Elimină virusul Swapgame.net (Ghid de înlăturare) - Instrucţiuni gratuite

Ghid de înlăturare a viruşilor Swapgame.net

Ce este Virusul Swapgame.net?

Swapgame.net oferă servicii de tip jocuri şi de căutare, însă de fapt, generează venituri din reclame

Virusul Swapgame.net

Virusul Swapgame.net este un nume utilizat de oameni pentru a se referi la un domeniu maliţios care înlocuieşte fără permisiune pagina principală a browserului. Un termen comun pentru viruşii care se comportă în acest mod este cel de browser hijacker .

Aceste programe cu potenţial nedorit (PUP-uri) sunt cele mai numeroase infecţii cibernetice. Credem că toată lumea ar trebui să înveţe cum funcţionează aceste programe şi cum se răspândesc, pentru a le putea recunoaşte şi evita.

La sfârşitul acestui articol, veţi găsi şi instrucţiuni de eliminare pentru Swapgame.net, care pot fi aplicabile şi la eliminarea pe viitor a unui malware asemănător. Totuşi, puteţi diminua şansele de a întâlni astfel de ameninţări obţinând un software profesional antivirus precum FortectIntego sau SpyHunter 5Combo Cleaner.

Deci, ce reprezintă mai exact acest malware Swap Game? Ei bine, am putea începe prin a spune că nu este un virus distructiv. Este pur şi simplu un website intrusiv care oferă jocuri şi servicii de căutare bazate pe reclame.

Din nefericire, după cum am menţionat deja, domeniul îşi găseşte neinvitat drumul către calculatoarele utilizatorilor. Deci, este natural ca oamenii să nu îl primească cu un zâmbet. Redirecţionările către https://swapgame.net/search.html şi alte domenii necunoscute, de asemenea, nu suportă ideea de încredere.

Eventual, oamenii care au instalat voluntar Swapgame sau l-au găsit în calculatoare din senin, au început să caute metode pentru a elimina Swapgame.net din dispozitivele lor.

Această sarcină poate fi provocatoare dacă nu aveţi experienţă cu malware-uri, însă, nu vă faceţi griji. Experţii noştri sunt tot timpul pregătiţi să ajute! Veţi găsi sub acest articol un tutorial pentru eliminarea manuală a virusului, pas cu pas.

Eliminarea rapidă este ceea ce merită aceste domenii dubioase. Nu veţi găsi documente de tipul Termeni de utilizare, Politică de Confidenţialitate sau alte documente pe acest site, ceea ce înseamnă că prin utilizarea acestor servicii sunteţi de acord cu tot ce oferă dezvoltatorii software-ului, indiferent dacă vorbim de reclame intrusive, redirecţionări, instalare de alte programe sau urmărirea datelor .

Fiţi inteligenţi şi staţi departe de site-ul Swapgame!

Ilustrarea virusului hijacker Swapgame.netServiciile de jocuri şi căutare ale lui Swapgame.net sunt suspicioase, deci dacă le întâlniţi, ar trebui să le eliminaţi fără întârziere din PC.

Trei paşi principali de prevenire a infecţiei

În mod normal, hijackerii precum Swapgame.net, ţintesc calculatoarele care nu au un software de protecţie instalat. În plus, chiar şi cu astfel de utilităţi la bord, utilizatorii încă mai pot descărca malware-uri nedorite în calculatoare, fără a şti. Aici, aveţi trei metode pentru cum să evitaţi acest lucru:

 1. Nu vizitaţi website-uri nesigure şi nefamiliare. Aceste tipuri de site-uri deseori sunt gazda reclamelor şi link-urilor maliţioase, care au potenţial de a vă infecta PC-ul.
 2. Dacă sfârşiţi pe astfel de site-uri, ultimul lucru pe care ar trebui să îl faceţi este să interacţionaţi cu conţinutul de acolo. Evitaţi apăsarea pe link-uri, butoane dubioase şi reclame. Cel mai important, refuzaţi toate ofertele de a descărca unelte de optimizare a sistemului, programe de eliminare malware sau să instalaţi actualizări de software.
 3. În cazul în care vă aflaţi pe un site nesigur şi începe o descărcare la întâmplare, ar trebui să o opriţi imediat sau să eliminaţi articolul descărcat din calculator. După, scanaţi sistemul cu un antivirus.

Eliminarea lui Swapgame.net: două părţi ale procesului de eliminare

Virusul Swapgame.net este un website, deci deseori, utilizatorii cred că este suficient să reseteze browserul web pentru a scăpa de el. Adevărul este că resetarea browserul este doar o parte din procesul de eliminare.

De fapt, virusul lasă componente în calculator, deci pentru a elimina complet Swapgame.net, sistemul trebuie scanat cu unelte automate antivirus, precum FortectIntego.

Reţineţi că eliminarea corectă a lui Swapgame.net poate fi obţinută doar dacă utilizaţi o utilitate antivirus actualizată şi ilegală. Folosirea software-ului piratat este ilegală şi poate rezulta în mai multe probleme, deci nu este recomandată.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Swapgame.net

Înlăturaţi Swapgame.net din sistemele Windows

Eliminarea manuală a lui Swapgame.net nu a fost mai uşoară. O puteţi efectua urmând ghidul profesional de mai jos:

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Swapgame.net şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Swapgame.net sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi Swapgame.net din sistemul Mac OS X

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Swapgame.net sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Elimină virusul Swapgame.net din Microsoft Edge

După ce finalizaţi eliminarea hijackerului din sistem, nu uitaţi că trebuie să resetaţi şi browserul. Mai jos, vă explicăm cum puteţi ajunge la setările iniţiale ale lui Microsoft Edge.

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Swapgame.net ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Swapgame.net din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Swapgame.net şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Swapgame.net. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Swapgame.net din Google Chrome

Google Chrome va fi ca şi nou după ce efectuaţi paşii următori:

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Swapgame.net şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Swapgame.net. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Swapgame.net din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Swapgame.net sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Swapgame.net. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Swapgame.net şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Cercetător web pasionat

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Gabriel E. Hall
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi