Înlătură “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam (Support Scam) - actualizare aug. 2017

Ghid de înlăturare “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam

Ce este Escrocheria de tip suport tehnic “Windows Detected ZEUS Virus”?

Adevărul din spatele alertelor “Windows Detected ZEUS Virus”

“Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam

Dacă, în timp ce navigaţi online, întâlniţi un website care spune “Windows Detected ZEUS Virus” sau “You have a Zeus virus,” este posibil să fi întâlnit o escrocherie de tip suport tehnic. Virusul Zeus a apărut în spaţiul cibernetic acum câţiva ani. Din fericire, botnet-ul acestuia a fost într-un final detectat şi închis .

Totuşi, imaginea lui ameninţătoare continuă să inspire minţile hackerilor. Imaginea acestui malware este în mod special populară printre escrocii de suport tehnic, deoarece aceştia deseori alarmează utilizatorii despre această infecţie anume . Ţelul acestei escrocherii este de a scoate bani de la utilizatorii creduli, convingându-i să sune la numerele indicate . Conform mesajului lăsat de escroci, ar trebui să sunaţi la 0800-014-8826.

Un aşa zis tehnician vă va ajuta să eliminaţi malware-ul. O astfel de favoare poate costa o sumă destul de delicată de bani. Această escrocherie nu pare a fi foarte elaborată, deci nu este dificil de eliminat virusul “Windows Detected ZEUS Virus”. Lăsaţi FortectIntego sau Malwarebytes să aibă grijă de acest malware.

Analizând mai detaliat această escrocherie, devine evident faptul că este destul de slabă. Mesajul conţine menţiuni ridicule, precum că dacă ieşiţi din fereastră poate conduce la pierderea tuturor datelor stocate pe hard disk. De obicei, escrocii adaugă alerte adiţionale precum că datele cardului de credit ale utilizatorilor vor fi furate şi că conturile lor de email vor fi sparte cu scopul de a pune presiune pe victime, astfel încât acestea să se comporte precum scenariului lor.

Mai mult, se pare că escrocheria a fost generată de un botnet care trimite aceste alerte de tip “Windows Detected ZEUS Virus”, pe mai multe website-uri. Mesajul conţine un cod de identificare, de exemplu, „G3468D”, sau altul. Posibil să servească ca şi indicator pentru utilizatorul care sună pentru tipul de escrocherie. Nu trebuie să mai spunem că nu trebuie să vă complicaţi cu cererile lor, deoarece puteţi ieşi din acel mesaj foarte simplu ]ref en-5].

Apăsaţi pe butonul de mai jos“Prevent this page from creating additional dialogues.” După, vă puteţi curăţa browserul cu instrucţiunile manuale, sau lăsaţi unealta antimalware să se ocupe de eliminarea lui “Windows Detected ZEUS Virus”. Va curăţa toate scripturile rămase şi fişierele ascunse care declanşează aceste alerte. Nu vă lăsaţi tentat de a suna la numărul indicat deoarece puteţi pierde mai mult decât bani, şi puteţi oferi acces la calculator escrocilor. În acest caz, aceştia pot lăsa un virus real, care poate duce la probleme mai grave.

Captură de ecran cu “Windows Detected ZEUS Virus”Alertele de tipul “Windows Detected ZEUS Virus” sunt populare printre escrocheriile de tip suport tehnic.

Ce pot face pentru a scăpa de astfel de escrocherii?

Un sistem neprotejat, un browser neactualizat, şi tendinţa de a vizita website-uri ilegale de redare filme sau de jocuri creşte posibilitatea de a infecta PC-ul cu “Windows Detected ZEUS Virus”. Pe de altă parte, chiar dacă sunteţi precaut, tot puteţi întâlni această escrocherie. Din fericire, acest program de tip adware nu reprezintă un risc mare la adresa dispozitivului dumneavoastră.

Cu toate acestea, alertele regulare ale acestui tip ar trebui să vă îngrijoreze. În acest caz, verificaţi dacă sistemul nu este infectat cu alte malware-uri. Cei din spatele acestei escrocherii, deseori, injectează un anumit cod în domeniile respective. Ca şi urmare, ar trebui să analizaţi domeniile vizitate zilnic. Dacă sunt aglomerate cu reclame multiple, sugerează că domeniul se bazează pe sprijinul unor terţe. Escrocheriile de tip suport tehnic, mai sofisticate, funcţionează prin intermediul kiturilor de exploatare pentru a reduce riscul de a întâlni scanări regulare ale aplicaţiei dumneavoastră de securitate.

Alegeţi metoda optimă de eliminare a lui “Windows Detected ZEUS Virus”

Operează mai mult ca un program de tip adware, deci nu este necesar să optaţi pentru opţiuni de eliminare complexe. De fapt, un program anti-spyware poate elimina virusul “Windows Detected ZEUS Virus” destul de repede. Asiguraţi-vă că programul este actualizat pentru a localiza toate obiectele şi scripturile asociate. După scanare, şi instrucţiunile de eliminare manuală pentru “Windows Detected ZEUS Virus” pot fi utile. Acestea sunt aplicabile atunci când aveţi de a face cu un browser hijacker, adware, sau un alt program cu potenţial nedorit bazat pe browser.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam

Înlăturaţi “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam din sistemele Windows

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Înlăturaţi “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam din Mozilla Firefox (FF)

Este recomandat să resetaţi browserul pentru a elimina toate elementele şi scripturile ascunse ale escrocheriei de tip suport tehnic “Windows Detected ZEUS Virus”.

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam din Google Chrome

Treceţi cu atenţie prin fiecare pas pentru a nu rata vreun detaliu important.

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a “Windows Detected ZEUS Virus” Tech support scam şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Jake Doevan
Jake Doevan - Viaţa este prea scurtă pentru a-ţi pierde timpul cu viruşi

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Jake Doevan
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi