi încredere. Pentru acest caz, vă sugerăm să folosiţi programul FortectIntego. Înainte de a lansa sau descărca acest program, urmaţi ghidul de eliminare Pay_creditcard, care este oferit la sfârşitul acestui articol.

Cum să nu fiţi infectat cu ransomware?

Ransomware-ul este un program cibernetic înşelător, care este dezvoltat de către programatori experimentaţi, care cu siguranţă ştiu ce fac. Am descoperit că malware-ul Pay_creditcard este distribuit prin intermediul kitului de exploatare RIG , cunoscut ca fiind responsabil pentru distribuirea altor ransomware-uri, precum CryptoMix, CryptoShield, şi chiar şi a ransomware-ului Cerber. Vă recomandăm să eliminaţi toate extensiile de browser inutile, şi să păstraţi actualizate programele instalate, dacă nu doriţi să deveniţi victima unui atac bazat pe kituri de exploatare. De asemenea, ransomware-urile sunt frecvent distribuite prin intermediul email-urilor, deci nu trebuie să mai spunem că trebuie să fiţi precaut atunci când deschideţi email-uri (asiguraţi-vă că evitaţi dosarul Spam cu orice preţ). Pentru a vă proteja PC-ul, folosiţi un software anti-malware actualizat. În final, dacă nu doriţi să luaţi în considerare plata recompensei, creaţi copii de rezervă ale datelor. Copiile de rezervă sunt singurele care vă pot salva timpul şi vă pot oferi copii ale datelor care au fost criptate de un atac ransomware.

Cele mai bune practici pentru a elimina virusul de tip ransomware Pay_creditcard

Ransomware-ul, probabil, este cel mai rău virus cibernetic care poate distruge rapid ani de muncă, totuşi, suntem fericiţi să spunem că am observat o îmbunătăţire în cunoştinţele despre crimele cibernetice ale utilizatorilor. Vă invităm să spuneţi nu criminalilor cibernetici şi să nu le plătiţi recompensa. Dacă sunteţi pregătit să eliminaţi virusul Pay_creditcard, ar trebui să îi eliminaţi toate componentele, inclusiv dosarul „HOW_TO_DECRYPT_YOUR_FILES”, care este creat pentru a stoca notele de recompensă. Cu toate acestea, nu recomandăm să efectuaţi acest lucru manual, deoarece este posibil să rataţi unele fişiere şi să lăsaţi sistemul vulnerabil în faţa altor atacuri. Pentru a curăţa în totalitate sistemul PC-ului, vă recomandăm să folosiţi programe anti-malware. Vă recomandăm să citiţi aceste instrucţiuni de eliminare pentru Pay_creditcard, înainte de a încerca să lansaţi software-ul de securitate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Pay_creditcard

Înlăturaţi Pay_creditcard utilizând Safe Mode with Networking

Prima metodă ajută la eliminarea ransomware-ului folosind funcţia Safe Mode with Networking. Vă va permite să porniţi calculatorul şi să limitaţi operarea Windows-ului.

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Pay_creditcard

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Pay_creditcard.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Pay_creditcard utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Pay_creditcard. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că Pay_creditcard a fost eliminat cu succes

Bonus: Recuperaţi-vă datele

Ghidul prezentat mai sus v-ar putea ajuta să eliminaţi Pay_creditcard din calculatorul dumneavoastră. Pentru a vă recupera fişierele criptate, vă recomandăm să utilizaţi un ghid mai detaliat pregătit de către experţii noştri din securitate, faravirus.ro.

Dacă aveţi copii de rezervă, vă puteţi restaura fişierele utilizându-le – trebuie doar ca mai întâi să eliminaţi virusul. Totuşi, dacă nu le aveţi, trebuie să încercaţi alte metode de recuperare date. Am descris unele dintre ele mai jos.

Dacă fişierele dumneavoastră au fost criptate de către Pay_creditcard, puteţi utiliza diverse metode pentru a le recupera:

Restauraţi fişierele folosind Data Recovery Pro

Data Recovery Pro este o unealtă larg folosită, care ajută la restaurarea a mai multor tipuri de date corupte – modificate, şterse, sau avariate în vreun mod. Reţineţi că nu poate ghici cheia de decriptare, deci este posibil să nu poată restaura cu succes toate fişierele. Totuşi, noi credem că merită să încercaţi această unealtă.

 • Descărcare Data Recovery Pro;
 • Urmaţi paşii din setările Data Recovery şi instalaţi programul în calculatorul dumneavoastră;
 • Lansaţi-l şi scanaţi-vă calculatorul pentru fişierele criptate de către ransomware-ul Pay_creditcard;
 • Recuperaţi-le.

Exploraţi-vă PC-ul din umbră

ShadowExplorer este un program util care vă poate ajuta să găsiţi Volume Shadow Copies şi să le utilizaţi pentru a restaura fişierele corupte. Dacă virusul nu reuşeşte să le elimine (uneori se întâmplă), veţi putea recupera cu succes fişierele folosind programul ShadowExplorer.

 • Descarcă Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Urmaţi setarea de instalare Shadow Explorer şi instalaţi această aplicaţie în calculatorul dumneavoastră.
 • Lansaţi programul şi treceţi prin meniul sus-jos din colţul stânga sus pentru a selecta diskul cu datele criptate. Verificaţi ce dosare se află acolo.
 • Apăsaţi dreapta pe dosarul pe care doriţi să îl recuperaţi şi selectaţi “Export”. De asemenea, puteţi selecta locul unde doriţi să îl stocaţi.

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Pay_creditcard precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Olivia Morelli
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi