Elimină virusul FakeCry (Ghid gratuit) - Instrucţiuni de înlăturare

Ghid de înlăturare a viruşilor FakeCry

Ce este Virusul de tip ransomware FakeCry?

FakeCry se strecoară împreună cu infecţia NotPetya/Petya Imaginea care afişează virusul FakeCry

Virusul FakeCry este definit ca un virus de criptare fişiere, care a fost lansat împreună cu ExPetr/Petna prin intermediul actualizării corupte a reţelei M.E.Doc. Din cauza scalei masive a malware-ului, virusul nu a fost observat imediat.

Interesant este faptul că malware-ul pretinde să fie o versiune a lui WannaCry deoarece include linii WNCRY în codul sursă. S-a descoperit că a fost scris în limbajul de programare .NET.

În afară de serverele M.E. Doc, se pare că atacatorii au mai utilizat o tehnică – strategia waterhole. Pe scurt, criminalii cibernetici infectau des website-uri, deseori vizitate de victimele ţintite, cu malware. Astfel de infecţii virtuale serveau şi în scopuri de spionaj.

Cu toate că malware-ul nu este virusul original WannaCry, tehnica de distribuţie şi faptul că a fost livrat împreună cu atacul lui Petna/Petya alarmează comunitatea virtuală. Dacă aţi fost lovit de către ultima ameninţare, cel mai probabil veţi experimenta şi efectele ultimului malware. Eliminaţi FakeCry cu ajutorului lui FortectIntego sau Malwarebytes.

Misiune reuşită: FakeCry acompaniază virusul Petna

Este posibil ca din cauza diverselor funcţii chestionabile şi amuzante ale malware-ului, şi din cauza consecinţelor destructive ale ameninţării virtuale principale, presa online nu a oferit prea multă atenţie malware-ului FakeCry.
Cu toate că ameninţarea conţine referinţe către WannaCry, cu elemente precum „made in China”, nu a fost considerată o ameninţare mare. Totuşi, această presupunere poate fi înşelătoare.

Atacul malware-ului constă din două stagii. În primul rând, wc.exe rulează în dispozitiv şi extrage conţinutul – ed.exe. Serveşte ca şi executabilul principal al malware-ului. Este setat să cripteze fişierele cu RSA-2048. În plus, malware-ul este setat să şteargă copiile din volumul din umbră. Malware-ul FakeCry ţinteşte şi o varietate largă de formate de fişiere.

Spre deosebire de alte malware-uri, virusul lasă dosarul DEMO_EXTENSIONS. Indică o imagine cu extensiile de fişier care pot fi decriptate gratuit. Normal, malware-ul pare că încă mai este în stagiul de dezvoltare. După criptare, malware-ul prezintă aceeaşi notă de recompensă ca şi Wana Decrypt0r 2.0.

Unele victime din Ucraina au plătit recompensa, însă adresa de bitcoin a criminalilor a fost închisă. Nu este recomandat să plătiţi recompensa. În schimb, treceţi la eliminarea lui FakeCry.

Caracteristici de distribuire

Malware-ul se răspândeşte prin intermediul actualizării reţelei M.E. Doc. Totuşi, deoarece acum forţele din securitatea cibernetică au descoperit metodele de transmitere a acestuia, puteţi preveni atacul lui FakeCry. Dacă acest sfat a venit prea târziu, puteţi trece la instrucţiunile de eliminare.

În plus, atât ExPetr cât şi FakeCry, angajează tehnica waterhole. Deci, însă chiar dacă sunteţi suficient de atent, încă mai există riscul de a fi prins de către malware dacă vizitaţi un anumit site infectat. În acest caz, verificaţi dacă antivirusul, unealta de eliminare malware şi firewall-ul funcţionează corect. Exemplu al recompensei FakeCryFakeCry se deghizează sub virusul FakeCry. Cu siguranţă are potenţial de a evolua într-o adevărată ameninţare cibernetică.

Eliminaţi ameninţarea FakeCry

Puteţi scăpa de aceasta din sistemul de operare Windows cu asistenţa unei utilităţi antivirus. Luând în considerare că este livrată la un loc cu Petya, sau se poate răspândi individual pe viitor, este posibil să întâmpinaţi unele probleme la eliminarea lui FakeCry.

În acest caz, porniţi dispozitivul în Safe Mode şi lansaţi unealta de eliminare anti-spyware. După, ar trebui să puteţi elimina virusul FakeCry. Trebuie să vă avertizăm să nu descărcaţi vreo unealtă oferită de către criminali. Deoarece malware-ul este încă în dezvoltare, este posibil ca procesul de recuperare a datelor să nu fie uşor. În plus, şi utilizatorii din Ucraina şi Rusia ar trebui să fie atenţi.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului FakeCry

Înlăturaţi FakeCry utilizând Safe Mode with Networking

SafeMode este util atunci când aveţi de a face cu malware şi alte probleme ale sistemului.

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură FakeCry

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui FakeCry.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi FakeCry utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui FakeCry. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că FakeCry a fost eliminat cu succes

Bonus: Recuperaţi-vă datele

Ghidul prezentat mai sus v-ar putea ajuta să eliminaţi FakeCry din calculatorul dumneavoastră. Pentru a vă recupera fişierele criptate, vă recomandăm să utilizaţi un ghid mai detaliat pregătit de către experţii noştri din securitate, faravirus.ro.

[/GIS]

Dacă fişierele dumneavoastră au fost criptate de către FakeCry, puteţi utiliza diverse metode pentru a le recupera:

Opţiunea Data Recovery Pro

Până când decriptorul FakeCry va fi lansat, puteţi încerca acest software. Este promovat ca şi o unealtă capabilă să recupereze fişiere corupte şi pierdute.

 • Descărcare Data Recovery Pro;
 • Urmaţi paşii din setările Data Recovery şi instalaţi programul în calculatorul dumneavoastră;
 • Lansaţi-l şi scanaţi-vă calculatorul pentru fişierele criptate de către ransomware-ul FakeCry;
 • Recuperaţi-le.

Decriptorul FakeCry

Încă nu este disponibil. Încercaţi să vă restauraţi fişierele din copii păstrate online sau copii de rezervă.

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de FakeCry precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Julie Splinters
Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi