Oracle a decis să înlocuiască Ask cu Yahoo! în actualizările Java

Oracle has decided to displace Ask with Yahoo! in Java updatesFoarte mulţi ani, Oracle a fost învinuit pentru că umplea actualizări cruciale de la Java cu Ask Toolbar. În acest mod, furnizorul de căutare Ask a crescut în număr de utilizatori zilnic. În cazul în care nu aţi auzit niciodată de tehnica de distribuţie „la pachet” atunci, desigur, vă puteţi considera o persoană foarte norocoasă deoarece nu aţi dat încă peste o tehnică de marketing atât de înşelătoare şi nu aţi fost încă înşelat în a instala aplicaţii nedorite în calculatorul dumneavoastră. Revenind la discuţia despre bara de unelte Ask, foarte mulţi ani dezvoltatorii acesteia au sprijinit Oracle pentru verificarea barei de unelte în noile instalări Java şi în actualizările importante. Ca şi consecinţă, oamenii care au tendinţa de a instala un astfel de software în grabă şi apasă butonul „Continuare” tot timpul probabil au descoperit instalată bara de unelte Ask, search.tb.ask.com setat ca şi motor de căutare implicit. Oamenii se revoltează încontinuu împotriva tehnicii „la pachet” şi cer interzicerea acesteia, în mod special atunci când discutăm despre software-uri atât de populare şi legitime precum Java de la Oracle. Cu toate acestea, în loc să oprească atacul aplicaţiilor terţe împreună cu instalatorii şi actualizările Java, Oracle vrea să înlocuiască Ask cu Yahoo!

Această ştire a fost raportată miercuri la întâlnirea anuală a acţionarilor. Directoarea executivă Marissa Mayer a raportat despre o nouă strategie de marketing, ce presupune aducerea furnizorului de căutare Yahoo! pe piaţă. Din nefericire, nu au fost oferite prea multe detalii şi nu este încă clar cât de mult va plăti Yahoo pe Oracle pentru a abilitatea de a obţine mai mulţi utilizatori. Totuşi, faptul este fapt- Oracle începe să promoveze motorul de căutare Yahoo prin instalatorii şi actualizările acestei luni a lui Java. Conform experţilor, este posibil ca nici măcar cu astfel de tactici Yahoo să poată depăşi giganţii prezenţi, incluzând Google şi Bing.

Experţii în securitate se chinuie să interzică metoda „la pachet”; totuşi, aceasta nu este o sarcină uşor de realizat. Aceştia avertizează zilnic oamenii despre sutele de programe cu potenţial nedorit, adware-uri, browser hijackeri, şi alte ameninţări cibernetice ce pândesc pe sub freeware-uri ce includ Java, Flash Player, Media Player şi alte actualizări şi instalări populare. S-a descoperit că aceeaşi strategie de marketing este în mod comun aplicată pentru răspândirea Delta-homes.com [Delta-homes.com], Omiga Plus, [Omiga Plus], mystartsearch.com [mystartsearch.com] şi a altor browser hijackeri similari. În ciuda faptului că criticii numesc în gura mare metoda „la pachet” şi tacticele de promovare ca şi „dubioase” şi „josnice”, se pare că dezvoltatorii motoarelor de căutare sunt determinaţi de a obţine mai multe venituri. Reţineţi că indiferent dacă doriţi să setaţi în mod conştient un motor de căutare sau este setat împotriva voinţei dumneavoastră, dezvoltatorii obţin profituri din publicitate, urmărirea utilizatorilor, făcându-i pe aceştia să viziteze website-uri sponsorizate, şi alte activităţi asemănătoare.

Prin urmare, dacă doriţi să vă menţineţi calculatorul în siguranţă şi să preveniţi modificarea iritantă a paginii de start implicite şi a motorului de căutare prin Ask, Yahoo sau un alt site de căutare dubios, tot timpul ar trebui să instalaţi software-urile gratuite acordând cât mai multă atenţie posibilă. Asiguraţi-vă că analizaţi fiecare pas luând în considerare toate detaliile şi să deselectaţi căsuţele ce pretind „Setaţi Yahoo ca şi pagină de start şi motor de căutare pe Chrome şi Internet Explorer, şi în plus setaţi Yahoo ca filă nouă în Chrome.” Desigur, dacă preferaţi să utilizaţi căutările Yahoo! sau chiar cele de la Ask, puteţi face acest lucru. Cu toate acestea, oricând veţi observa o ofertă de a instala aplicaţii printr-un alt software, ar trebui să luaţi acest lucru ca pe un avertisment şi să opriţi instalarea imediat. Acesta este sfatul experţilor în securitate care doresc să vă ajute să vă menţineţi calculatorul în siguranţă!

Despre autor
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Iniţiatorul

Ugnius Kiguolis este un analist de malware profesionist, care este şi fondatorul şi proprietarul lui Faravirus.ro. În acest moment, acest deţine funcţia de editor-şef.

Contactați Ugnius Kiguolis
Despre compania Esolutions

Citiţi în alte limbi