Elimină virusul WeChat (Ghid de înlăturare) - Ghid gratuit

Ghid de înlăturare a viruşilor WeChat

Ce este Virusul WeChat?

Criminalii cibernetici ţintesc utilizatorii de WeChat pentru banii lor şi informaţiile personale valoroase

Virusul WeChat

Virusul WeChat este un termen generic utilizat pentru a descrie diverse variante de malware prin intermediul unui software legitim de mesagerie instantă. Deseori, criminalii încearcă să trimită link-uri maliţioase potenţialelor victime prin intermediul diverselor aplicaţii de mesagerie instantă şi să îi atragă pe website-uri compromise sau de phishing, cu intenţia de a lua bani sau informaţii personale.

WeChat by Tencent, Ltd. este una dintre cele mai populare aplicaţii de mesagerie instantă. Are peste 889 de milioane de utilizatori activi lunar (bazat pe raportul de la ChinaChannel) şi domină în China . Mai este cunoscută ca şi Weixin, şi a fost lansată în 2011.

Viruşii şi înşelătoriile răspândite prin această platformă de comunicare încă nu pot fi asociaţi cu dezvoltatorul oficial al acesteia. WeChat/Weixin, exact ca şi Facebook, Whatsapp, Viber, Gmail sau eBay sunt doar unelte populare de comunicare care permit escrocilor să vâneze potenţiale victime, să le înşele şi să le spargă conturile sau să îi convingă să instaleze viruşi periculoşi.

Există un „virus” anume pe care am dori să îl scoatem în evidenţă. În 2016, Tencent a publicat o pagină web numită „The Story of Me and WeChat”, care a permis utilizatorilor să vadă o generalizare a activităţilor lor folosind aplicaţia, unele statistici şi alte informaţii similare.

Totuşi, la puţin timp după, au început să apară zvonuri , spunându-se că website-ul este compromis şi că vizitarea acestuia face să dispară banii victimelor din contul Alipay. Tencent a confirmat că aceste mesaje erau o înşelătorie şi că website-ul este sigur de vizitat.

Aplicaţia de mesagerie a fost compromisă şi de către un atac sever la adresa lui App Store în septembrie, 2015. Atacatorii au creat o copie falsă a lui Xcode, un program utilizat pentru a crea aplicaţiile iOS. Copia contrafăcută a fost dublată . A permis atacatorilor să creeze aplicaţii pentru a fura informaţii private despre victime şi să le transmită pe serverele criminalilor. Una dintre aplicaţiile infectate a fost WeChat. Tencent a dezvăluit că doar versiunea 6.2.5 a fost compromisă.

App Store a eliminat programul contrafăcut şi s-a asigurat că dezvoltatorii aplicaţiei folosesc versiunea corectă de Xcode.

Exemple ale virusului WeChatWeChat este o aplicaţie populară de mesagerie care, uneori, este utilizată de către criminalii cibernetici pentru a distribui mesaje înşelătoare ce conţin link-uri maliţioase. Mesajul de mai sus arată escrocheria WeChat - zvonurile despre virusul paginii "The Story of Me and WeChat" erau false.

Trucuri pentru a vă menţine contul în siguranţă:

 • Pentru a ţine escrocii departe şi pentru a continua să folosiţi această aplicaţie populară de mesagerie fără griji, nu adăugaţi persoane străine;
 • Conectaţi-vă contul la o adresă de email demnă de încredere sau mobil, pentru a vă putea recupera contul în cazul în care vă pierdeţi sau vi se fură telefonul;
 • Dacă vă cere cineva bani prin intermediul acestei aplicaţii de mesagerie instantă, să nu aveţi încredere în acea persoană. Chiar dacă îl/o cunoaşteţi, sunaţi şi întrebaţi dacă mesajul în care se cerea bani vine de la ei;
 • Nu oferiţi informaţii personale prin intermediul platformei de mesagerie socială, mai ales străinilor;
 • Menţineţi parola de Weixin privată;
 • Nu apăsaţi pe link-uri trimise de străini, chiar dacă vă promit reduceri enorme pe magazine web populare, cupoane sau alte servicii gratuite. Puteţi fi atras pe website-uri maliţioase sau frauduloase. Dacă folosiţi WeChat pentru web, puteţi infecta calculatorul cu ransomware sau troiani!

Distribuţia viruşilor WeChat

Aplicaţiile WeChat sunt disponibile pentru utilizatorii de Windows, Mac, iPhone şi Android. Vă recomandăm să descărcaţi programul doar de pe site-ul oficial al dezvoltatorilor www.wechat.com. Nu aveţi încredere în alte site-uri şi să nu fiţi de acord cu descărcarea programului de pe acestea, deoarece acestea pot încerca să pună la pachet alte programe şi să vă forţeze să le instalaţi.

O aplicaţie legitimă nu vă poate proteja de escrocii care încearcă să înşele victimele prin trimiterea unor mesaje convingătoare. Totuşi, dacă urmaţi trucurile oferite, ar trebui să fiţi în regulă. Folosiţi parole sigure, nu le dezvăluiţi cuiva, nu adăugaţi străini şi nu deschideţi URL-uri suspicioase trimise de către străini sau chiar de rudele dumneavoastră.

Eliminarea virusului WeChat

Dacă suspectaţi că dispozitivul mobil sau calculatorul dumneavoastră a fost compromis, este necesar să eliminaţi imediat malware-ul WeChat. Pentru asta, vă recomandăm să folosiţi aplicaţii anti-spyware sau anti-malware precum FortectIntego. Dacă folosiţi Mac, încercaţi să luaţi în considerare software-ul Malwarebytes.

Instrucţiunile oferite sub acest articol au fost create pentru utilizatorii de Windows care şi-au infectat accidental maşinile cu malware în timp ce utilizau versiunea web a aplicaţiei de mesagerie instantă. În cazul în care dispozitivul Android a fost compromis, vă recomandăm să verificaţi aceste instrucţiuni pentru eliminarea virusului Android..

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului WeChat

Înlăturaţi WeChat utilizând Safe Mode with Networking

Selectaţi un software de eliminare malware demn de încredere pentru a şterge virusul Weixin. Eliminaţi ameninţarea după pornirea sistemului în Safe Mode with Networking.

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură WeChat

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi FortectIntego sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui WeChat.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi WeChat utilizând System Restore

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui WeChat. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu FortectIntego şi asigură-te că WeChat a fost eliminat cu succes

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de WeChat precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Iniţiatorul

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Ugnius Kiguolis
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi