Înlătură Windows Warning Alert (Tech Support Scam) - actualizare oct. 2018

Ghid de înlăturare Windows Warning Alert

Ce este Windows Warning Alert?

Windows Warning Alert este o altă înşelătorie de tip suport tehnic în care nu ar trebui să aveţi încredere

Imaginea escrocheriei Windows Warning AlertWindows Warning Alert este un mesaj fals afişat utilizatorilor cu intenţia de a-i înşela şi de a lua bani de la ei. Această alertă afişează un mesaj de eroare de tip pop-up care avertizează victimele despre faptul că maşina lor a fost infectată cu spyware şi riskware şi că informaţiile lor personale sunt în pericol. Cu toate acestea, acest avertisment este fals şi este cauzat de un adware instalat în PC-urile utilizatorilor.

Popup-ul fals, Windows Warning Alert, specifică că au fost detectate mai multe infecţii de tip malware şi că informaţiile personale ale utilizatorului (date financiare, autentificări pe Facebook, conturile de email, etc.), se află în periculolul de a fi furate. Pentru a rezolva aceste probleme, un utilizator ar trebui să contacteze aşa zişi „tehnicieni” la un număr de telefon dat. Reţineţi că numărul de telefon poate varia pentru fiecare individ.

Ingineria socială este o abilitate fantastică şi ajută în industria de marketing. Cu toate acestea, criminalii cibernetici au învăţat să adopte această tehnică şi să o folosească în scopuri ilegale – precum escrocarea victimelor inocente în timp ce abuzează de încrederea lor. Deci, utilizatorii trebuie să înveţe să se protejeze de astfel de escrocherii periculoase. Vă putem ajuta cu eliminarea lui Windows Warning Alert – pur şi simplu continuaţi să citiţi acest articol.

Imediat după ce victima contactează aşa numitul suport tehnic, escrocii încep să explice „situaţia”. Trebuie să subliniem faptul că nu se grăbesc în a face acest lucru şi că încearcă să folosească termeni tehnici dificili pentru a induce în eroare şi pentru a speria utilizatorii, făcându-i să creadă că maşina lor are probleme.

Totuşi, să nu aveţi încredere în aceşti escroci deoarece mint şi Windows Warning Alert este doar o escrocherie. Singura ameninţare din calculatorul dumneavoastră este probabil doar un adware, iar pe acesta îl puteţi termina cu uşurinţă, atât timp cât nu îi amânaţi eliminarea. Puteţi folosi un software de securitate precum FortectIntego pentru a extermina cu uşurinţă virusul.

Uneori, creatorii lui Windows Warning Alert vă pot cere să le daţi acces la calculator. Dacă li se oferă, aceştia pot instala malware/spyware în PC şi vă pot fura credenţialele sau informaţiile personale. Aceste date pot fi vândute criminalilor cibernetici şi folosite pentru monetizare. Adiţional, aceştia vă pot oferi programe inutile, şi să vă pună să le plătiţi. Deci, să nu fiţi de acord cu ceea ce vă oferă sau, mai degrabă, nu îi contactaţi.

Există destule escrocherii în care se pretinde că PC-ul utilizatorului este stricat, infectat de malware sau că necesită o actualizare a programelor. Aceste mesaje false sunt cauzate de adware-uri şi ar trebui ignorate. Vă îndemnăm să eliminaţi virusul Windows Warning Alert şi să nu puneţi în pericol informaţiile personale şi banii.

Adware-urile pot fi cu potenţial periculos

Experţii din securitate au ajuns la concluzia că adware-ul este un software relativ inofensiv, care de obicei, expune utilizatorii la diverse reclame sponsorizate de parteneri. Pentru a spune mai puţin, adware-ul este destul de enervant, deoarece de multe ori instalează componente adiţionale fără permisiunea utilizatorilor, acoperă conţinutul legitim al website-urilor oficiale cu reclame, banere, oferte, şi redirecţionează utilizatorii către domenii de pariuri, porno, jocuri online sau altele mai dubioase.

În plus, adware-ul încetineşte maşinile utilizatorilor deoarece rulează mai multe procese în fundal pentru a livra reclame. Deci, fiecare sesiune de navigare devine un coşmar pentru utilizatorii afectaţi de ea. Prin urmare, vă sfătuim să evitaţi adware-urile şi să căutaţi informaţii despre produse chiar dumneavoastră.

Afişaj al lui Windows Warning AlertEscrocii, deseori angajează ingineria socială pentru a înşela utilizatorii. Adware-ul este distribuit la pachet cu alte programe

Dacă aţi observat vreun adware în calculator, ar trebui să vedeţi ce freeware aţi instalat recent. Tehnica „la pachet” este o schemă comună utilizată de către dezvoltatorii de software. Aceştia nu dezvăluie lista de instalare; prin urmare, aceştia sfârşesc cu programe nedorite în maşinile lor.

Pentru a evita PUP-urile şi adware-urile, vă sfătuim să selectaţi modul de instalare „Avansat/Personalizat.” Mulţi utilizatori, deseori, aleg setările „Recomandate/Rapide” pentru a câştiga timp. Cu toate acestea, această metodă nu ar trebui folosită.

După ce aţi ajuns în setările „Avansate”, deselectaţi toate căsuţele preselectate. De asemenea, nu uitaţi să citiţi Termenii de utilizare şi Politica de Confidenţialitate a aplicaţiei.

Eliminaţi escrocheria Windows Warning Alert

Dacă deja aţi contactat criminalii cibernetici şi deja aţi fost escrocat, asiguraţi-vă că urmaţi aceşti paşi:

 • Eliminaţi complet din calculator escrocheria Windows Warning Alert;
 • Resetaţi setările şi toate parolele din browser;
 • Contactaţi-vă banca şi cereţi o rambursare dacă aţi plătit;
 • În unele cazuri, este posibil să doriţi să contactaţi direct departamentul de fraude astfel încât aceştia să poată investiga.

Eliminarea lui Windows Warning Alert poate fi efectuată manual sau automat. Vă sugerăm să folosiţi un software de securitate puternic şi să ştergeţi toate PUP-urile nedorite, spyware, malware, etc., doar cu câteva click-uri. Puteţi selecta unul dintre programele de mai jos.

Şi eliminarea manuală a virusului poate fi efectuată cu toate că nu este la fel de convenabilă şi durează mai mult. Dacă aveţi cunoştinţe cibernetice, puteţi utiliza ghidul nostru de sub acest articol. Fiecare efort a fost făcut de către experţii noştri din securitate pentru a face un tutorial cât mai simplu. Prin urmare, vă recomandăm să urmaţi fiecare pas cu mare atenţie deoarece o procedură incorectă va duce la un eşec în ceea ce priveşte eliminarea infecţiei.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare Windows Warning Alert

Înlăturaţi Windows Warning Alert din sistemele Windows

Ar trebui să urmaţi aceste instrucţiuni dacă doriţi să eliminaţi Windows Warning Alert din Windows OS:

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Windows Warning Alert şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Windows Warning Alert sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi Windows Warning Alert din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Windows Warning Alert sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Înlăturaţi Windows Warning Alert din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Windows Warning Alert ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Windows Warning Alert din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Windows Warning Alert şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Windows Warning Alert. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Windows Warning Alert din Google Chrome

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Windows Warning Alert şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Windows Warning Alert. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Windows Warning Alert din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Windows Warning Alert sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Windows Warning Alert. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Windows Warning Alert şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Julie Splinters
Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi