Elimină virusul ACCDFISA v2.0 (Metode de decriptare incluse) - Instrucţiuni îmbunătăţite

Ghid de înlăturare a viruşilor ACCDFISA v2.0

Ce este Virusul de tip ransomware ACCDFISA v2.0?

Virusul ACCDFISA v2.0 şi cum vă blochează fişierele

ACCDFISA v2.0 ransomware virus

Deseori, viruşii de tip ransomware trec printr-o dezvoltare până când creatorii lor sunt mulţumiţi de rezultat. Virusul ACCDFISA face parte dintre acele programe, şi recent, cea de a doua versiune îmbunătăţită, numită ransomware-ul ACCDFISA v2.0, a lovit internetul. Cunoscut şi ca virusul Anti-Child Porn Spam, această infecţie este oarecum neobişnuită deoarece nu utilizează o criptare normală pentru a bloca fişierele victimelor.

Poate credeţi că creatorii virusului ar fi fixat această problemă în cea mai nouă lansare. Chiar şi aşa, ca şi versiunea anterioară, datele victimei sunt pur şi simplu compresate şi salvate în fişiere .exe, ce sunt protejate de parolă. În ciuda modulul ciudat de criptare, recuperarea fişierelor este la fel ca şi în cazul altor atacuri de tip ransomware. Doar hackerii au cheia de decriptare a fişierelor blocate, şi victimele trebuie să plătească pentru a le recupera.

Din nefericire, chiar şi plata recompensei nu ajută tot timpul la recuperarea cu succes a fişierelor. De obicei, hackerii nu au intenţia de a ajuta utilizatorii să îşi recupereze datele, şi pur şi simplu dispar după ce recompensa este plătită. Singurul lucru confortabil în legătură cu acest ransomware, este faptul că experţii în viruşi deja au reuşit să treacă peste criptarea versiunii originale, deci este doar o problemă de timp până când va fi descoperită o unealtă de decriptare şi pentru ultima variantă.

Între timp, aveţi timp să eliminaţi ACCDFISA v2.0 din calculatorul dumneavoastră. Reţineţi că doar un software antivirus profesional, precum FortectIntego vă poate ajuta să scăpaţi de acest virus fără a cauza alte probleme în PC-ul dumneavoastră.

ACCDFISA v2.0 ransomware virus

Funcţionalitatea acestui virus de criptare fişiere constă probabil dintr-o singură funcţie care diferenţiază acest virus de restul infecţiilor de tip ransomware. În mod contrar, funcţionează similar. Intră în calculatoare prin înşelăciune, şi începe să le scaneze de fişiere predeterminate, transformându-le în fişiere de tip RAR. Exact ca majoritatea viruşilor similar, ACCDFISA v2.0 modifică numele fişierelor.

Fişierul infectat va avea ID-ul victimei şi adresa de email la care acest ID trebuie trimis pentru a recupera fişierele. De asemenea, ACCDFISA este un ransomware ce blochează ecranul, deci după ce preia controlul asupra calculatorului, utilizarea maşinii infectate va fi imposibilă.

Funcţia normală de Windows va fi inaccesibilă deoarece acest virus va seta Windows Registry Run să iniţieze procesul c:\\svchost.exe imediat după ce calculatorul este pornit. Ecranul blocat permite hackerilor să livreze o notă de recompensă victimelor infectate şi să le încurajeze să acţioneze pentru a-şi recupera fişierele şi accesul la calculator.

Din nefericire, utilizatorii mai puţin informaţi, urmează comenzile şi, eventual, sunt escrocaţi. Dacă nu doriţi să vă pierdeţi banii sau să produceţi daune calculatorului, începeţi imediat eliminarea lui ACCDFISA v2.0. Poate că nu este uşoară, însă avem unele recomandări pregătite pentru dumneavoastră la sfârşitul acestui articol, în cazul în care întâmpinaţi probleme.

Este posibilă recuperarea datelor după un atac ransomware?

Atunci când sunteţi infectat cu viruşi de tip ransomware, nu este surprinzător faptul că primul lucru care vă vine în minte este recuperarea datelor. Sunteţi norocos dacă aţi fost infectat cu un virus care deja a fost decriptat de către experţii cibernetici, însă în cazul lui ACCDFISA v2.0 sau a altor infecţii curente de viruşi nedecriptabili care v-au atacat PC-ul, aveţi probleme serioase.

Desigur, puteţi aştepta până când o unealtă de decriptare este inventată, cu toate că acest lucru ar putea lua mult timp. De asemenea, puteţi aplica pentru tehnologii de recuperare date şi să încercaţi unelte precum PhotoRec, R-Studio sau Kaspersky virus-fighting utilities, însă această metodă nu are un raport de succes prea înalt.

Deci, dacă fişierele dumneavoastră sunt importante, tot timpul ar trebui să creaţi copii de rezervă şi să le ţineţi undeva în siguranţă, preferabil, pe un dispozitiv extern de stocare, caz în care nu trebuie să vă mai faceţi griji în legătură cu siguranţa lor.

Sugestii de eliminare pentru ACCDFISA v2.0:

După cum am menţionat, există mai multe moduri prin care puteţi încerca să vă recuperaţi fişierele criptate de ACCDFISA v2.0. Însă, ar trebui să fiţi conştient de faptul că înainte de a vă afunda în recuperarea datelor este necesar să eliminaţi complet infecţia din calculator, înainte de a încerca vreuna dintre soluţiile de recuperare sugerate.

Puteţi elimina ACCDFISA v2.0 din calculator folosind utilităţi contra viruşilor. Reţineţi, viruşii de tip ransomware nu sunt infecţii obişnuite precum browser hijackeri sau adware, şi este posibil să vă chinuiţi mai mult înainte de a scăpa de ei.

În cazul în care utilitatea antivirus întâmpină probleme la eliminarea lui ACCDFISA v2.0, verificaţi instrucţiunile detaliate de la sfârşitul acestui articol. După ce scăpaţi de acest virus, puteţi încerca recuperarea datelor.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului ACCDFISA v2.0

Înlăturaţi ACCDFISA v2.0 utilizând Safe Mode with Networking

  • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
    Windows 7 / Vista / XP
    1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
    2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
    3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi  'Safe Mode with Networking'

    Windows 10 / Windows 8
    1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
    2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
    3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi  'Enable Safe Mode with Networking'
  • Pasul 2: Înlătură ACCDFISA v2.0

    Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui ACCDFISA v2.0.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi ACCDFISA v2.0 utilizând System Restore

  • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
    Windows 7 / Vista / XP
    1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
    2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
    3. Select Command Prompt from the list Selectaţi  'Safe Mode with Command Prompt'

    Windows 10 / Windows 8
    1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
    2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
    3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi  'Enable Safe Mode with Command Prompt'
  • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
    1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
    2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
    3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui ACCDFISA v2.0. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
    4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi  'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
    După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că ACCDFISA v2.0 a fost eliminat cu succes

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de ACCDFISA v2.0 precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Lucia Danes
Lucia Danes - Cercetător viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Lucia Danes
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi