Elimină virusul Tech Support Scam (Ghid de înlăturare virus) - actualizare ian. 2018

Ghid de înlăturare a viruşilor Tech Support Scam

Ce este Virusul Tech Support Scam?

Ce se cunoaşte despre virusul Tech Support Scam

Tech Support Scam virus

Având în vedere că tehnologia se dezvoltă zilnic, continuăm să ne implicăm în lumea virtuală. Criminalii au învăţat să profite de această implicare şi sunt inventate numeroase metode de exploatare a victimelor inocente. Mii, dacă nu milioane de oameni au fost deja înşelaţi prin apeluri escroace, însă Tech Support Scam pune această afacere înşelătoare pe un alt nivel.

Acest tip de escrocherie implică atât tehnologiile cibernetice cât şi pe cele telefonice pentru a lua bani de la utilizatori. Criminalii implicaţi în astfel de escrocherii angajează cunoştinţele psihologiei umane şi folosesc ingineria socială pentru a implica oamenii în operaţiunile lor frauduloase.

Vulnerabilitatea ţintită cel mai mult este securitatea şi sănătatea sau calculatoarele utilizatorilor. Escrocii inventează companii false sau lucrează sub numele unora faimoase, precum Microsoft. Încearcă să înşele utilizatorii în a obţine produse inutile sau servicii care nici măcar nu există.

Dacă există, pot fi pur şi simplu non-funcţionale sau chiar periculoase PC-ului. Prin urmare, dacă veţi vedea vreodată pe ecran o notificare ce pretinde că sistemul dumneavoastră este infectat cu malware sau a apărut o problemă în sistem, inspectaţi cu atenţie şi evaluaţi acest mesaj înainte de a lua acţiunile de rigoare.

Tech Support Scam virus

Cum lucrează Tech Support Scam?

Am menţionat deja faptul că Tech Support Scam are legătură atât cu tehnologia telefonică, cât şi cu cea cibernetică, însă iniţial, totul a început cu o infecţie cibernetică. Escrocii Tech Support utilizează o tehnologie similară cu cea a adware-ului. Permite virusului infiltrarea în sistem la un loc cu alte programe şi începe să genereze reclame de tip pop-up şi alte notificări pe site-uri la întâmplare pe care le vizitaţi.

Deci, nu există vreun mod de a indica ce fel de website-uri ar trebui să evitaţi. Desigur, tot timpul este recomandat să staţi departe de site-uri obscure şi cu reputaţie proastă, însă reţineţi, nu există vreo garanţie precum că aceste reclame dubioase nu vor apărea pe paginile de ştiri favorite sau pe reţelele de socializare.

Este dificil de reperat ce pretind cu exactitate aceste reclame deoarece sunt mulţi viruşi diferiţi de la Tech Support Scam ce sunt răspândiţi pe Internet, şi fiecare poate avea propriul truc prin care să vă înşele. Escrocii pot pretinde că reprezintă Windows Helpdesk, Windows Service Center, Microsoft Support sau alte reprezentanţe reputabile de la Microsoft.

Ce se ştie sigur, este că aceste notificări pot arăta ca atenţionări asociate securităţii despre infecţii cu malware, sau oferte pentru ca dumneavoastră să obţineţi abonare la suport tehnic de la distanţă pentru a rezolva problemele de calculator. Aceste notificări, tot timpul indică un număr de telefon la care utilizatorul poate suna pentru a primi sau achiziţiona aceste servicii.

Din nefericire, dacă aţi încercat să apelaţi acest număr, în loc să fiţi conectat la un tehnician profesionist sau un reprezentativ Microsoft veţi fi conectat la un escroc. Într-un astfel de caz, ar trebui să închideţi imediat şi să vă scanaţi calculatorul pentru a descoperi malware-ul responsabil de acest mesaje de avertizare.

Cum puteţi realiza că sunteţi ţinta unor escroci?

Principalul ţel al escrocilor de la Tech Support este să stoarcă bani de la utilizatori. Deci, un semn major de avertizare atunci când aveţi de a face cu criminali cibernetici este maniera insistentă de comunicare. Escrocii vă pot încuraja să le acordaţi accesul de la distanţă la calculator şi să vă rezolve problemele indicate în notificările false.

Imediat după ce sunt conectaţi, vor imita o scanare de sistem şi vor raporta probleme majore ale dispozitivului dumneavoastră, chiar dacă, în realitate, acesta poate fi complet curat. Simultan, escrocii pot instala chiar ei malware pentru a-şi susţine pretinderile. După raportarea problemelor sistemului, victima va fi împinsă să achiziţioneze „singura” soluţie care poate „repara” problemele indicate.

Cum puteţi fi infectat cu acest malware şi cum îl puteţi evita?

Viruşii de la Tech Support Scam pot infecta calculatoarele în acelaşi mod ca şi programele cu potenţial nedorit. Se pot instala la un loc cu alte aplicaţii freeware sau shareware şi să acţioneze silenţios în calculatorul infectat. Pentru a preveni acest lucru, ar trebui să acordaţi timp atunci când instalaţi un software nou şi tot timpul alegeţi modul de instalare avansat.

În setările software-ului deselectaţi componentele pachetului de software ce sunt dubioase sau inutile, în cazul în care există. De asemenea, trebuie să fiţi atent şi la securitate. Abţineţi-vă din a vizita site-uri cu reputaţie proastă, nu apăsaţi pe link-uri sau reclame dubioase. Aceste lucruri vă vor ajuta să staţi departe de în a lua o infecţie cu malware. Totuşi, nu săriţi peste posibilitatea de a fi infectat şi echipaţi-vă sistemul cu unelte capabile să indice şi să elimine infecţia.

Ce ar trebui să faceţi dacă aţi fost infectat?

În primul rând, dacă de abia aţi fost infecta cu virusul Tech Support şi aţi început să observaţi notificări de avertizare NU contactaţi numărul indicat. Nu efectuaţi tranzacţii şi nu permiteţi criminalilor cibernetici să obţină acces la PC-ul dumneavoastră. Dacă este prea târziu pentru acest lucru, şi deja le-aţi oferit detaliile dumneavoastră şi acces la calculator, este posibil să mai fie timp pentru a preveni alte probleme.

Dacă criminalii sunt conectaţi la calculatorul dumneavoastră, puneţi imediat capăt conexiunii. Închideţi aplicaţia de acces de la distanţă sau închideţi calculatorul. După ce reporniţi calculatorul, scanaţi-l de malware, deoarece este posibil ca criminalii să fi instalat key-loggers, troiani sau viermi în calculator pentru a vă spiona şi pentru a vă fura datele. Al treilea pas constă din schimbarea parolei de sistem, toate detaliile de autentificare pe reţele sociale, email, şi parolele de banking online.

Dacă aţi mers mai departe de atât şi aţi oferit criminalilor detalii despre cardul de credit, informaţi banca, şi aceştia vă vor informa despre paşii care trebuiesc efectuaţi pentru a vă proteja contul. De asemenea, dacă escrocii vă cunosc informaţiile sensibile, precum SSN-ul, adresa de acasă, data de naştere, etc., trebuie să contactaţi poliţia şi să îi informaţi despre un potenţial furt de identitate.

De asemenea, trebuie să vă asiguraţi că virusul a fost complet eliminat din calculatorul dumneavoastră, şi că nu veţi fi ţinta unor atacuri similare în viitor. Chiar dacă infecţia în sine poate fi eliminată din calculator destul de uşor, trebuie să angajaţi un antivirus profesional pentru acest scop. Nu puteţi şti ce malware adiţional a fost strecurat în dispozitivul dumneavoastră de către escrocii de la Tech Support.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Tech Support Scam

Înlăturaţi Tech Support Scam din sistemele Windows

Reţineţi că virusul Tech Support nu vă apărea sub acest nume în Control Panel. Se poate ascunde sub diverse titluri, deci trebuie să cercetaţi puţin înainte de a-l elimina. Inspectaţi cu atenţie toate programele dubioase şi verificaţi de două ori online autenticitatea lor.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Tech Support Scam şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Tech Support Scam sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi Tech Support Scam din sistemul Mac OS X

Cu toate că virusul Tech Support în general are ca ţintă utilizatorii de Windows, Mac OS X poate fi şi el în pericol. Căutaţi software-urile cu titluri suspecte în secţiunea „Applications”.

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Tech Support Scam sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Înlăturaţi Tech Support Scam din Mozilla Firefox (FF)

Virusul Tech Support poate să îşi injecteze reclamele frauduloase în browserul dumneavoastră cu ajutorul extensiilor. Nu vă aşteptaţi să fie numite „virusul Tech Support”, şi căutaţi cele mai noi extensii instalate.

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Tech Support Scam şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Tech Support Scam. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Tech Support Scam din Google Chrome

Virusul Tech Support, deseori instalează extensii pe browserele din calculator pentru a-l ajuta să genereze notificări frauduloase. Ar trebui să localizaţi aceste extensii şi să le eliminaţi din browserul dumneavoastră. Reţineţi totuşi că nu vor apărea sub denumirea de „virusul Tech Support”, „Tech Support” sau ceva similar. Deci, trebuie să fiţi atent, să localizaţi şi să eliminaţi extensiile pe care nu le-aţi mai văzut sau care nu au fost instalate de către dumneavoastră.

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Tech Support Scam şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Tech Support Scam. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Tech Support Scam din Safari

Cu toate că escrocheria Tech Support de obicei afectează Windows-ul şi browserele lui, chiar şi browserul Safari poate fi ţintit. Nu vă lăsaţi garda jos şi verificaţi lista de extensii din Safari. Dacă observaţi extensii dubioase, dezinstalaţi-le imediat.

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Tech Support Scam sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Tech Support Scam. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Tech Support Scam şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Cercetător web pasionat

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Gabriel E. Hall
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi