Superfish, Delta Homes şi JollyWallet au fost cele mai populare injectoare de reclame în 2014

Conform ultimului studiu efectuat de către Google, în 2014, 5,5% din utilizatorii acestuia au observat reclame maliţioase pe durata navigărilor lor. Acest lucru egalează zeci de milioane de utilizări vulnerabile, ce este posibil să fi fost implicate în astfel de activităţi periculoase precum furt de date, infectarea termenilor de căutarea şi instalare de malware.

Rezultatele adiţionale ale studiului, ce de asemenea a implicat şi Universităţile din California, Berkeley şi Santa Barbara, au iniţiat chiar şi mai multe discuţii şi îngrijorări deoarece ce a fost dezvăluit de către anunţul companiei este că 50,789 din extensiile Chrome şi mai mult de 34,000 din aplicaţiile software au acţionat ca şi injectoare de reclame nedorite. Asta înseamnă că au fost capabile de a introduce reclame sau să le înlocuiască pe cele existente pe paginile vizitate de către utilizatori. Atenţie la faptul că se crede că acest număr de aplicaţii cu potenţial nedorit va creşte în viitor, deci principalul sfat, ce poate fi dat chiar în acest moment, este instalarea unui anti- spyware de încredere în calculatorul dumneavoastră şi menţinerea acestuia actualizat tot timpul. Ar trebui să luaţi acest lucru în considerare, înainte de a avea de a face cu unul dintre aceste PUP-uri.

Se pare că cele mai populare adware-uri ce au cauzat reclame nedorite pe durata navigării online a oamenilor în 2014 sunt Superfish [Superfish] şi Jollywallet [Jollywallet]. Aceste programe au apărut în 3.9 şi 2.4% din vizionările Google. În plus, dacă chiar aţi descărcat freeware în calculatorul dumneavoastră în ultimul an, puteţi şti alte programe cu potenţial nedorit ce infectează browserele şi introduc reclame în termenii de căutare a oamenilor. Acest program este cunoscut ca şi Delta Homes [Delta Homes]. Cel mai interesant lucru este că această aplicaţie a infectat atât utilizatorii Windows cât şi pe cei de Mac. Deci, se pare că astăzi nu există o diferenţă între ce sistem de operare decideţi să utilizaţi.

De ce au nevoie spamerii să introducă reclame în rezultatele căutării şi cele mai vizitate website-uri de către dumneavoastră? În primul rând, făcând acest lucru, ei primesc abilitatea de a vă redirecţiona către website-urile afiliate şi să colecteze bani din publicitate. Unele dintre website-urile promovate cu ajutorul unei astfel de tehnici sunt magazinele online, unele dintre ele neavând nimic de a face cu aşa ceva. În plus, ei de asemenea pot utiliza astfel de reclame pentru a aduna informaţii identificabile personale şi non-personale, după care să le ofere terţelor. În final, ei pot încerca să vă ofere programe dubioase şi malware prin aceste reclame.

Dacă doriţi să rămâneţi în siguranţă, ar trebui să luaţi în considerare instalarea unui software de securitate în calculatorul dumneavoastră. Dacă folosiţi Windows OS, puteţi descărca FortectIntego, care a arătat rezultate excelente atunci când vine vorba de blocarea şi eliminarea adware-ului din sistem. Utilizatorilor de Mac li se recomandă să încerce Webroot SecureAnywhere AntiVirus, care este o unealtă foarte puternică şi foarte bine proiectată.

Despre autor
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Cercetător web pasionat

Gabriel E. Hall este o cercetătoare de malware-uri, pasionată, care lucrează pentru faravirus.ro de aproape un deceniu.

Contactați Gabriel E. Hall
Despre compania Esolutions

Citiţi în alte limbi
Software
Comparaţi