Elimină virusul Time-to-read.ru (Instrucţiuni de înlăturare) - actualizare aug. 2017

Ghid de înlăturare a viruşilor Time-to-read.ru

Ce este Virusul Time-to-read.ru?

Merită adăugat Time-to-read.ru pe browserul meu?

Virusul Time-to-read.ru este un browser hijacker, care în mod clar a fost proiectat pentru a înşela utilizatorii ruşi, făcându-i să creadă că este un motor de căutare sigur. Totuşi, această pagină de căutare nu este altceva decât un program cu potenţial nedorit, care este utilizată pentru a genera venit pay-per-click.

În plus, acest motor de căutare poate iniţia haos în calculator, modificându-i setările şi începând cu redirecţionări continue către domenii nesigure. Dacă deja aţi observat redirecţionări către http://time-to-read.ru şi alte website-uri similare care vă sunt necunoscute, ar trebui să încercaţi să vă scanaţi calculatorul cu un anti-spyware demn de încredere.

Vă putem asigura că veţi fi informat în legătură cu o listă mare de componente cu potenţial nedorit ce se află în calculatorul dumneavoastră. Din fericire, nu aveţi de a face cu un virus serios, precum ransomware, deci nu trebuie să fiţi un geniu pentru a elimina Time-to-read.ru din sistem. Pentru acest lucru, puteţi utiliza FortectIntego sau un alt software de securitate reputabil. Dacă doriţi să finalizaţi manual această sarcină, ar trebui să vă bazaţi pe ghidul oferit mai jos.

După cum am menţionat, în majoritatea cazurilor, atacul Time-to-read.ru este iniţiat fără ştirea utilizatorului. Foarte probabil, va ocupa browserele Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge, Safari şi alte browsere din calculatorul dumneavoastră.

După ce finalizează această sarcină, hijackerul începe să vă forţeze să utilizaţi acest motor de căutare dubios, cunoscut că arată oamenilor rezultate ale căutărilor de slabă calitate, şi reclame în text, înşelătoare. Cea mai enervantă funcţie a acestui browser hijacker este tendinţa lui de a vă conduce către website-uri deranjante.

Dacă doriţi să rămâneţi în siguranţă, trebuie să fiţi foarte atent cu fiecare rezultat care vă este oferit de către acest motor de căutare. Puteţi observa că pagina vă redirecţionează către site-uri cu jocuri, domenii de pariuri sau website-uri pornografice, pe care ar trebui să le părăsiţi imediat deoarece scopul lor este să vă infecteze calculatorul cu malware.

Acesta este principalul motiv pentru care recomandăm eliminarea automată a lui Time-to-read.ru, imediat după ce aţi descoperit că acest hijacker a reuşit să intre în sistemul dumneavoastră.

Mai mult, un motor de căutare demn de încredere, nu oferă articole de tipul celor oferite de către acest browser hijacker. Website-urile nu au vreo valoare; titlurile lor ţipătoare au scopul de a tenta utilizatorii să viziteze respectivele pagini web. În final, trebuie să vă avertizăm în legătură cu cookie-urile care călătoresc prin jur cu ajutorul acestui hijacker.

În mod normal, acestea sunt utilizate pentru a urmări utilizatorii şi pentru a colecta informaţii non-personale, precum majoritatea termenilor de căutare, cele mai vizitate website-uri, geolocaţia calculatorului şi alte detalii similare. Indiferent de faptul că aceste informaţii nu sunt considerate personale, ar trebui să vă gândiţi la posibilităţile care ar putea apărea după ce intră pe mâinile hackerilor. Aceştia le pot utiliza după cum doresc.

Transmiterea acestui hijacker

De obicei, PUP-urile de acest tip sunt răspândite cu ajutorul tehnicii „la pachet”, care poate fi observată imediat după ce redirecţionarea Time-to-read.ru începe să vă întrerupă. Această tehnică este utilizată pentru a ascunde aplicaţiile nedorite în programele gratuite ca şi componente opţionale.

Din nefericire, această metodă s-a dovedit a fi extrem de eficientă. Eficienţa acesteia constă în deghizarea hijackerului sub modul de instalare „De bază”. Atunci când majoritatea utilizatorilor apasă pe el, vor trece cu vederea căsuţele premarcate ce permit instalarea software-ului opţional. Deci, dacă aveţi de a face cu acest hijacker, ar trebui să ştiţi că v-a invadat calculatorul în acest mod.

Din fericire, există o modalitate pentru a preveni infiltrarea virusului Time-to-read.ru. Prin selectarea opţiunii de instalare „Personalizată” sau „Avansată”, verificaţi toate căsuţele afişate şi deselectaţi-le pe cele care permit adăugarea aplicaţiilor inutile în sistemul PC-ului dumneavoastră. Asiguraţi-vă că le deselectaţi pe rând. Dacă aceste aceste trucuri v-au fost dezvăluite după instalarea acestui browser hijacker, haideţi să trecem la eliminarea lui Time-to-read.ru.

Instrucţiuni de eliminare pentru Time-to-read.ru

Nu este dificil de eliminat acest hijacker dacă aveţi un program anti-spyware. Poate localiza şi elimina Time-to-read.ru într-un moment. Mai mult, programul de securitate poate verifica sistemul de operare pentru fişiere care îl pot avaria.

Actualizaţi-vă software-ul regulat pentru a experimenta cea mai bună protecţie, astfel încât să nu vă faceţi griji în legătură cu atacuri ale viruşilor la fiecare sesiune de navigare. Alternativ, puteţi opta pentru eliminarea manuală a virusului Time-to-read.ru. Nu rataţi vreun detaliu, în mod contrar există posibilitatea ca acest hijacker să se arate din nou în sistemul dumneavoastră de operare.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Time-to-read.ru

Înlăturaţi Time-to-read.ru din sistemele Windows

Pentru a dezinstala manual virusul Time-to-read.ru, trebuie să îi găsiţi toate componentele. În acest caz, trebuie să căutaţi doate aplicaţiile ruseşti din Task Manager, deoarece ar putea fi asociate acestui hijacker, şi utilizate pentru a ajuta la reapariţia sa în sistem.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Time-to-read.ru şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Time-to-read.ru sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi Time-to-read.ru din sistemul Mac OS X

Redirecţionările către Time-to-read.ru pot fi oprite eliminând intrările acestui browser hijacker. Cel mai probabil, se răspândeşte la pachet cu aplicaţii ruseşti ce ar trebui dezinstalate pentru a preveni reapariţia acestui browser hijacker în viitor.

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Time-to-read.ru sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Elimină virusul Time-to-read.ru din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Time-to-read.ru ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Time-to-read.ru din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Time-to-read.ru şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Time-to-read.ru. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Time-to-read.ru din Google Chrome

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Time-to-read.ru şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Time-to-read.ru. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Time-to-read.ru din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Time-to-read.ru sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Time-to-read.ru. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Time-to-read.ru şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Julie Splinters
Julie Splinters - Specialist în eliminarea de malware

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Julie Splinters
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi