Scala de severitate:  
  (100/100)

Virusul Zeus. Cum se poate elimina? (Ghid de dezinstalare)

de Linas Kiguolis - - | De tip: Troiani

Multele feţe diabolice ale virusului Zeus

Zeus virus

Virusul Zeus este o infecţie de tip troian , cu o concentrare în mod particular, asupra colectării credenţialelor bancare ale victimelor. Uitându-ne la funcţionalitatea acestuia, calul troian nu este departe de scopul iniţial din mitologia Greacă : aceştia intră în calculatoare deghizaţi sub formă de programe legitime şi utile, însă sub suprafaţă se găsesc paraziţi maliţioşi care sunt gata să exploateze sistemele infectate. Troianul Zeus nu este o excepţie.

De asemenea, are multe feţe pe care le aplică atunci când caută victime noi. Astfel de tactici îi ajută să intre nedetectaţi în calculatoare, însă cauzează o durere de cap imensă vendorilor din securitate, care trebuie să se adapteze cu fiecare variantă nouă de malware. Din cauza versatilităţii sale, virusul a obţinut mai multe nume diferite, inclusiv ZeuS, Zbot, şi ultimul GameOver Zeus .

Indiferent de ce versiune a acestui malware v-a infectat PC-ul, trebuie eradicată imediat din calculator. Eliminarea acestui malware trebuie efectuată doar folosind cel mai bun şi mai sofisticat software antivirus deoarece scoaterea dispozitivului dintr-un botnet maliţios nu este o sarcină uşoară. Vă recomandăm să utilizaţi Reimage sau Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus pentru a-l elimina cât mai repede posibil pe Zeus.

Pentru standardele malware-urilor, Zeus este o infecţie relativ veche – a fost detectată pentru prima dată acum mai bine de 10 ani. Atunci, era utilizată, în general, pentru a funcţiona contra Departamentului de Transport din Statele Unite şi pentru a-i colecta datele. Însă, malware-ul a evoluat de atunci, iar atenţia i s-a dus către exploarea banking-ului online. Acum, Zeus este cunoscut ca una dintre cele mai maliţioase botnet-uri de succes de până acum, iar dezvoltatorii acestuia nu vor să dispară de pe lista cu cei mai doriţi a lui FBI .

Deci, cum funcţionează mai exact acest virus în calculatoarele infectate? În primul rând, se asigură că toate componentele lui sunt trimise şi ascunse în siguranţă, adânc în sistem. Locaţia unde Zeus îşi încarcă fişierele depinde de versiunea de malware şi dacă reuşeşte să preia controlul asupra privilegiilor de administrare a PC-ului.

Dacă da, virusul va suplimenta dosarul %System%, lăsând câte unul dintre executabili: twext.exe, sdra64.exe, ntos.exe, oembios.exe sau pdfupd.exe. În mod contrar, fişierele de activare ale virusului vor fi instalate în dosarul %UserProfile%\Application Data şi ascunse de utilizator. Imediat după ce infiltrarea este finalizată, virusul îşi implementează propriul script maliţios într-un proces de sistem legitim, precum winlogon.exe, explorer.exe sau svchost.exe, care face dificilă observarea malware-ului, nu doar manual, ci şi prin intermediul scanării dispozitivului cu utlităţi automate de detectare malware.

În timp ce rulează nedectat în sistem, virusul poate face modificări neautorizate în sistem, să creeze noi intrări de regiştri, sau să instaleze alte programe fără permisiunea utilizatorului. Mai important, totuşi, este faptul că va colecta, stoca şi transmite informaţii personale identificabile, credenţiale pentru banking online, nume de autentificare şi parole pentru conturile de pe reţele sociale, etc.

Pentru a fi cinstiţi, acest virus poate fi programat să extragă aproape toate informaţiile dorite de creatorii lui şi să le trimită direct pe serverul de Comandă şi Control pentru administrare. Dacă aţi observat că PC-ul dumneavoastră a început să se comporte în mod neobişnuit, de exemplu, încetiniri sau erori pentru a preveni utilizarea lui în mod adecvat, asiguraţi-vă că vă inspectaţi dispozitivul cu o unealtă anti-virus, demnă de încredere. Dacă chiar sunteţi infectat, aceasta îl va descoperi pe Zeus şi îl va elimina din sistem.

Cum se infiltrează acest parazit în calculatoare?

Momentan, troianul Zeus şi versiunile de după el sunt răspândite cu ajutorul campaniilor maliţioase de spam. În mod normal, virusul foloseşte servicii de furnizare binecunoscute, precum Fedex sau Royal Mail pentru a înşela utilizatorii să descarce ataşamentele infectate ale email-ului, care iniţial, sunt deghizate sub forma unor documente Word sau PDF.

De asemenea, Zeus poate să profite şi de pe urma promovării maliţioase şi să se infiltreze în calculatoare sub forma unei aplicaţii freeware, utile. În final, experţii ne avertizează în legătură cu ameninţarea ca virusul să fie livrat în calculator prin intermediul kiturilor de exploatare Sundown sau RIG, care este o practică de infiltrare populară şi de succes, utilizată de către ransomware-uri şi alţi viruşi serioşi.

Eliminarea lui Zeus: o abordare rapidă pentru eliminare

Atunci când vine vorba de eliminarea lui Zeus din sistemul infectat, reţineţi că trebuie să fie rapidă şi foarte precisă. Nu este un malware cu care vă puteţi juca, din cauză că intimitatea şi chiar statutul financiar sunt în risc cu fiecare minut petrecut de virusul Zeus în calculatorul dumneavoastră. Deci, ar trebui să folosiţi un software antivirus actualizat şi legitim pentru a-l elimina pe Zeus din calculator.

Sub acest articol, veţi găsi recomandări pentru cum să decontaminaţi malware-ul, pentru a asigura o eliminare fără probleme. Reţineţi totuşi că acesta nu este un tutorial de eliminare, şi că trebuie să vă scanaţi dispozitivul cu un anti-malware pentru a extermina complet virusul.

Putem fi afiliaţi cu orice produs ce noi recomandăm pe acest site. Întreaga descriere se află în Acordul de Utilizator. Prin descărcarea oricărui software anti program spion furnizat pentru înlăturarea Virusul Zeus sunteţi de acord cu politica de confidenţialitate şi acordul de utilizator al nostru.
faceţi acum!
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Descărcare
Reimage (pentru eliminare) Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu OS X
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi infecţia utilizând Reimage, Întrebaţi, contactaţi echipa noastră de suport şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Reimage este recomandat pentru dezinstalarea lui Virusul Zeus. Acest scaner gratuit vă permite să verificaţi dacă PC-ul dumneavoastră este infectat sau nu. Dacă trebuie să înlăturaţi malware, trebuie să achiziţionaţi versiunea licenţiată a uneltei de eliminare malware Reimage.
Mai multe informaţii despre acest program pot fi găsite în recenzia Reimage.
Menţiunile presei asupra produsului Reimage

Manual de înlăturare a virusului Zeus:

Înlăturaţi Zeus utilizând Safe Mode with Networking

Pentru a vă asigura că funcţionalităţile lui Zeus sunt suspendate şi că antivirus îl poate elimina în siguranţă din calculator, urmaţi instrucţiunile de mai jos:

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Safe Mode with Networking from the list Selectaţi 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Networking din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Pasul 2: Înlătură Zeus

  Autentificaţi-vă în contul infectat şi porniţi browserul. Descărcaţi Reimage sau un alt program anti-spyware sigur. Actualizaţi-l după care efectuaţi o scanare completă a sistemului şi înlăturaţi fişierele maliţioase care aparţin ransomware-ului şi finalizaţi înlăturarea lui Zeus.

În cazul în care ransomware-ul blockează Safe Mode with Networking, încercaţi următoarea metodă.

Înlăturaţi Zeus utilizând System Restore

Zeus poate fi imobilizat urmând instrucţiunile de mai jos:

 • Pasul 1: Reporniţi calculatorul pentru a Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Apăsaţi Start Shutdown Restart OK.
  2. Atunci când calculatorul dumneavoastră devine activ, începeţi apăsând de mai multe ori pe F8 până când observaţi fereastra Advanced Boot Options
  3. Select Command Prompt from the list Selectaţi 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Apăsaţi butonul Power de pe ecranul de autentificare Windows. Acum ţineţi apăsat pe Shift, care se află pe tastatura dumneavoastră, şi apăsaţi pe Restart..
  2. Acum selectaţi Troubleshoot Advanced options Startup Settings şi în final apăsaţi pe Restart.
  3. Imediat după ce calculatorul dumneavoastră devine activ, selectaţi Enable Safe Mode with Command Prompt din fereastra Startup Settings. Selectaţi 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Pasul 2: Resetaţi fişierele şi setările sistemului
  1. Imediat ce apare fereastra Command Prompt, introduceţi cd restore şi apăsaţi pe Enter. Introduceţi 'cd restore' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  2. Acum tastaţi rstrui.exe şi apăsaţi din nou pe Enter.. Introduceţi 'rstrui.exe' fără ghilimele şi apăsaţi pe 'Enter'
  3. Când apare o fereastră nouă, apăsaţi pe Next şi selectaţi punctul de restaurare care este înaintea infiltrării lui Zeus. După ce veţi face acest lucru, apăsaţi Next. Atunci când apare fereastra 'System Restore', selectaţi 'Next' Selectaţi punctul de restaurare şi apăsaţi pe 'Next'
  4. Acum apăsaţi pe Yes pentru a începe restaurarea sistemului. Apăsaţi 'Yes' şi începeţi restaurarea sistemului
  După ce setezi sistemul pe o dată anterioară, descarcă şi scanează calculatorul cu Reimage şi asigură-te că Zeus a fost eliminat cu succes

În final, ar trebui să luaţi în considerare tot timpul protecţia împotriva cripto-ransomware-urilor. Pentru a vă proteja calculatorul de Zeus precum şi de alte ransomware-uri, utilizaţi un anti-spyware bun, precum Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus sau Malwarebytes Anti Malware.

Despre autor

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Linas Kiguolis
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi