Elimină virusul Startpage.com (Ghid de înlăturare) - aug. 2017 actualizat

Ghid de înlăturare a viruşilor Startpage.com

Ce este Virusul Startpage.com?

Scurtă prezentare a lui Startpage.com:

Startpage.com virus

Virusul Startpage.com nu este o ameninţare maliţioasă, ci mai mult un program concentrat pe profit din reclame, care pretinde a fi un motor de căutare reputabil pentru a înşela utilizatorii să viziteze website-uri necunoscute şi extrem de chestionabile.

Din cauza reclamelor sponsorizate, active şi intruzive, şi modificarea setărilor browserelor de internet infectate, acest virus a fost clasificat rapid ca şi browser hijacker. În ultimii doi ani, aceste programe cu potenţial nedorit (PUP-uri), au devenit din ce în ce mai populare.

Acest lucru poate fi explicat prin profitul uşor adus de către aceste programe. Este posibil ca principalul motiv, pentru care creatorii de malware descoperă că este atât de uşor să înşele utilizatorii să le folosească produsele, să fie faptul că deseori aceştia promit o mulţime de funcţii utile. Pagina de start, de exemplu, se autoproclamă ca şi un serviciu „prietenos cu confidenţialitatea”, şi jură să protejeze intimitatea utilizatorilor, să îi apere contra reclamelor online şi să ofere o experienţă de navigare îmbunătăţită.

În afară de funcţia menţionată, motorul de căutare Startpage oferă servicii de email adiţionale şi invită utilizatorii să se înregistreze pe Startmail.com. Din nefericire, ca mulţi alţi browseri hijackeri, acest motor de căutare nu reuşeşte să îşi ţină promisiunea. În loc să îmbunătăţească experienţa de navigare, site-ul începe să genereze reclame şi încearcă să controleze obiceiurile de navigare redirecţionându-vă către domenii la întâmplare sau setând website-uri predeterminate să apară pe pagina dumneavoastră principală.

Dacă nu doriţi aşa ceva pentru browserul dumneavoastră, începeţi eliminarea lui Startpage.com. Fixarea calculatorului poate fi simplă dacă aplicaţi tehnica de eliminare automată a virusului şi utilizaţi un software anti-malware precum FortectIntego.

Startpage.com virus

Indiferent de faptul că poate părea ca un motor de căutare normal, atenţie la faptul că poate afişa rezultate modificate ale căutărilor şi vă poate invada cu diverse reclame de tip pop-up. Această tehnică este utilizată pentru a promova site-uri terţe şi să le ajute să îşi mărească rangul paginii sau vânzările.

Totuşi, cine poate garanta că website-urile promovate utilizând aceste metode sunt sigure şi nu folosite pentru a răspândi malware? Dacă deja aţi experimentat redirecţionări neaşteptate de la Startpage.com şi reclamele de tip pop-up, enervante vă bântuie sesiunile de căutare, nu ar trebui să pierdeţi timpul şi scanaţi-vă calculatorul cu un anti-spyware demn de încredere. Acesta vă va ajuta să detectaţi toţi hijackerii şi alte programe cu potenţial nedorit ce se pot ascunde în sistemul PC-ului dumneavoastră.

Cel mai clar semn care arată că PC-ul dumneavoastră a fost afectat este apariţia acestui motor de căutare în locul paginii de start şi a motorului de căutare setat iniţial. În majoritatea cazurilor, aceste modificări sunt efectuate pe fiecare browser web instalat în sistem, inclusiv Internet Explorer, Mozilla Firefox şi Google Chrome. Vă rugăm, NU ignoraţi aceste schimbări! Ar trebui să eliminaţi Startpage.com cât mai repede posibil deoarece vă poate înşela în a vizita website-uri suspicioase sau să vă facă să descărcaţi programe dubioase în calculator.

Cum vă modifică pagina principală acest hijacker?

Startpage.com este unul dintre acele motoare de căutare promovate prin intermediul unor metode chestionabile şi chiar înşelătoare. În majoritatea cazurilor, oamenii sunt înşelaţi în a-l descărca în sistemele PC-urilor împreună cu freeware şi shareware. Acest lucru se aplică în special utilizatorilor care trec prin instalare fără a acorda prea multă atenţie. Spunând „fără a acorda prea multă atenţie” ne gândim la apăsarea butonului „Continuare” fără a analiza informaţiile de pe ecranul de instalare.

Desigur, nu aţi face acest lucru atunci când instalaţi programe gratuite în calculator. Indiferent de cât timp aveţi la dispoziţie, tot timpul trebuie să selectaţi metoda de instalare „Personalizată” sau „Avansată”, care vă va ajuta să verificaţi ce componente sunt răspândite la pachet cu software-ul principal. Dacă vi se oferă modificări ale motorului de căutare, nu ar trebui să fiţi de acord cu o astfel de sugestie.

Asiguraţi-vă că deselectaţi o astfel de opţiune sau pur şi simplu anulaţi instalarea programului. Dacă deja aţi fost de acord cu instalarea lui Startpage.com, nu pierdeţi timpul şi săriţi direct la ghidul de mai jos. Vă va ajuta să scăpaţi de acest motor de căutare dubios. Reţineţi că dacă veţi păstra virusul Startpage în sistem poate conduce la reclame de tip pop-up enervante, redirecţionări către website-uri dubioase şi alte inconvenienţe similare.

Cum eliminaţi virusul Startpage.com?

În cazul în care virusul Startpage.com deja v-a atacat browserele web şi a început să iniţieze activităţi nedorite în calculator, ar trebui să eliminaţi acest motor de căutare şi să continuaţi să utilizaţi bine cunoscutele site-uri de căutare Google, Yahoo sau Bing. Pentru acest lucru, puteţi urma pas cu pas tutorialul de eliminare Startpage.com, care a fost creat de către experţii noştri, şi care poate fi găsit mai jos.

Dacă doriţi să vă asiguraţi că toate componentele acestui hijacker sunt eliminate, ar trebui să utilizaţi unelte de eliminare automată. Vă sugerăm să acordaţi timp şi să investiţi într-o utilitate antivirus reputabilă, care nu vă va dezamăgi, şi care poate elimina Startpage.com din calculatorul dumneavoastră. Câteva sugestii demne de încredere sunt date mai jos.

Puteți elimina avariile aduse de virus cu ajutorul lui FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner și Malwarebytes sunt recomandate pentru a detecta programele cu potențial nedorit și virușii cu toate fișierele și regiștrii ce le sunt asociate.

Descărcare
faceţi acum!
Descărcare
Fortect Fericirea
Garantată
Descărcare
Intego Fericirea
Garantată
Compatibil cu Microsoft Windows Compatibil cu macOS
Ce trebuie să fac dacă a eşuat
Dacă nu aţi reuşit să eliminaţi daunele aduse de virus folosind Fortect Intego, sadresaţi o întrebare echipei noastre de suport tehnic şi oferiţi cât mai multe detalii posibile.
Fortect Intego are un scaner gratuit, limitat. Fortect Intego oferă mai multe odată cu achiziționarea versiunii lui complete. Atunci când scanerul gratuit detectează probleme, le puteți fixa folosind funcția manual repair, care este gratuită, sau puteți decide să achiziționați versiunea completă pentru a le fixa automat.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Fortect, încercați să rulați SpyHunter 5.
Software Alternant
Fiecare software are un anumit scop. Dacă nu ați reușit să fixați fișierele corupte cu Intego, încercați să rulați Combo Cleaner.

Manual de înlăturare a virusului Startpage.com

Înlăturaţi Startpage.com din sistemele Windows

În general, Startpage.com este considerat ca fiind un motor de căutare normal, însă şi părţile maliţioase ale acestuia pot pretinde să fie servicii legitime. Deci, website-ul original Startpage.com poate fi eliminat cu uşurinţă din browser, ştergându-l din lista de motoare de căutare implicite. Însă, dacă website-ul  a revenit pe browserul dumneavoastră, cel mai probabil sunteţi infectat cu virusul Startpage şi trebuie să urmaţi instrucţiunile de mai jos pentru a-l elimina din calculator.

 1. Apăsaţi pe Start Control Panel Programs and Features (dacă sunteţi utilizator de Windows XP, apăsaţi pe Add/Remove Programs) Apăsaţi pe 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (dacă sunteţi utilizator de 'Windows XP', apăsaţi pe 'Add/Remove Programs')
 2. Dacă sunteţi utilizator de Windows 10 / Windows 8, atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare Quick Access Menu, selectaţi Control Panel şi Uninstall a Program. Dacă sunteţi utilizator de 'Windows 10 / Windows 8', atunci apăsaţi dreapta în colţul din stânga jos al ecranului. Odată ce apare 'Quick Access Menu', selectaţi 'Control Panel' şi 'Uninstall a Program'.
 3. Dezinstalează Startpage.com şi programele ce au legătură cu acesta
  Aici, uitaţi-vă după Startpage.com sau după orice alt program suspect instalat.
 4. Dezinstalează-le şi apasă pe OK pentru a salva aceste schimbări. Apăsaţi dreapta pe fiecare intrare suspectă şi selectaţi 'Uninstall'

Înlăturaţi Startpage.com din sistemul Mac OS X

Este foarte puţin probabil ca troianul Startpage.com sau un pachet de software să modifice pagina de start din Safari cu un domeniu predeterminat. Însă, dacă acest lucru se întâmplă, urmaţi instrucţiunile de mai jos pentru a-l elimina.

 1. Dacă utilizaţi OS X, apăsaţi pe butonul Go din partea stângă sus a ecranului şi selectaţi Applications. Apăsaţi pe 'Go' şi selectaţi 'Applications'
 2. Aşteptaţi până când vedeţi un dosar cu Applications şi căutaţi Startpage.com sau orice alt program suspect din el. Acum, apăsaţi pe fiecare dintre aceste intrări şi selectaţi Move to Trash. Apăsaţi pe fiecare intrare maliţioasă şi selectaţi 'Move to Trash'

Elimină virusul Startpage.com din Microsoft Edge

Resetează setările Microsoft Edge (Metoda 1):

 1. Lansează aplicaţia Microsoft Edge şi apăsă More (trei puncte în colţul din dreapta sus a ecranului
 2. Apasă pe Settings pentru a afişa mai multe opţiuni.
 3. După ce apare fereastra de setări, apasă pe butonul Choose what to clear de sub opţiunea Clear browsing data. Mergi la setări şi selectează 'Choose what to clear'
 4. Aici, selectează tot ce doreşti să elimini şi apasă pe Clear. Selectează butonul 'Clear'
 5. Acum, trebuie să apeşi dreapta pe butonul Start (Windows logo). Aici, selectează Task Manager. Deschide meniul de start şi selectează 'Task Manager'
 6. Atunci când eşti în fereastra Processes, caută Microsoft Edge
 7. Click dreapta pe ea şi alege opţiunea Go to details. Dacă nu vezi opţiunea Go to details, apasă pe More details şi repetă paşii anteriori. Click dreapta pe 'Microsoft Edge' şi selectează 'Go to details' Selectează 'More details' dacă opţiunea 'Go to details' nu apare
 8. Când apare fereastra Details, caută fiecare intrare cu numele Microsoft Edge. Click dreapta pe fiecare şi selectează End Task pentru a termina aceste intrări. Găseşte intrările Microsoft Edge şi selectează 'End Task'

Resetarea browserului Microsoft Edge (Metoda 2):

Dacă Metoda 1 nu a reuşit să te ajute, trebuie să alegi o metodă avansată de resetare pentru Edge.

 1. Notă: trebuie să îţi creezi copii de rezervă a datelor înainte de a utiliza această metodă.
 2. Găseşte acest dosar în calculatorul tău: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selectează fiecare intrare ce este salvată în el şi click dreapta cu mouse-ul. După, selectează opţiunea Delete. Mergi la dosarul Microsoft Edge din calculator, apasă dreapta pe fiecare intrare şi apasă 'Delete'
 4. Apasă butonul Start (Windows logo) şi scrie window power în linia Search my stuff.
 5. Apasă dreapta pe intrarea Windows PowerShell şi alege Run as administrator. Găseşte Windows PowerShell, apasă dreapta pe el şi selectează 'Run as administrator'
 6. Imediat după ce fereastra Administrator: Windows PowerShell apare, copie această linie de comandă după PS C:\WINDOWS\system32> şi apasă Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Copie comanda cerută şi apasă 'Enter'

După ce aceşti paşi sunt terminaţi, Startpage.com ar trebui să fie eliminaţi din browserul Microsoft Edge.

Înlăturaţi Startpage.com din Mozilla Firefox (FF)

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi Mozilla Firefox, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Add-ons Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi selectaţi 'Add-ons'
 2. Aici, selectaţi Startpage.com şi alte plugin-uri chestionabile. Apăsaţi pe Remove pentru a şterge aceste intrări. Selectaţi 'Extensions' şi căutaţi intrările maliţioase. Apăsaţi pe 'Remove' pentru a le elimina pe toate.
 3. Resetaţi Mozilla Firefox
  Apăsaţi pe meniul Firefox din partea stângă sus şi apăsaţi pe semnul întrebării. Aici, alegeţi Troubleshooting Information. Apăsaţi pe căsuţa meniu şi apoi pe '?'. Selectaţi 'Troubleshooting Information'.
 4. Acum, veţi vedea un mesaj Reset Firefox to its default state cu butonul pentru Reset Firefox. Apăsaţi pe acest buton de mai multe ori şi finalizaţi înlăturarea Startpage.com. Apăsaţi pe butonul de 'Reset Firefox' de două ori.

Înlăturaţi Startpage.com din Google Chrome

 1. Ştergeţi plug-urile maliţioase.
  Deschideţi Google Chrome, apăsaţi pe căsuţa de meniu (colţul dreapta sus) şi selectaţi Tools Extensions. Apăsaţi pe căsuţa meniu. Selectaţi 'Tools' şi 'Extensions'.
 2. Aici, selectaţi Startpage.com şi alte plugin-uri maliţioase şi selectaţi căsuţa de gunoi pentru a şterge aceste intrări. Căutaţi intrările maliţioase şi ştergeţi fiecare dintre ele apăsând pe căsuţa de Coş de gunoi.
 3. Apăsaţi pe căsuţa de meniu din nou şi alegeţi Settings Manage Search engines de sub secţiunea Search. Atunci când sunteţi în 'Settings', selectaţi 'Manage search engines...'.
 4. Când sunteţi în Search Engines..., înlăturaţi site-urile de căutare maliţioase. Ar trebui să lasaţi doar Google sau numele de domeniu preferat de dumneavoastră. Apăsaţi pe 'X' pentru a elimina URL-urile maliţioase
 5. Resetaţi Google Chrome
  Apăsaţi pe căsuţa de meniu din dreapta sus a Google Chrome şi selectaţi Settings.
 6. Daţi în jos până la capătul paginii şi apăsaţi pe Reset browser settings. Când sunteţi în 'Settings', daţi în jos până la butonul de 'Settings' după care apăsaţi pe el
 7. Apăsaţi pe Reset pentru a confirma această secţiune şi pentru a finaliza înlăturarea lui Startpage.com. Apăsaţi pe butonul 'Reset' pentru a finaliza eliminarea

Înlăturaţi Startpage.com din Safari

 1. Înlăturaţi extensiile periculoase
  Deschideţi browser-ul web Safari şi apăsaţi pe Safari din meniul din stânga sus al ecranului. Odată ce aţi făcut acest lucru, selectaţi Preferences. Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Preferences'
 2. Aici, selectaţi Extensions şi căutaţi Startpage.com sau alte intrări suspecte. Apăsaţi pe butonul de Uninstall pentru a le elimina pe toate. Mergeţi la 'Extensions' şi dezinstalaţi reclamele maliţioase
 3. Resetaţi Safari
  Deschideţi browser-ul Safari şi apăsaţi pe secţiunea de meniu cu Safari din partea stângă sus a ecranului. Aici, selectaţi Reset Safari.... Apăsaţi pe 'Safari' şi selectaţi 'Reset Safari...'
 4. Acum, veţi vedea o fereastră de dialog detaliată oferind opţiuni de resetare. Toate acele opţiuni sunt în general verificate, însă puteţi specifica pe care doriţi să le resetaţi. Apăsaţi pe butonul Reset pentru a finaliza procesul de înlăturare a Startpage.com. Selectaţi toate opţiunile şi apăsaţi pe butonul 'Reset'

După dezinstalarea acestui program cu potenţial nedorit (PUP) şi repararea tuturor browserelor web, vă recomandăm să vă scanaţi sistemul PC-ului cu un anti- spyware sigur. Acest lucru vă va ajuta să eliminaţi urmele din regiştri a Startpage.com şi de asemenea, să identificaţi paraziţii asociaţi sau alte infecţii malware posibile din calculatorul dumneavoastră. Pentru acest lucru, puteţi folosi eliminatorul nostru de malware, ce este foarte sigur: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner sau Malwarebytes.

Despre autor
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Dacă acest ghid gratuit de înlăturare v-a ajutat şi sunteţi satisfăcut de serviciile noastre, vă rugăm să luaţi în considerare a face o donaţie pentru a menţine acest serviciu în viaţă. Chiar şi o sumă mică va fi apreciată.

Contactați Olivia Morelli
Despre compania Esolutions

Ghiduri de înlăturare în alte limbi