Scala de severitate:  
  (90/100)

Virusul Mirai. Cum se poate elimina? (Ghid de dezinstalare)

de Julie Splinters - - | De tip: Malware

Hackerii lansează o campanie cibernetică masivă de la Mirai

Acum două zile, virusul Mirai a intrat din nou în lumina reflectoarelor după ce a distrus conexiunea la Internet pentru utilizatorii companiei de telecomunicaţii din Germania. Malware-ul este binecunoscut de către specialiştii IT datorită caracteristicei de a conecta mai multe calculatoare într-o reţea distructivă de maşini infectate – botnet. În timp ce virusul a apărut ocazional în câteva locuri, utilizatorii de internet nu şi-au făcut griji în legătură cu prezenţa lui ameninţătoare. Totuşi, lansarea recentului atac masiv este un semn de avertizare pentru întreaga comunitate virtuală. Dacă observaţi un comportament ciudat al dispozitivului, nu pierdeţi timpul şi instalaţi o aplicaţie de securitate, precum Reimage. Vă va ajuta să eliminaţi virusul Mirai.

Se presupune că malware-ul îşi are originile în Japonia, deoarece titlul acestuia înseamnă „viitor” în japoneză. Mai mult, se presupune că autorul acestuia foloseşte un pseudonim, „Anna-senpai”. Numele vine din cultura anime, japoneză. Cu toate că se crede că hackerii japonezi sunt de vină, aceste atacuri sunt, probabil, a unor criminali cibernetici străini. Totuşi, escrocii internaţionali s-au alăturat acestei afaceri deoarece ultima versiune a lui Mirai (Linux.Gafgyt.B) ar fi venit din Brazilia. Hackerii brazilieni au fost principalii suspecţi pentru lansarea troianilor bancari. Versiunea originală a malware-ului Mirai ţinteşte în general tehnologiile IoT, şi sistemele Linux. Exploatând vulnerabilităţile dispozitivelor IoT, virusul le transformă într-un botnet distribuitor de viruşi. Reţeaua Mirai a fost utilizată şi pentru a livra atacuri masive de DDoS (distributed-denial-of-service).

Mirai virus should not be underestimated

După actualizarea codului sursă, hackerii au angajat malware-ul pentru a dezactiva conexiunea la Internet pentru aproximativ un milion de clienţi a lui Deutsche Telecom. Specialiştii suspectează că criminalii cibernetici nu au plănuit să închidă conexiunea, ci pur şi simplu să fure informaţii vitale din dispozitivele infectate. Cu toate acestea, deoarece serverul a fost supraîncărcat cu semnale malware, campania nu a mers după cum era aşteptat. Din fericire, doar 5% din clienţi au suferit de pe urma atacului. Routerele Zyxel au fost cele mai vulnerabile dispozitive. Cu toate că cercetătorii de viruşi se aşteaptă ca malware-ul să încetinească în următoarele zile, semne similare de atacuri DDoS au fost urmărite în Africa. Mai mult, originea atacurilor din Septembrie asupra apărării Japoneue şi FAA (Forţelor de Auto Apărare) precum şi asupra sistemelor cibernetice militare din Coreea, sunt puse sub semnul întrebării. Astfel de asalturi cibernetice asupra internetului, nu au fost cele mai recente. Luna trecută, mai multe companii de telecomunicaţii din SUA au avut parte de un atac similar. 

Cum se răspândeşte malware-ul, şi există vreun mod de a scăpa de el?

Deoarece malware-ul exploatează vulnerabilităţile din anumite dispozitive, urmărirea manuală a botnet-ului Mirai ar putea fi o sarcină în van. Dacă sunteţi pe punctul de a achiziţiona un dispozitiv IoT, căutaţi în manual compania de fabricaţie. După obţinerea dispozitivului, modificaţi parola implicită într-un cod lung ce conţine semne, caractere speciale şi numere. Puteţi seta şi o tehnică de criptare elaborată pentru reţeaua dumneavoastră de WiFi sau prin cablu. Modificarea setărilor de securitate este o metodă de prevenire utilă. Închideţi autentificarea de pe Telnet şi angajaţi SSH. Verificaţi dezvoltatorul IoT pentru ultimele actualizări.

Terminarea botnetului Mirai

Cu toate că în general, virusul Mirai atacă doar dispozitivele IoT, este distructiv să credem că proprietarii de Windows OS sau Mac OS sunt în siguranţă în faţa acestei nenorociri cibernetice. Deoarece dezvoltatorii sunt determinaţi să surprindă lumea cu tehnici de atac nemaivăzute, armarea cu protecţie sigură este de o importanţă majoră. În cazul sistemelor de operare menţionate, puteţi elimina Mirai utilizând Reimage sau Malwarebytes Anti Malware. Reţineţi că aceste utilităţi trebuie actualizate pentru a funcţiona în mod adecvat. Pentru a termina atacul Mirai, deconectaţi-vă de la Internet şi intraţi în Safe Mode with Networking. Mai multe instrucţiuni vă vor explica în detaliat cum să faceţi acest lucru. De asemenea, vor fi utile dacă nu puteţi finaliza eliminarea lui Mirai. 

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea Virusul Mirai sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu OS X
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi infecţia utilizând Reimage, Întrebaţi, contactaţi echipa noastră de suport şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru dezinstalarea lui Virusul Mirai. Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.
Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia Reimage.
Menţiunile presei asupra produsului Reimage

Manual de înlăturare a virusului Mirai:

Înlăturaţi Mirai utilizând Safe Mode with Networking

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Mirai

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi Reimage sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Mirai.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Mirai utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Mirai. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu Reimage şi asigură-te că Mirai a fost eliminat cu succes

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Mirai precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus sau Malwarebytes Anti Malware.

Despre autor

Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi