Analizare Wikibuy

Recenzie Wikibuy: un browser add-on legitim care ajută la economisirea banilor

Wikibuy este o extensie de browser gratuită, de la Google Chrome, care funcţionează ca şi asistent de browser. Ajută utilizatorii să economisească bani oferind comparaţii de preţuri, cele mai bune oferte de cumpărături, şi cupoane cu reduceri. Cu toate acestea, această extensie este discutată larg de către comunitatea online din cauza numeroşilor asistenţi falşi de cumpărături, posibilelor probleme de intimitate şi credibilitatea dezvoltatorilor.

Totuşi, înainte de a începe recenzia despre Wikibuy, vă putem asigura că este absolut legitimă şi sigur de utilizat. La fel ca alte extensii de browser şi programe, acest addon are propriile avantaje şi dezavantaje pe care le vom discuta în continuare.

Screenshot of Wikibuy homepage

Imediat după ce descărcaţi extensia de browser Wikibuy, vi se va cere să creaţi o pictogramă. Puteţi face acest lucru introducându-vă detaliile în formular sau prin utilizarea contului de Facebook sau Google. Imediat după, utilizatorii pot profita de funcţionalitatea addon-ului:

  • Economisirea banilor – extensia Wikibuy arată vendori care au aceleaşi bunuri pe care le căutaţi şi oferă comparaţii de preţuri. Deci, puteţi alege cel mai mic preţ al produsului.
  • Plata cu Wikibuy – extensia de la Chrome oferă grăbirea procesului de cumpărături prin folosirea sistemului lor de plată ce permite sărirea peste completarea formularelor şi ascunderea detaliilor de plată faţă de vânzători.
  • Urmărirea comenzii – aceştia oferă un serviciu de urmărire parcelat, deci puteţi vedea unde se află achiziţia şi când ar trebui să vă fie livrată.
  • Garantează returnarea banilor – în cazul în care comanda dumneavoastră dispare, puteţi primi banii înapoi. Wikibuy oferă garanţie 100% a returnării banilor.
  • Premii de loialitate – utilizatorii primesc credit pentru cumpărături frecvente cu ajutorul aplicaţiei, care poate fi transformat în reduceri reale.

Aplicaţia legitimă Wikibuy pare să îmbunătăţească experienţa de cumpărături. Cu toate acestea, încă este un produs nou, iar compania încearcă să îşi construiască o reputaţie şi credibilitate. Chiar şi aşa, aplicaţia are aproape un milion de utilizatori; nu toţi sunt fericiţi şi au ales să dezinstaleze Wikibuy şi să caute pe cont propriu.

Totuşi, dacă aveţi dificultăţi la eliminarea lui Wikibuy, vă rugăm să mergeţi la sfârşitul acestui articol şi să urmaţi ghidul de acolo.

Teoria escrocheriei Wikibuy şi alte recenzii negative

În ciuda tuturor avantajelor şi opiniilor pozitive despre aplicaţie, există şi unele negative. Printre cele mai populare dezavantaje se află: nu oferă cu adevărat cele mai mici preţuri ale produsului, primeşte comision de pe urma achiziţiilor utilizatorilor, timpul de livrare este lung, şi urmăreşte datele.

Deseori, utilizatorii întreabă dacă Wikibuy este sau nu o înşelătorie. În ziua de azi, există multe addon-uri şi extensii de browser ce pretind că sunt legitime. Cu toate acestea, acelea sunt utilizate pentru a colecta informaţiile personale ale utilizatorilor, precum detalii despre cardul de credit. Cu toate acestea, acest addon este legal şi nu fură credenţiale.

Propriile cercetări vă pot salva şi mai mulţi bani

Utilizatorii spun că Wikibuy nu oferă tot timpul cel mai mic preţ. Chiar şi aşa, de obicei, oferă un preţ mai mic decât al Amazon-ului; tot este posibil să găsiţi un produs pe alte site-uri de cumpărături care este mai ieftin atunci când căutaţi pe cont propriu.

Cu toate acestea, specialiştii de la viruset.no avertizează că preţurile extrem de mici pot fi un semnal către ceva dubios. Înainte de a lua bunul dorit, trebuie să verificaţi de două ori informaţiile despre magazinul online şi să citiţi recenziile utilizatorilor. Există şansa să ajungeţi pe un site de phishing .

Dezvoltatorii pot primi comisioane de pe urma cumpărăturilor utilizatorilor

Utilizatorii cred că addon-ul Wikibuy nu oferă cel mai mic preţ de pe piaţă deoarece este posibil să primească comisioane. Obţinerea de profit este o practică de afacere absolut normală. Addon-ul este disponibil gratuit, iar dezvoltatorii trebuie să obţină venituri.

Cu toate acestea, neoferind cel mai mic preţ nu este foarte corect. Deci, este posibil ca utilizatorii să considere acest add-on nedemn de încredere.

Timp de livrare mai lung

Pe forumuri, utilizatorii spun că cumpărarea produselor cu Wikibuy duce la un serviciu de livrare mai lung în comparaţie cu achiziţionarea direct de pe Amazon sau eBay. Oamenii au raportat că în loc de livrare în 2 zile, timpul se poate extinde până la 4 zile sau chiar o săptămână.

Urmărirea şi răspândirea datelor

În final, urmărirea şi răspândirea datelor este o altă problemă care descurajează utilizatorii din a instala Wikibuy. Dezvoltatorii oferă o Politică de Confidenţialitate detaliată, care informează despre urmărirea datelor personale şi non-personale. Este necesară pentru a livra reclame şi pentru trimiterea cumpărăturilor.

Totuşi, partea îngrijorătoare constă din faptul că datele colectate ar putea fi împărtăşite afiliaţilor. Deci, este posibil să observaţi reclame terţe bazate pe click-uri, bunuri achiziţionate sau termeni de căutare.

The picture of Wikibuy

Compatibilitatea cu alte browsere în afară de Google Chrome este imposibilă

Din nefericire, versiunile de Wikibuy pe Firefox, Safari sau Internet Explorer nu sunt existente. Dacă accesaţi website-ul oficial folosind unul dintre aceste browsere vi se cere să introduceţi adresa de email pe pagina de înregistrare.

Prin urmare, nu veţi putea instala vreo extensie de browser şi să profitaţi de funcţiile ei atunci când faceţi cumpărături online. Cu toate acestea, tot timpul există opţiunea de a trece la Google Chrome, instalaţi acest add-on şi primiţi cele mai bune oferte.

Avertisment: Dacă găsiţi addon-uri sau aplicaţii care pretind că sunt compatibile cu alte browsere web sau se oferă să descarce aplicaţia mobilă, este posibil să fie false. Ar trebui să verificaţi website-ul dezvoltatorului (www.wikibuy.com) înainte de a descărca aplicaţii de pe un magazin online necunoscut.

Cu toate acestea, dacă aţi fost înşelat şi aţi instalat un add-on sau o aplicaţie falsă, scanaţi-vă sistemul cu un software anti-malware reputabil, precum FortectIntego pentru a-l elimina automat pe Wikibuy.

Instalarea asistentului de cumpărături

Image of Wikibuy installation

Aplicaţia Wikibuy este disponibilă pe magazinul web Chrome, precum şi pe website-ul oficial, wikibuy.com. Deci, utilizatorii o pot descărca manual, fără dificultăţi. Extensia, în sine, necesită o singură permisiune – să facă modificări pe site-urile vizitate. Această activitate este necesară pentru a afişa oferte de cumpărături sau comparaţii de preţuri pe eshop-urile vizitate.

Cu toate acestea, este posibil să găsiţi Wikibuy oferit pentru descărcare în pachete de freeware. Punerea la pachet a software-urilor este o strategie de marketing legitimă. Deci, ar trebui să fiţi atent atunci când instalaţi programe şi să verificaţi tot timpul aplicaţiile adiţionale pe care nu aţi dori să le instalaţi.

Deci, instalarea accidentală a extensiei de Chrome, Wikibuy, nu ar trebui considerată ca fiind infiltrarea unui virus. După cum am menţionat deja, este o aplicaţie sigur de folosit, care nu poate cauza avarii calculatorului.

Cu toate acestea, dezvoltatorii au creat şi versiunea de iOS Wikibuy, care este disponibilă pe iTunes. Totuşi, versiunea de Android încă nu există.

În plus, criminalii cibernetici ar putea utiliza numele aplicaţiei şi să creeze versiuni false ale acesteia. Prin urmare, puteţi găsi extensii de Wiki Buy, ce sunt false, nu doar pentru Chrome, ci şi pentru Safari, Mozilla Firefox şi alte browsere web, sau pentru sistemul de operare Android.

De obicei, extensiile false sunt disponibile în magazinele terţe de aplicaţii. Deci, ar trebui să staţi departe de ele deoarece ar putea să preia controlul asupra browserului şi să cauzeze probleme de navigare, precum şi de intimitate.

Dezinstalaţi Wikibuy din Google Chrome

Dacă doriţi să îl eliminaţi pe Wikibuy din browser, puteţi face acest lucru foarte simplu:

  1. Deschideţi Google Chrome.
  2. Apăsaţi pe Settings.
  3. Navigaţi la More tools -> Extensions.
  4. Găsiţi Wikibuy şi apăsaţi pe pictograma de Trash din dreapta.
  5. În popup-ul apărut apăsaţi pe opţiunea de Remove, şi asta este tot – extensia a fost eliminată cu succes.

Totuşi, dacă aţi instalat o versiune falsă a asistentului de cumpărături, ar trebui să luaţi în considerare securitatea calculatorului. Vă recomandăm să utilizaţi un software anti-malware, precum FortectIntego, pentru eliminarea falsului Wikibuy. Scanaţi sistemul cu un software de securitate ce vă poate curăţa PC-ul în doar câteva minute.

Descărcare
Despre autor
Alice Woods
Alice Woods

Îi place să înveţe utilizatorii despre prevenirea viruşilor...

Contactați Alice Woods
Despre compania Esolutions

Recenzii în alte limbi