Elimină virusul Bitpaymer (Ghid de înlăturare) - actualizare sept. 2017

Ghid de înlăturare a viruşilor Bitpaymer

Ce este Virusul de tip ransomware Bitpaymer?

Virusul Bit Paymer atacă sectorul de sănătate şi cere plata a 50 de Bitcoins

Ransomware-ul Bitpaymer

Bitpaymer, cunoscut ca şi ransomware-ul Bit Paymer, este un virus de criptare fişiere care a fost observat în iulie, 2017. Adaugă extensia de fişier .locked fişierelor ţintite şi cere plata a 50 de Bitcoins pentru recuperarea datelor. La o lună după apariţie, malware-ul a lansat mai multe atacuri cibernetice asupra spitalelor din Scoţia , deranjându-le munca. Din fericire, nu a reuşit să producă multe pagube.

Bit Paymer are o funcţie unică şi creează o notă de recompensă unică pentru fiecare fişier criptat. Numele notei de recompensă constă din numele original al fişierului şi extensia .readme_txt. De exemplu, un fişier numit document.txt primeşte o notă de recompensă numită document.txt.readme_txt. Nota de recompensă dezvăluie că victima trebuie să plătească o anumită sumă pentru a restaura fişierul criptat.

Plata este acceptată doar în Bitcoins, care este cripto-moneda favorită, folosită în multe operaţiuni ilegale . Sistemul de plată în sine este legitim; cu toate acesta, criminalii cibernetici au tendinţa de a-l utiliza pentru a deveni anonimi şi de neurmărit. Însă, în cazul unui atac ransomware , eliminarea imediată a lui Bitpaymer este necesară pentru a vă proteja PC-ul de alte atacuri de tip malware.

Ransomware-ul Bitpaymer sugerează instalarea browserului Tor pentru a accesa un anumit website de plată. Website-ul de plată nu prezintă remuşcări atunci când cere victimei să plătească 50 de Bitcoins, care este o sumă incredibil de mare – aproximativ 230,000 de dolari. Nu credem că portofelul Bitcoin furnizat pe acel website va primi vreodată o astfel de plată de la victimele ransomware-ului deoarece o astfel de sumă este pur şi simplu nerezonabilă.

Vorbind de alte metode de recuperare a datelor în loc de plata acestei recompense uriaşe, există unele unelte pe care le puteţi încerca. Am descris sub acest articol unele tehnici pentru recuperarea datelor. Cu toate acestea, înainte de a încerca să vă recuperaţi fişierele, eliminaţi mai întâi virusul Bitpaymer. Pentru a finaliza această sarcină, vă recomandăm să folosiţi programe de securitate precum FortectIntego care pot elimina spyware şi malware din PC.

Dacă fişierele dumneavoastră au fost criptate de Bit Paymer, sperăm că aveţi copii de rezervă ale acestora. Este cel mai eficient mod de a vă recupera fişierele; totuşi, nu multe victime ale ransomware-urilor le au. În cazul în care citiţi acest articol deoarece doriţi să aflaţi mai multe despre ultimii viruşi de tip ransomware, vă recomandăm să creaţi copii de rezervă ale datelor. Pentru mai multe sfaturi despre securitate, vizitaţi NoVirus.uk .

Bitpaymer a lovit spitalele din Scoţia pe 25 august, 2017

Ultima vineri din august a fost groaznică pentru trei spitale din Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) a postului Lanarkshire. Bitpaymer a atacat spitalul Hairmyres din Kilbride de Est, spitalul Monklands din Airdrie şi Spitalul General Wishaw, Criminalii au cerut 53 de Bitcoins, aproximativ 190,000 de lire sterline. Momentan, nu există informaţii precum că recompensa ar fi fost plătită.

NHS Lanarkshire a raportat despre problemă şi a răspândit ştirea precum că securitatea spitalului şi sistemele de IT sunt sub control. Ransomware-ul a afectat telefonia şi sistemul de înregistrare a membrilor. Prin urmare, atacul a deranjat munca din spital. Au fost nevoiţi să amâne operaţii şi să anuleze programările oamenilor.

Nu se cunoaşte cum Bit Paymer a lansat atacul. Se suspectează că malware-ul a lansat un atac în forţă prin RDP. Experţii din securitate încă investighează această problemă.

Virusul BitpaymerRansomware-ul Bitpaymer criptează fişierele victimelor, adaugă extensia .locked acestora, şi cere plata a 50 de BTC ca şi recompensă.

Metodele de distribuţie şi infiltrare a ransomware-ului

Virusul Bitpaymer, în principal, atacă victimele care au calculatoare neprotejate. Se răspândeşte, cel mai mult, prin spam, troiani, kituri de exploatare, însă, poate fi trimis în sistemul calculatorului şi cu ajutorul unui atac RDP. Pentru a vă proteja calculatorul, trebuie să completaţi mai multe sarcini şi să vă asiguraţi că nu mai faceţi aceleaşi greşeli.

În primul rând, vă recomandăm să vă securizaţi calculatorul cu un software anti-malware pentru a vă apăra de software maliţios. După, ar trebui să creaţi copii de rezervă ale datelor. Creaţi copii ale celor mai importante fişiere şi transferaţi-le pe un dispozitiv extern de stocare date, precum hard drive sau USB. Ţineţi-l departe de calculator şi folosiţi-l doar în caz de nevoie.

În final, vă sugerăm să vă actualizaţi toate programele. Cu alte cuvinte, oricând calculatorul sugerează să instalaţi o actualizare a unui program existent, fiţi de acord cu ea. De asemenea, puteţi activa actualizările automate pentru a salva timp. Vă rugăm să reţineţi că nu ar trebui să decideţi instalarea actualizărilor de software ce sunt prezentate de site-uri suspicioase – acestea pot trimite programe de tip spyware / malware în PC.

Ştergeţi ransomware-ul Bitpaymer cu un software de securitate

Dacă faceţi parte dintre victimele nefericite a căror calculatoare au fost compromise de către acest virus, trebuie să eliminaţi Bitpaymer cât mai repede posibil. Vă sugerăm să alegeţi calea uşoară şi să rulaţi o scanare a sistemului cu un software anti-malware, precum FortectIntego. Dacă nu aveţi, porniţi-vă calculatorul în Safe Mode with Networking. Puteţi găsi instrucţiuni detaliate mai jos.

Nu încercaţi să îl eliminaţi manual pe Bitpaymer. Acest lucru poate fi efectuat doar de experţi din IT, care au experienţă cu malware-uri precum ransomware. Încercările de a dezinstala ransomware pot duce la eşec şi cauza mai multe probleme.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Bitpaymer

Înlăturaţi Bitpaymer utilizând Safe Mode with Networking

Ştergeţi ransomware-ul utilizând un software anti-spyware sau anti-malware. Dacă nu îl aveţi, instalaţi-l după ce porniţi PC-ul în Safe Mode with Networking. Acest mod trebuie folosit tot timpul atunci când aveţi de a face cu malware- ajută la dezactivarea temporară a virusului şi curăţă eficient sistemul calculatorului.

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Bitpaymer

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Bitpaymer.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Bitpaymer utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Bitpaymer. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că Bitpaymer a fost eliminat cu succes

Bonus: Recuperaţi-vă datele

Ghidul prezentat mai sus v-ar putea ajuta să eliminaţi Bitpaymer din calculatorul dumneavoastră. Pentru a vă recupera fişierele criptate, vă recomandăm să utilizaţi un ghid mai detaliat pregătit de către experţii noştri din securitate, faravirus.ro.

Copiile de rezervă ale datelor reprezintă, în mod clar, cea mai bună unealtă atunci când vine vorba de recuperarea datelor. Dacă nu le-aţi creat în trecut, poate fi dificil să vă recuperaţi fişierele. Cu toate acestea, vă sugerăm să încercaţi una dintre metodele sugerate pentru a restaura unele dintre fişiere.

Dacă fişierele dumneavoastră au fost criptate de către Bitpaymer, puteţi utiliza diverse metode pentru a le recupera:

Tehnica Data Recovery Pro

Data Recovery Pro vă poate ajuta să restauraţi cu uşurinţă fişierele. Cu toate că este posibil să nu poată sparge criptarea ransomware-ului Bitpaymer, poate recupera cu succes unele dintre fişiere. Aici aflaţi cum puteţi utiliza această unealtă:

 • Descărcare Data Recovery Pro;
 • Urmaţi paşii din setările Data Recovery şi instalaţi programul în calculatorul dumneavoastră;
 • Lansaţi-l şi scanaţi-vă calculatorul pentru fişierele criptate de către ransomware-ul Bitpaymer;
 • Recuperaţi-le.

Programul ShadowExplorer

Volume Shadow Copies sunt extrem de utile pentru că vă pot ajuta să restauraţi fişierele corupte. Cu toate acestea, viruşii de tip ransomware au tendinţa de a le şterge. Puteţi verifica dacă PC-ul dumneavoastră încă mai conţine Volume Shadow Copies prin rularea unei scanări cu ShadowExplorer.

 • Descarcă Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Urmaţi setarea de instalare Shadow Explorer şi instalaţi această aplicaţie în calculatorul dumneavoastră.
 • Lansaţi programul şi treceţi prin meniul sus-jos din colţul stânga sus pentru a selecta diskul cu datele criptate. Verificaţi ce dosare se află acolo.
 • Apăsaţi dreapta pe dosarul pe care doriţi să îl recuperaţi şi selectaţi “Export”. De asemenea, puteţi selecta locul unde doriţi să îl stocaţi.

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Bitpaymer precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Alice Woods
Alice Woods

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Alice Woods
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi