Scala de severitate:  
  (97/100)

Virusul Android. Cum se poate elimina? (Ghid de dezinstalare)

Jake Doe - - | De tip: Malware
12

Experţii din securitate despre virusul Android:

Virusul Android este un termen prezentat pentru a încerca să descrie aplicaţia maliţioasă ce este capabilă să afecteze telefoanele Android. Trebuie să vă avertizăm că numărul de astfel de viruşi a crescut rapid, şi acum se crede că una din zece aplicaţii este maliţioasă. Experţii din securitate au dezvăluit recent că majoritatea viruşilor sunt „concentraţi pe plată” ceea ce înseamnă că vă pot fura cu uşurinţă informaţii despre cardul de credit, autentificări, parole, şi alte informaţii personale identificabile. Mai mult, este demn de menţionat şi faptul că există sute de viruşi pentru mobile care au abilitatea de a iniţia activităţi „mai puţin dăunătoare”. De exemplu, pot colecta şi trimite terţelor lista de contacte, adresele de email şi alte informaţii, pot abona victimele unor servicii premium, să înregistreze conversaţii, să infecteze telefonul cu un alt malware, să cauzeze reclame de tip pop-up şi să redirecţioneze oamenii către website-uri suspecte. Sună impresionant, nu? Similar viruşilor normali, puteţi să nu realizaţi că telefonul dumneavoastră a fost infectat cu virusul Android deoarece acesta se poate ascunde adânc în sistem. Totuşi, există semne precum încetinirea sistemului, alerte dubioase, redirecţionări şi creşterea facturii de la telefon cu puţin, semne care ar trebui să vă pună în alertă în ceea ce priveşte starea dispozitivului dumneavoastră. În acest caz, ar trebui să optaţi pentru un anti-virus reputabil şi să vă verificaţi dispozitivul cu acesta.

Tehnici şi metode utilizate pentru infiltrarea în telefoane:

În acest moment, virusul Android trebuie să fie instalat manual în telefon, însă credem că este doar o chestiune de timp până când escrocii vor începe să utilizeze alte tehnici pentru a-l răspândi. În majoritatea cazurilor, oamenii descarcă această ameninţare în dispozitivele lor la pachet cu aplicaţii nelicenţiate care sunt promovate activ utilizând diverse tehnici. Pentru a evita acest lucru, vă recomandăm să descărcaţi aplicaţiile doar de pe magazinele cu aplicaţii legitime care verifică fiecare program înainte de a începe să îl promoveze. Google Play Store, Amazon şi Samsung sunt de încredere în acest caz. Chiar şi aşa, chiar dacă aţi selectat oricare aplicaţie de pe aceste magazine cu aplicaţii, tot ar trebui să o verificaţi de două ori. Dacă sunteţi interesat de securitatea cibernetică, este posibil să fi auzit că unii hackeri au reuşit deja să adauge aplicaţii maliţioase pe Google Play Store şi să colecteze mai mult de 10.000 de descărcări înainte să fi fost descoperit acest lucru. De asemenea, a fost raportat despre website-uri afectate care pot descărca automat o aplicaţie infectată în telefon. Deci, păstraţi-vă dispozitivul curat şi asiguraţi-i protecţie împotriva virusului Android, deci nu ar trebui să mai vizitaţi website-uri suspecte / ilegale şi să nu apăsaţi niciodată pe link-uri care pot apărea atunci când vizitaţi astfel de website-uri. În final, credem că a sosit momentul să luaţi în considerare un anti-virus pentru mobile care poate ajuta oamenii să prevină instalarea aplicaţiilor maliţioase, inclusiv malware-ul Android.

An example of the most dangerous Android virus

Versiuni ale virusului Android:

Virusul NotCompatible este un virus Android extrem de periculos care acţionează ca şi proxy. Imediat după ce intră în sistemul ţintit, se conectează la serverul acestuia şi aşteaptă comenzi specifice. Au fost destule speculaţii asupra faptului că acest malware este capabil să conecteze dispozitive afectate într-un botnet după care să le transforme în maşini tip spam. De asemenea, unii experţi din securitate au avertizat că malware-ul NotCompatible poate fi utilizat pentru a fura informaţii personale de pe telefon şi alte dispozitive similare. Pentru a vă proteja de astfel de probleme, vă recomandăm să descărcaţi un antivirus pentru mobile. Vă poate ajuta să preveniţi infiltrarea acestui virus precum şi a altor viruşi similari.

Virusul Lastacloud este un troian cunoscut ca şi Android.Lastacloud. A fost răspândit activ ca şi actualizări pentru WhatsApp şi Android Browser, care ambele se prezintă ca şi Updatecom.whatsapp.update şi com.androidbrowser.update. După ce intră în dispozitiv, această ameninţare caută să fure informaţiile personale, precum lista de contacte, conturile activate pe dispozitiv de către victimă, memoria internă şi externă, şi alte date similare. În plus, poate încerca să infecteze sistemul şi cu alte ameninţări cibernetice. Aproape oricare program anti-virus pentru Android cu reputaţie vă poate ajuta să eliminaţi virusul Lastacloud din sistem. Vă rugăm, NU amânaţi eliminarea acestui virus deoarece poate conduce la probleme serioase.

Virusul Android Police este o versiune nou proiectată a virusului FBI, care este capabilă să infecteze sistemul de operare Android. Astăzi, este cel mai periculos exemplu de virus Android deoarece poate bloca întregul sistem şi să cripteze fiecare fişier care este instalat pe acesta. De asemenea, poate cauza mesaje de atenţionare şi să vă redirecţioneze către website-uri maliţioase pentru a vă face să plătiţi recompensa pentru dezvoltatorii acestuia. Nu este dificil să observaţi infiltrarea acestui virus. Dacă sunteţi infectat, ar trebui să evitaţi vizitarea site-urilor care necesită să vă adăugaţi numele de utilizator şi parolele. Desigur, trebuie să eliminaţi malware-ul Android cât mai curând posibil.

Cum să elimin virusul Android?

Atunci când dispozitivul dumneavoastră a fost infectat cu virusul Android, puteţi da peste aceste probleme:

  • Pierderea de informaţii senzitive. Aplicaţiile maliţioase care sunt utilizate pentru a infecta sistemul de operare Android pot colecta diferite tipuri de date. Astfel de informaţii pot conţine lista de contacte, autentificările, adresele de email şi alte informaţii similare importante pentru atacatori.
  • Pierderi monetare. Majoritatea malware-urilor Android pot trimite mesaje către numere raportate premium sau abonarea utilizatorilor la servicii premium. Aceste lucruri pot duce la pierderi băneşti şi alte probleme similare.
  • Infiltrarea de malware. Virusul Android poate prelua controlul asupra dispozitivului dumneavoastră şi să îl infecteze cu alt malware. De asemenea, poate cauza reclame enervante, alerte de tip pop-up, şi mesaje false de avertizare.
  • Probleme legate de performanţă. Atunci când sunteţi infectat cu o astfel de ameninţare, puteţi observa că sistemul dumneavoastră prezintă probleme de instabilitate, încetiniri şi alte probleme similare.

În cazul în care credeţi vă virusul Android deja se ascunde în dispozitivul dumneavoastră, vă recomandăm să îl scanaţi cu Reimage. Este un anti-virus puternic capabil să detecteze fişiere maliţioase şi alte componente de viruşi. Uneori, viruşii blochează software-urile de securitate pentru a evita eliminarea. Dacă acesta este şi cazul dumneavoastră, ar trebui să reporniţi dispozitivul Android în Safe Mode înainte de a lansa BullGuard Mobile Security:

  1. Găsiţi butonul de pornire / oprire şi ţineţi-l apăsat în jur de două secunde până când vedeţi un meniu. Apăsaţi Power off.
  2. Imediat după ce vedeţi fereastra care vă oferă să reporniţi Android-ul în Safe Mode, selectaţi această opţiune şi OK.

Dacă nu a funcţionat în cazul dumneavoastră, trebuie doar să închideţi şi deschideţi înapoi dispozitivul. Imediat după ce devine activ, încercaţi să apăsaţi şi să ţineţi apăsat în acelaşi timp Menu, Volume Down, Volume Up sau Volume Down and Volume Up pentru a vedea Safe Mode.

De asemenea, puteţi încerca să eliminaţi virusul Android manual, dezinstalând aplicaţia maliţioasă dumneavoastră. Totuşi, ar trebui să fiţi atent atunci când încercaţi acest lucru deoare puteţi înlătura aplicaţii şi fişiere utile. Pentru eliminarea manuală a virusului Android, vă rugăm să urmaţi aceşti paşi:

  1. Reporniţi dispozitivul în Safe Mode cu ajutorul paşilor daţi mai sus.
  2. Atunci când sunteţi în Safe Mode, mergeţi la Settings. Acolo, apăsaţi pe Apps sau Application manager (poate fi diferit în funcţie de dispozitiv).
  3. Aici, căutaţi aplicaţia / aplicaţiile maliţioase şi dezinstalaţi-le pe toate.

Înlăturare automată a Virusul Android

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea Virusul Android sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu OS X

Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi infecţia utilizând Reimage, Întrebaţi, contactaţi echipa noastră de suport şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru dezinstalarea lui Virusul Android. Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.

Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia Reimage.

Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia Reimage.
Menţiunile presei asupra produsului Reimage
Menţiunile presei asupra produsului Reimage
Software Alternant
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Am testat eficienţa lui Webroot SecureAnywhere AntiVirus's în înlăturarea Virusul Android (2017-03-22)
Virusul Android captură de ecran
Virusul Android captură de ecran
sursa: http://www.2-spyware.com/remove-android-virus.html

Ghiduri de înlăturare în alte limbi